Ολοκληρώθηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο το 2ρο διεθνές φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους δίχως διάλογο “No Words”. Το βράδυ του Σαββάτου χαρήκαμε μια καταπληκτική κινηματογραφική εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας ενώ την Κυριακή πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του “Βόρειο Πεδίο” το ειδικό masterclass.

Τα βραβεία του φεστιβάλ κέρδισαν στο Ελληνικό πρόγραμμα οι ταινίες: ο Ενδιάμεσος του Αντώνη Ροζάκη, ΒΟΥΣ της Παρή Αντωνίου και Χίμαιρα της Μελπομένης Λουκανίδου.

Στο διεθνές πρόγραμμα οι ταινίες: Pandemia by Gwendoline Biliris, Stood Up by Cjay Boisclair, The Stop by Liudmila Komrakova και το Can You Eat Plastic? by Christina Konstantinou.

Συγχαρητήρια σε όλους!

Στην απονομή των βραβείων ο Αντώνης Ροζάκης και η Παρή Αντωνίου ευχαρίστησαν το κοινό για την υποστήριξη τους ενώ μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για την όλη εκδήλωση. Στο φεστιβάλ δώσαν επίσης το παρόν οι σκηνοθέτες Μάνος Χαλαρής, Αθηνά Παπαγιάννη (Σταθμός μηδέν) και ο Ανδρέας Κωστογλίδης (η ταινία του “Raindrops in the same sea” έκανε πρεμιέρα στο φεστιβάλ).

Όλοι μαζί οι σκηνοθέτες βρέθηκαν στο πάνελ του Π.Σ “Βόρειο Πεδίο” την επόμενη ημέρα και κουβεντιάσαν με το κοινό, για το πως είναι να κάνει κάποιος σινεμά στην Ελλάδα. Για πολλούς μπορεί να αποτέλεσε έκπληξη η μεγάλη επιτυχία του φεστιβάλ αλλά για να φτάσει σε αυτό το επίπεδο υπήρχε μεγάλος χρόνος προετοιμασίας από την ομάδα του φεστιβάλ.

Να ευχαριστήσουμε το Δ.Σ του Βόρειο Πεδίου και ειδικότερα τον πρόεδρο του Στράτο Ιορδανίδη, την Νίτσα Χριστοφόρου και την Άννα Τούμπαρη. Συνεχίζοντας τις ευχαριστίες προς όλη την ομάδα του φεστιβάλ και συγκεκριμένα τον υπεύθυνο του κινηματογραφικού τμήματος Φάνη Τοψαχαλίδη, τους φωτογράφους της βραδιάς Νίκο Λοφτσαλη και Στέλλα Κιουρτζόγλου, στην υποδοχή τους Κώστα Φίλιο και Βέφη Μηνά και τους Δέσποινα Παπαρίζου, Ειρήνη Ιωαννίδου, Χριστίνα Μπανιά, Κώστα Θεοδοσιαδη, Βασίλη Παγιάβλη Λάζαρο Κωστίδη για την σημαντική τους συμβολή στην επιτυχία του Φεστιβάλ. Να μην παραλείψουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους υποστηρικτές, εθελοντές, χορηγούς επικοινωνίας και φυσικά όλους όσους παραβρέθηκαν στις καρέκλες του πνευματικού κέντρου. Ήταν όλα όμορφα! Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά!

Σας ευχαριστούμε όλους! Με αγάπη No Words ISFF.