Τεράστια επιτυχία της Ελλάδος η επιτυχής φύλαξη των συνόρων στον Έβρο, με ισχυρό απόηχο στην παγκόσμια γεωπολιτική σκακιέρα (του Χ. Κάτανα)

10 Μαρτίου 2020
13:07

 

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι πλέον όπου μας δίνουν σοβαρά επιχειρήματα για να το πιστεύουμε αυτό:

-Ενισχύουμε τη θέση μας στην παγκόσμια γεωπολιτική σκακιέρα μετά από αρκετά χρόνια.
-Αναβαθμίζεται ως αξιόπιστος παίκτης στρατιωτικά, στα μάτια ΗΠΑ, Ρωσίας και Ευρώπης.
-Μέσω της ορθής αντίδρασης του κ. Μητσοτάκη και των επαφών του με τους Ευρωπαίους ηγέτες, εχθές ο Ερντογάν έφυγε με την «ουρά στα σκέλια» παίρνοντας την απάντηση πως πρέπει να πάρει τους δυστυχείς «πρόσφυγες» που έχει αφήσει στην τύχη τους στον Έβρο, και τότε θα ορίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση μια επιτροπή όπου και θα εξετάσει τα αιτήματα της Τουρκίας. Κοινώς, no money no honey για την Τουρκία.
-Η ΗΠΑ συνεχίζουν να σκοπεύουν την Τουρκία πολιτικά, λόγω του λοξοδρομίματος εκτός ΝΑΤΟ και της στροφής της προς τη Ρωσία το τελευταίο διάστημα. (Βλέπε S400 όπου ακόμη δεν λειτουργούν όμως, οι Ρώσοι φρόντισαν να μην δώσουν την ηλεκτρονική τεχνογνωσία).
-Ο Βλάντιμιρ Πούτιν, υποδέχεται τον Ταγίπ Ερντογάν σε μια αίθουσα γεμάτη από πίνακες και αγάλματα Ρώσων στρατηγών και της Μεγάλης Αικατερίνης, όπου είχαν κατατροπώσει τους Τούρκους σε κάθε Ρωσοτουρκικό πόλεμο, κάνοντάς τον μάλιστα να περιμένει δυο ολόκληρα λεπτά σε αυτή πριν εισέλθουν στο Προεδρικό γραφείο. Στη γεωπολιτική σκακιέρα, κάθε κίνηση έχει το συμβολισμό της. Στην προκειμένη περίπτωση στόχος ήταν να δώσει μια έντονη προειδοποίηση στην Τουρκία, αλλά και να τους μειώσει πολιτικά.
-Ο πόλεμος στη Συρία έχει ουσιαστικά χαθεί, ενώ ταυτόχρονα στη Λιβύη τα πράγματα δε πάνε όπως θα ήθελε ο κ. Ερντογάν.
-Η οικονομία της Τουρκίας κυριολεκτικά παραπαίει καθώς οι επιλογές της, αλλά και η απομόνωση από τους μεγάλους παγκόσμιους παίκτες καθόρισε και την εξέλιξη της.

Για όλους αυτούς τους λόγους λοιπόν, η επιτυχία της χώρας μας μετά την επιτυχή φύλαξη των συνόρων μας στον Έβρο, γιγαντώνεται. Γιατί συνέβαλε και αυτή, στην πίεση που ασκούν όλες σχεδόν οι «μεγάλες δυνάμεις» προς την Τουρκία, φέρνοντας τον Ερντογάν σε μια δύσκολη θέση, όπου όμοια της δεν ξανάζησε. Εδώ λοιπόν χρειάζεται και μεγάλη προσοχή, και να είμαστε σίγουροι πως έχουν πλέον γνώση οι φυλακές. Το λαβωμένο λιοντάρι όταν είναι πληγωμένο χρειάζεται περισσότερη προσοχή. Και σε αυτή τη θέση έχει έρθει πλέον ο κ. Ερντογάν.

Μέγιστο όπλο μας, είναι η ενότητα του ελληνικού λαού, αλλά και η κυβέρνησή μας όπου αντέδρασε εξαιρετικά. Κανείς μας δεν πρέπει να τρομάζει, αλλά ταυτόχρονα ούτε να εφησυχάζει. Οι μέρες που διανύουμε είναι οι δυσκολότερες των τελευταίων δεκαετιών σε σχέση με τη γείτονα χώρα.

Ενωμένοι ως Έλληνες μπορούμε και θα τα καταφέρουμε!

Κάτανας Χάρης

22 σχόλια

  • Αυτό που ένας άνθρωπος εκτός ψηφοδελτίου άδικα εκπροσωπεί μια κυβέρνηση σε μια περιοχη που εξέλεξε βουλευτές και κάνουν γαργάρα τα πάντα, με ξεπερνάει.

    Κυριε Κατανα μη σκάτε η αδικία ειναι γαϊδουρι και γυρνά στον αφέντη της

    • Για την απολιγνιτοποίηση σιγή ιχθύος!! Επιλεκτική ευαισθησία και επιλεκτική παρέμβαση!! Κ. Κάτανα το κόμμα σας καταστρέφει την περιοχή μας προκλητικότατα και εσείς μαζί με τους αιρετούς του κόμματός σας και όχι μόνο, βάζετε ΠΛΑΤΕΣ!!! Έχετε ήδη κριθεί στον χειρότερο βαθμό όλοι σας!!! Απορώ πως κοιμάστε τα βράδια και τι θα λέτε στα παιδιά σας την επόμενη μέρα!!! ΑΞΙΟΙ!!!!

      • Ας προσεχές τη μόνη ΞΕΚΑΘΑΡΗ τοποθέτηση στο νόμο από στόματος του κ. Κάτανα σε διαδύκτιο και τηλεόραση. Ας την έβλεπες και μετά ας εκρινες . Βιάστηκε έλληνα . Ψάξε αν πραγματικά ενδιαφέρεσαι να βλεπεις και να ενημερώνεσαι και μετά αν έχεις την ίδια όρεξη βγες και ξανατοποθετησου δημόσια. Κυρία Κάτανα για ακόμη μια φορά ξεχώρισες θετικά’

  • Εξαιρετικός γεοπολιτικός αναλυτής ο κύριος Κάτανας. Επάξια θα μπορούσε να τοποθετηθεί ως πρέσβης μας στον ΟΗΕ η στο ΝΑΤΟ

  • Όταν ζορίζονται κ. Κάτανα με ένα άρθρο σας σε μια νεκρή περίοδο πολιτικά, καταλαβαίνει κανείς ποσό σας σκιάζονται ακόμη για λίγους που αυτοί ξέρουν καλά . Σας παραδέχομαι για την ακατάπαυστη μαχητικότητα σας και τος γνώσεις σας.

  • Οι υπόλοιποι που επελεξε ο κούλης κ εκλέχτηκαν πού είναι ; Σε ποιο Γραγμφειο κρύβονται ;;

  • Πολύ καλή τοποθέτηση που δείχνει την εξέλιξη και τη μελέτη που κάνει ο κ. Κάτανας με την πάροδο των χρόνων. Συν της άλλης επιβεβαιώνει τη φήμη του μαχητή πολιτικού που δε σταματά ποτέ. Keep going Χάρη. Όλα κάνουν κύκλους και όλοι μας βλέπουμε την αδικία στο πρόσωπο σου αλλά συνάμα και την απουσία πολλών ..

    • Ασταμάτητος και μαχητικός, από σύμβουλος με τον Καρυπίδη, βουλευτής στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και όταν δεν επανεξελέγη την έκανε για ΝΔ. Όντως δεν αφήνει ευκαιρία και εξελίσεται!

  • Κ. Χαρη Κατανα βλεπω οτι γνωριζεται την γαιοπολιτικη κατασταση της Ευρωπης, της Ρωσιας και της Αμερικης.Δεν περνανε ποτε το μερος μας γιατι τα οικονομικα τους συμφεροντα και δη της Γερμανιας ητανε τεραστια.Με τα γεγονοτα στον Εβρο και στη θαλασσα τα πραγματα αλλαξαν λιγο προς εμας. Σας βλεπω διαβασμενο.

  • Ξερουμε ολοι το ρητο ”ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ”.Ας παραδειγματιστουμε ολοι μας μ’αυτο.Κ. Κατανα νομιζω οτι εχετε σαν κανονα αυτο το ρητο.Καλως!!!!

  • Οι βαλτοι και οι βολεμενοι αρχισαν να βγαζουν παλι το δηλητηριο τους.Σ’εναν ανθρωπο που λεει την γνωμη του σωστα.Θα επρεπε να ντρεπεστε!

  • Έχουμε τέσσερις βουλευτές Περιφεριάρχη Δήμαρχο ένα εκλεγμένο πολιτικό σύστημα όπου στα δύσκολα είναι παντελώς ανύπαρκτοι και κρυμμένοι ευτυχώς όμως έχουμε και παλληκάρια που δεν τους νοιάζει αν δεν τους βάλανε στο ψηφοδέλτιο δεν τους νοιάζει και δεν τρέχουν να πάρουν κάποια θέση η να τους πετάξουμε κανένα κόκαλο και να τρέξουμε αλλά βάζουνε μπροστά την πατρίδα τον τόπο που αγαπάνε με έμπρακτη αγάπη πάντα για τους συνανθρώπους τους δεν παίζει ρόλο από ποιο κόμμα χώρο είναι αλλά οι ηθικές αξίες που κουβαλάει κάποιος την ανθρωπιά πρέπει να τιμάμε όχι την απανθρωπιά αν θελουμε να πάμε μπροστά άξιος συγχαρητηρίων ο Κ´ ΚΑΤΑΝΑΣ που εδώ και χρόνια είναι η μοναδική φωνή αυτού του τόπου

  • Καιρό έχετε να μας κάνετε διάγγελμα κ, Κάτανα πολύ σοβαρά πήρατε το ρόλο σας .Δεν ξεχνιούνται , δωρεάν αυτοκίνητο , με τέσσερα νούμερα στο ΑΤΜ και να σου τα 7000 ευρώ και πολλά άλλα να μην τα αναφέρω … Ξέρετε κ. Κάτανα πόσους Νεοδημοκράτες έχει ο νομός Κοζάνης με σπουδές περισσότερες από εσάς με Μεταπτυχιακά , Δικτατορικά με ξένες γλώσσες και δεν μιλάνε γιατί έχουν το γνώθι σαυτόν.

  • Καιρό έχετε να μας κάνετε διάγγελμα κ, Κάτανα πολύ σοβαρά πήρατε το ρόλο σας .Δεν ξεχνιούνται , δωρεάν αυτοκίνητο , με τέσσερα νούμερα στο ΑΤΜ και να σου τα 7000 ευρώ και πολλά άλλα να μην τα αναφέρω … Ξέρετε κ. Κάτανα πόσους Νεοδημοκράτες έχει ο νομός Κοζάνης με σπουδές περισσότερες από εσάς με Μεταπτυχιακά , Δικτατορικά με ξένες γλώσσες και δεν μιλάνε γιατί έχουν το γνώθις αυτόν.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.