Δήμος Βοΐου: Είναι κανείς εκεί; (2η επιστολή – Γράφει η Ελένη Καρακίτσου)

29 Φεβρουαρίου 2020
19:33

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη δημοσίευση του άρθρου με τίτλο «Δήμος Βοΐου: Είναι κανείς εκεί;». Επιβάλλεται ωστόσο να απαντήσω στα όσα δήλωσε ο Δήμαρχος Βοϊου και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αυγερινού:

–        Όταν υπάρχει γραπτό αίτημα από κάποιον πολίτη, είθισται να δίδεται μια γραπτή απάντηση, θετική ή, αρνητική. Το τοπικό συμβούλιο λαμβάνει μια απόφαση γραπτώς την οποία καλείται να ψηφίσει ή, να απορρίψει το δημοτικό συμβούλιο.  Σας επισυνάπτω την επιστολή του αιτήματός μου με αριθμό πρωτοκόλλου και αν τόσο ο Πρόεδρος όσο και ο Δήμαρχος έχουν γραπτή απάντηση με αριθμό πρωτοκόλλου και αποδεικτικό επίδοσης προς εμέ (σ.σ. γραφολόγος θα εξετάσει την υπογραφή μου) τότε να σας το προσκομίσουν. Γιατί καμία απάντηση δεν έλαβα. Και αυτό ο ιδιοκτήτης του Ραδιοφωνικού Σταθμού που έσπευσε να δικαιολογήσει τα…. αδικαιολόγητα, θα έπρεπε να το ερευνήσει. Αν ήταν δημοσιογράφος. Που δεν είναι. Βλέπετε, στο δημόσιο και στους κατόχους δημοσίων θέσεων, μόνο τα γραπτά ισχύουν. Κι αυτό ανήκει στις γενικές γνώσεις που οφείλει να έχει ένας ιδιοκτήτης Μέσου Ενημέρωσης αν θέλει να παρέχει αξιόπιστη ενημέρωση.

–        Σας επισυνάπτω και την επιστολή της αρμόδιας Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κοζάνης με σαφείς οδηγίες ως προς την τέλεση ενός εθίμου που περιέχει άναμμα φωτιάς.

–        Θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Βοΐου ο οποίος υπήρξε σαφής και κατηγορηματικός στην άρνησή του να παράσχει άδεια τέλεσης του συγκεκριμένου εθίμου στον συγκεκριμένο χώρο. Μάλιστα επικοινώνησε ο ίδιος με τους εμπλεκόμενους και κατέστησε σαφές ότι κάθε παραβίαση του Νόμου, επισύρει σειρά ευθυνών άρα τιμωρείται. Η αυτοψία των ανδρών του Αστυνομικού Τμήματος οι οποίοι άκουσαν οι ίδιοι τις μαρτυρίες κατοίκων του χωριού για την περυσινή πυρκαγιά, καθιστά επίσης, ανυπόστατες και εντελώς ψευδείς τις δηλώσεις του Προέδρου της Κοινότητας Αυγερινού.

Ως εκ τούτου, εφ΄ όσον εξακολουθήσει η διασπορά fake news και οι ανυπόστατες δηλώσεις, το λόγο θα έχει πλέον η Δικαιοσύνη.

Σας εύχομαι καλό τριήμερο.

Ελένη Καρακίτσου – Δημοσιογράφος

Αυγερινός Βοϊου

Αυγερινός Βοϊου

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΒΟΪΟΥ

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

3 σχόλια

  • Στο Βόιο υπάρχει κίνδυνος από πυρκαγιά ΜΈΣΑ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ κατά τους θερινούς μήνες γιατί τα χωριά είναι άδεια και τα περισσότερα σπίτια ακατοίκητα. Κάποια στιγμή θα θρηνήσουμε θύματα. Δεν καθαρίζονται οι αυλές αλλά και οι δημόσιοι χώροι από τα ξερά που υπάρχουν. Πρέπει ο Δήμος και η Π.Υ. να πάρουν μέτρα.

  • Πρέπει οι ιδιοκτήτες των εγκαταλειμμένων σπιτιών να καθαρίσουν τα τα οικόπεδα και να τα διατηρούν καθαρά. Να υποχρεωθούν από τον Δήμο και να υπάρχουν πρόστιμα όταν δεν το κάνουν.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.