Δήμος Κοζάνης: Συνάντηση εργασίας της Συμβουλευτικής Επιτροπής Υπαίθριου Εμπορίου (Βίντεο & Φωτογραφίες)

12 Φεβρουαρίου 2020
13:01

Συνάντηση εργασίας της Συμβουλευτικής Επιτροπής Υπαίθριου Εμπορίου με θέμα την εύρυθμη λειτουργία των λαϊκών αγορών, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 11 Φεβρουαρίου, στο Κοβεντάρειο, και τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Στη διαδικασία συμμετείχαν, ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κώστας Κυριακίδης, ο Αντιδήμαρχος Ακίνητης Περιουσίας, Δημήτρης Κοεμτζόπουλος, εκπρόσωποι των σωματείων των δραστηριοποιούμενων επαγγελματιών λαϊκών αγορών, καθώς και στελέχη υπηρεσιών του Δήμου Κοζάνης. Επίσης «το παρών» έδωσε ο Διευθυντής Ανάπτυξης της ΠΕ Κοζάνης, Κωνσταντίνος Ράλλης, συνοδευόμενος από υπηρεσιακά στελέχη.

«Ευελπιστούμε ότι η συνεργασία του Δήμου Κοζάνης με τους επαγγελματίες των λαϊκών αγορών θα συνθέσει ένα καλό αποτέλεσμα, με καλύτερη προσβασιμότητα και ασφάλεια για τους δημότες στη λαϊκή αγορά, με περισσότερη ποιότητα (…). Σε αυτή την κατεύθυνση ο δήμος σχεδιάζει το επόμενο χρονικό διάστημα κάποιες τεχνικές παρεμβάσεις στο χώρο της λαϊκής αγοράς», υπογράμμισε ο κ. Κυριακίδης.

Ο Διευθυντής Ανάπτυξης της ΠΕ Κοζάνης τόνισε πως «Το πρακτικό που προέκρινε η εννιαμελής επιτροπή πριν από μερικούς μήνες, τοποθετεί τον καθένα από εσάς [τους εμπόρους των λαϊκών αγορών] στη συγκεκριμένη θέση. Οι συνάδελφοι από το Δήμο Κοζάνης αφιέρωσαν πάρα πολλές ώρες πάνω στο σχεδιασμό του τοπογραφικού αλλά εξέτασαν και το παρελθόν του καθενός από εσάς και τον τοποθέτησαν σε θέση με γνώμονα να μη δημιουργήσουν αναστάτωση και θέμα αναζήτησης από τους πελάτες, σεβόμενοι ταυτόχρονα το νόμο».

Στο περιθώριο της διαδικασίας υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Κοζάνης, της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και της Δημοτικής Αστυνομίας, ενημέρωσαν το κοινό για τις δυνατότητες και τους περιορισμούς του νομοθετικού πλαισίου, καθώς και για τον πρόσφατα ψηφισθέντα κανονισμό λαϊκών αγορών. Ζητήθηκε η καλή εφαρμογή του κανονισμού καθαριότητας και υπογραμμίσθηκε η ανάγκη για ολοκλήρωση των ενεργειών απόδοσης θέσεων.

Ακολούθως πραγματοποιήθηκε ευρύς διάλογος, όπου οι εκπρόσωποι των σωματείων, αλλά και πολλοί έμποροι ή παραγωγοί λαϊκών αγορών, τοποθετήθηκαν ή έθεσαν ερωτήματα.

Δείτε το βίντεο


Ένα σχόλιο

  • ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΦΕΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΨΑΡΑΔΕΣ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ.ΓΙΑΤΙ Η ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΨΑΡΙΩΝ ΣΤΗ ΛΑΙΚΗ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;ΤΑ ΙΔΙΑ ΨΑΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ;ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΧΡΥΣΟ ΕΙΝΑΙ;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.