«Παρατηρητήριο Απολιγνιτοποίησης» συγκροτήθηκε στη Δυτική Μακεδονία

17 Φεβρουαρίου 2020
12:49

Την επανεξέταση των χρονοδιαγραμμάτων για την απόσυρση των λιγνιτικών μονάδων Δυτικής Μακεδονίας, που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση για το 2023, ζητούν -με ανακοίνωσή τους- 15 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εδώ και πολλά χρόνια στο μεγαλύτερο ενεργειακό κέντρο της χώρας.

Οι επιχειρήσεις, που απασχολούν περί τους 3.200 εργαζόμενους, δημιούργησαν το «Ελλάδα 2028- Παρατηρητήριο Απολιγνιτοποίησης», με απώτερο στόχο, όπως σημειώνουν, «να συμμετάσχουν ενεργά ως άμεσα ενδιαφερόμενοι στην εθνική προσπάθεια για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του σχεδίου της απολιγνιτοποίησης και στην ενεργειακή μετάβασης της περιοχής».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, μιλώντας στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο εκπρόσωπος και πρόεδρος της πρωτοβουλίας Κλεάνθης Ακτενίζογλου, ο ημερολογιακός στόχος που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση «είναι μη εφικτός». «Το 2023 που θα σταματήσουν οι μονάδες, δεν θα μπορέσουν την ίδια χρονική στιγμή να προχωρήσουν εκείνες οι αποκαταστάσεις των εδαφών, να γίνει ένα νέο χωροταξικό στην περιοχή, ώστε στη θέση των λιγνιτικών μονάδων που θα έχουν φύγει να γίνουν οι κατασκευές των φωτοβολταϊκών πάρκων ισχύος 2 GW που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ακτενίζογλου.

«Αυτή τη στιγμή κλείνουμε 10 λιγνιτικές μονάδες χωρίς να δημιουργούμε κάτι στην περιοχή που να φέρνει ροή εισοδήματος», επισήμανε ο πρόεδρος του «Ελλάδα 2028- Παρατηρητήριο Απολιγνιτοποίησης».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

4 σχόλια

    • Δεν έχουν σημασία γιατί εάν ως συνήθως είναι τίποτα δημόσιοι υπάλληλοι ΚΚΕδες και το ξέρουμε τότε τα λόγια θα χάσουν αμέσως την όποια αξία τους

  • Καλά το περί “παρατηριτηριου” για γέλια.Να παρατηρούν τι δηλαδή.
    Η ουσία αλλού. Σε βοηθήσαμε να φύγουν οι καλογριτσες και βλαμπουραδιδες, αλλά μην τα φάνε όλα οι “αχόρταγοι” κανένα ψίχουλακι και για εμάς
    «να συμμετάσχουν ενεργά ως άμεσα ενδιαφερόμενοι στην εθνική προσπάθεια για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του σχεδίου της απολιγνιτοποίησης και στην ενεργειακή μετάβασης της περιοχής».
    Τόσα δις τρις κλπ ε να μην αλευρωθούμε και εμείς

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.