Η Λαϊκή Συσπείρωση για το χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο “Καμία αναμονή – καμία συναίνεση στον «πράσινο οδοστρωτήρα» που έρχεται να ισοπεδώσει τη Δυτική Μακεδονία και το λαό της”

15 Φεβρουαρίου 2020
15:55

Κατά την τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (14/2/2020), οι εκλεγμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης Δυτικής Μακεδονίας» επέλεξαν να αποχωρήσουν, καθώς δεν έγινε δεκτό το αίτημα για άμεση συζήτηση των εξελίξεων στην ενέργεια, στην αρχή της συνεδρίασης, με αφορμή τις νέες εξαγγελίες του κ. Χατζηδάκη για την περιοχή (8/2/2020).
Η Περιφερειακή Αρχή του κ. Κασαπίδη, προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα αναμονής και συναίνεσης στην πολιτική ΕΕ – κυβέρνησης ΝΔ, για λογαριασμό των σχεδιασμών των «πράσινων αρπακτικών» στην ενέργεια, των ενεργειακών κολοσσών που βλέπουν σαν «ευκαιρία» την καταστροφή της περιοχής. Επιλέγει την «φυγή προς τα μπρος», θεωρώντας δεδομένο, το συντελούμενο έγκλημα του κλεισίματος των λιγνιτικών μονάδων και της καταστροφής των παραγωγικών δυνατοτήτων της περιοχής, της βαριάς της βιομηχανίας. Άλλωστε και ο στρατηγικός σχεδιασμός της Περιφερειακής Αρχής για τον πρωτογενή τομέα – που ήταν στα σημερινά θέματα του Περιφερειακού Συμβουλίου – αποδέχεται πλήρως και πατάει πάνω στην καταστροφή αυτή.
Τα σχέδια κυβέρνησης ΝΔ – ΕΕ – κεφαλαίου, που ακούν στο όνομα «πράσινη μετάβαση» και «απολιγνιτοποίηση» θα έχουν τραγικές συνέπειες για την περιοχή και το λαό της, με εκτόξευση της ανεργίας, ένταση της ενεργειακής φτώχειας του λαού της περιοχής, επιπτώσεις στο περιβάλλον κ.ά.
Μια σειρά μαζικές οργανώσεις, σωματεία, σύλλογοι και φορείς, έχουν καταδικάσει αυτά τα σχέδια. Σχέδια που δέχτηκαν ηχηρή αγωνιστική απάντηση από το Συντονιστικό των εργατικών σωματείων και μαζικών φορέων της περιοχής, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κυβερνητικού κλιμακίου.
Απεναντίας, την ουσία αυτών των σχεδίων («Green Deal») την στηρίζουν, παρά τις επιμέρους διαφοροποιήσεις, όλα τα αστικά κόμματα και οι παρατάξεις τους στο Περιφερειακό Συμβούλιο και αυτό είναι εμφανές σε κάθε τους τοποθέτηση. Απλά προκρίνουν μια άλλη μοιρασιά της πίτας των κονδυλίων του ψευδεπίγραφα αποκαλούμενου «Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης» της ΕΕ, τα οποία είναι ο δούρειος ίππος για το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων, στερώντας από τη χώρα τη δυνατότητα αξιοποίησης εγχώριων πηγών, ενισχύοντας την εξάρτηση από εισαγόμενα καύσιμα και ενέργεια που ακριβοπληρώνει ο λαός.
Οι εξαγγελίες του κ. Χατζηδάκη για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από την καύση απορριμμάτων, αποδεικνύουν το μέγεθος της υποκρισίας ότι η «πράσινη μετάβαση» αφορά την προστασία του περιβάλλοντος. Η καρκινογόνος καύση απορριμμάτων στα χέρια επιχειρηματικών ομίλων θα κάνει τη Δυτική Μακεδονία θάλαμο αερίων, με τραγικές συνέπειες για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.
Ενώ, η μετατροπή της Δυτικής Μακεδονίας σε ειδική φορολογική ζώνη, σε φορολογικό «παράδεισο» για τους «επενδυτές», σημαίνει ακόμη μεγαλύτερη ένταση της φοροληστείας του λαού για να βγαίνουν τα σπασμένα για λογαριασμό του κεφαλαίου. Θυμίζουμε ότι κάθε χρόνο το 93% των φόρων το πληρώνουν τα λαϊκά νοικοκυριά, μισθωτοί, αυτοαπασχολούμενοι, βιοπαλαιστές αγρότες και μόνο το 7% πληρώνει το μεγάλο κεφάλαιο.
Το ΚΚΕ και η «Λαϊκή Συσπείρωση» συνεχίζουν να καταθέτουν τις δυνάμεις τους στην ενίσχυση του αγώνα του λαού της περιοχής μας ενάντια στο σχέδιο «απολιγνιτοποίησης» κυβέρνησης – ΕΕ, παλεύοντας για ρεύμα και θέρμανση φθηνά για το λαό, για ενέργεια κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την ενίσχυση των κινητοποιήσεων του λαού, με επόμενο αγωνιστικό σταθμό την απεργία στις 18 Φλεβάρη που για τη Δυτική Μακεδονία, εκτός από την εναντίωση στο νέο αντι-ασφαλιστικό έκτρωμα της κυβέρνησης, πρέπει να σημάνει και την καθολική απόρριψη της «πράσινης σφαγής» του λαού της περιοχής.
Κοζάνη, 15/2/2020

Ένα σχόλιο

  • Ο ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ ΕΧΕΙ ΜΕ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΣΕΡΒΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.