Παρέμβαση του Δημάρχου Κοζάνης στους πέντε βουλευτές της Περιφερειακής Ενότητας για το ζήτημα του προέδρου του Ρυμνίου

25 Φεβρουαρίου 2020
11:26
Κανένα σχόλιο

 

Παρέμβαση στους πέντε βουλευτές της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, με αφορμή το Νομοσχέδιο που κατέθεσε το Υπουργείο Εσωτερικών και προβλέπει ξανά
εκλογές σε Κοινότητες, εντός δύο μηνών.

Συγκεκριμένα, η παρ.8 του αρ.12 αφορά όλες τις Τοπικές Κοινότητες, όπου στις εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 δεν ανακηρύχθηκαν, για οποιοδήποτε λόγο, συνδυασμοί υποψηφίων για Συμβούλια Κοινοτήτων ή υποψήφιοι πρόεδροι Κοινοτήτων.

Σε αυτές τις Κοινότητες ο περιφερειάρχης προκηρύσσει τη διεξαγωγή και διενέργεια εκλογών, εντός αποκλειστικής προθεσμίας δύο μηνών, από όταν θα ξεκινήσει να ισχύει ο νέος Νόμος.

Της προκήρυξης προηγείται η υποβολή σχετικού Αιτήματος από το οικείο Δημοτικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με τη διάταξη, για

– την υποβολή υποψηφιότητας,

– την κατάρτιση Συνδυασμών,

– την ανακήρυξη από το Πρωτοδικείο και

– την εξαγωγή του αποτελέσματος,

θα εφαρμοστούν οι σχετικές διατάξεις του Καλλικράτη (ν.3852/2010).

Σε αυτό το πλαίσιο, για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της Τοπικής Κοινότητας Ρυμνίου, στην οποία είχε ανακηρυχθεί υποψήφιος πρόεδρος Κοινότητας, ο οποίος εξέλειπε προ της ανάληψης των καθηκόντων του, ο κ. Μαλούτας, πρότεινε: στον τρίτο στίχο της Παρ. 8 του άρθρου 12, μετά τις λέξεις «πρόεδροι κοινοτήτων», όπως προστεθεί η φράση «καθώς και σ’ αυτές στις οποίες ο πρόεδρος εξέλειπε, χωρίς να υπάρχει αντικαταστάτης του».

Ο Δήμαρχος Κοζάνης, υπογράμμισε πως «Είναι μοναδική ευκαιρία να
αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του Ρυμνίου, που εκκρεμεί εδώ και μήνες με την
προτεινόμενη ή άλλη κατάλληλη διατύπωση».

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.