Tαξική Ενότητα Εργατικού Κέντρου Κοζάνης: Ανακοίνωση για την δίκη 6 συνδικαλιστών του Π.Α.ΜΕ. (Στηρίζεται από το Π.Α.ΜΕ.), την Τετάρτη 11/3/2020

9 Μαρτίου 2020
11:11

Την Τετάρτη 11/3/2020 θα πραγματοποιηθεί δίκη 6 συνδικαλιστών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα την 28/1/2018 στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης κατα τη διάρκεια του 35ου Συνεδρίου του. Η κατηγορία είναι ότι χρησιμοποίησαν σωματική βία, προπηλάκισαν συνέδρους κ.α.

Η δίκη αυτή είναι έκφραση του δόγματος «νόμος και τάξη» που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ με σκοπό να βάλει εμπόδια στη δράση αγωνιστών ενάντια στην αντεργατική -αντιλαϊκή πολιτική της. Εντάσσεται στην προσπάθεια εργοδοτικού -κυβερνητικού συνδικαλισμού, κυβερνήσεων και επιχειρηματικών ομίλων να μετατρέψουν τα σωματεία σε φερέφωνα της εργοδοσίας, σε άνδρα νοθείας και εκφυλισμού, όπως εκφράστηκε και με το τελευταίο Συνέδριο- παρωδία της ΓΣΕΕ που έγινε με την παρουσία ΜΑΤ, μπράβων κτλ γυρίζοντας το συνδικαλιστικό κίνημα σε σκοτεινές εποχές. Αυτή η εξέλιξη, υποδηλώνει ότι η φάμπρικα ποινικοποίησης των εργατικών αγώνων λειτουργεί κανονικά, απο την κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το έγκλημα που έκαναν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ ήταν ότι έκαναν προσπάθεια να εμποδίσουν τη μαζική νοθεία που ήθελαν να επιβάλουν οι εκπρόσωποι του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού, να βάλουν εμπόδια στον απόλυτο εκφυλισμό των διαδικασιών του συνδικαλιστικού κινήματος με την παράνομη εκλογή της εφορευτικής επιτροπής.

Η δίωξη των αγωνιστών συνδικαλιστών δεν είναι τυχαία .Έρχεται σε μια περίοδο που είναι σε εξέλιξη η αντεργατική – αντιλαϊκή επίθεση σε όλα τα επίπεδα με βασικότερο για την περιοχή μας το έγκλημα της απολιγνιτοποίησης που θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την περιοχή. Ακριβώς αυτήν την περίοδο που απαιτείται οργάνωση της πάλης ενάντια σε αυτούς τους σχεδιασμούς , έρχεται η συγκεκριμένη δίωξη με στόχο την τρομοκράτηση των αγωνιστών που βρίσκονται μπροστά σε αυτόν τον αγώνα. Αποδεικνύεται ότι η Δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή και ανεξάρτητη, αλλά αστική και ανοιχτομάτα, στέλνοντας μήνυμα στους εργαζόμενους: «Τα κεφάλια μέσα, μην αγωνίζεσθε.» Διώκονται οι μόνες δυνάμεις που μπορούν να μπουν εμπόδιο στους σχεδιασμούς των πράσινων αρπακτικών αφού όλοι οι άλλοι έχουν μπει με τα μπούνια στις «διαπραγματεύσεις» για το χρόνο που θα ολοκληρωθεί το έγκλημα και τα αργύρια που θα διαχειριστούν.

Είναι γελασμένοι αν πιστεύουν ότι θα κάνουμε έστω ένα βήμα πίσω στη μάχη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, από τη μάχη για ενέργεια κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα, στο να πεταχτούν από τα σωματεία οι εργοδότες και οι νόθοι. Αντίθετα οι διώξεις αυτές μας πεισμώνουν, μας κάνουν πιο μαχητικούς και αποφασιστικούς. Συνεχίζουμε τη μάχη για συνδικάτα πραγματικά στα χέρια των εργατών και όχι των εργοδοτών, των κυβερνήσεων και των μηχανισμών τους! Να μην επιτρέψουμε σε Προέδρους Ανωνύμων Εταιρειών, σε Διευθύνοντες Συμβούλους, σε Ανώτερα Διευθυντικά Στελέχη να οργανώνουν τις εκλογές των σωματείων, να ψηφίζουν και να είναι Πρόεδροι , Γ. Γραμματείες Εργατικών Σωματείων.

Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να πάρουν θέση και να καταγγείλουν την δίωξη των συνδικαλιστών. Κανένας τίμιος συνδικαλιστής δεν πρέπει να αποδεχτεί αυτή την κατάσταση.

Όλοι στην κινητοποίηση ενάντια στις μεθοδεύσεις του αστικού κράτους ενάντια στους αγώνες των εργαζόμενων και συμπαράστασης στους συνδικαλιστές που διώκονται την Τετάρτη 11 Μαρτίου στα δικαστήρια Κοζάνης στις 9:00π.μ

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.