Ειδικές περιβαλλοντικές μελέτες για τους ρύπους από σταθμούς παραγωγής ετοιμάζει η ΔΕΗ

25 Φεβρουαρίου 2020
11:04

τη διενέργεια ειδικών περιβαλλοντικών μετρήσεων σε σταθμούς παραγωγής ετοιμάζεται να προχωρήσει η ΔΕΗ.

Οι μετρήσεις θα διενεργηθούν στους ΑΗΣ Καρδιάς, Αμυνταίου-Φιλώτα, Αγίου Δημητρίου, Λινοπεραμάτων, Αθερινόλακκου, Ρόδου και Νότιας Ρόδου.

Συγκεκριμένα, θα διεξαχθούν οι παρακάτω περιβαλλοντικές δειγματοληψίες και αναλύσεις στα καυσαέρια που διοχετεύονται στην καμινάδα των παραπάνω ΑΗΣ:

 – Δειγματοληψία και ανάλυση ιχνοστοιχείων (As, Cd, Cr, Co, Cu, Mn, Ni, Pb, Sb, Tl, V, Zn)

– Δειγματοληψία και ανάλυση Hg

– Δειγματοληψία και ανάλυση διοξινών/φουρανών (PCDD, PCDF)

 – Δειγματοληψία και ανάλυση Υδροχλωρίου (HCl)

– Δειγματοληψία και ανάλυση Υδροφθορίου (HF)

 – Δειγματοληψία/μέτρηση ολικών ΠΟΕ.

Οι δειγματοληψίες και οι αναλύσεις θα διεξαχθούν από το ανάδοχο του σχετικού έργου, που θα προκύψει από το διαγωνισμό που διεξάγει η ΔΕΗ, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών τις 28 Φεβρουαρίου.

Ο ανάδοχος θα έχει στη διάθεσή του διάστημα 12 μηνών μετά την υπογραφή της σύμβασης για το έργο, ώστε να ολοκληρώσει τις δειγματοληψίες και τις αναλύσεις

2 σχόλια

  • Ας μου εξηγησει καποιος για πιο λογο γινεται αυτη η μελέτη τωρα?
    Γιατι δεν εγινε πριν 20 χρόνια ?
    Σε δυο χρόνια κλεινει (αν κλεισει), σε τι αποσκοπει η συγκεκριμενη μελέτη? σε αλλα πεταμενα χρηματα οπως οι αναβαθμισεις που γινανε σε ολες σχεδον τις μοναδες? Με συστηματα αποθείωσης που κοστισαν χιλίαδες ευρω ?
    Γιατι ολοι οι εμπλεκόμενοι αφηνουν τη ΔΕΗ σκοπιμως να χρεωκοπησει?
    Γιατί θα αφησουμε αμαχητει την πόλη μας να καταρευσει (εστω το κομματι που ασχολειται με τη ΔΕΗ) ?
    Καντε υπομονη ερχεται και η σειρα μας σε οποιο αντικειμενο ειναι ο καθένας μας .

    • Πολύ σωστά τόσα χρόνια δν υπήρχε ρυπος στο περιβάλλον τώρα τους έπιασε ο πόνος, κ για ποιο λόγο ξεσήκωσαν για μετεγκαταστασει της Ποντοκωμης αφού δν θα γίνει τελικά? Για ποιο λόγο σπατάλησαν εκατομμύρια ευρώ για δρόμο ο οποίος είναι άχρηστος κ ξανά χαλαν κ κάνουν? Για δικά τους συμφέροντα εννοείτε.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.