Προτάσεις Ολυμπίας Τελιγιορίδου στη σύσκεψη στην Aντιπεριφέρεια Καστοριάς για τον κορωνοιό

12 Μαρτίου 2020
21:58
Κανένα σχόλιο

 

Σε σύσκεψη που έγινε σήμερα στην αντιπεριφέρεια Καστοριάς συζητήθηκε η κρισιμότητα της κατάστασης στην ΠΕ Καστοριάς για την αντιμετώπιση του covid19.

Συμμετείχαν οι Βουλευτές της ΠΕ Καστοριάς, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, οι Αντιπεριφερειάρχες Καστοριάς και του τομέα Υγείας Δυτικής Μακεδονίας, οι Δήμαρχοι της ΠΕ Καστοριάς και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καστοριάς.

Η σύσκεψη ήταν σε καλό κλίμα.

Από την πλευρά μου κατέθεσα συγκεκριμένες προτάσεις προς το Υπουργείο Υγείας για την κάλυψη των προβλημάτων που έχουν προκύψει στο δημόσιο σύστημα υγείας στην περιοχή μας από τα αυξημένα κρούσματα.

1ον. Να υπάρξει δέσμευση του Υπουργείου Υγείας για αποτελεσματική και άμεση κατανομή των προβλεπόμενων διορισμών των 2000 ατόμων και στο νοσοκομείο Καστοριάς, με αναγκαίες ειδικότητες σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

2ον. Η αύξηση των κονδυλίων προς το νοσοκομείο Καστοριάς από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης.

3ον. Η μεταφορά ιατρικού προσωπικού αναγκαίων ειδικοτήτων για τον covid19 από άλλα νοσοκομεία που λειτουργούν σε περιοχές που δεν παρουσιάζουν πρόβλημα.

Επίσης τόνισα την υποχρέωση της πολιτείας να λύσει τα προβλήματα που υπάρχουν στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο, νοσοκομείο αναφοράς, ώστε να υπηρετήσει αποτελεσματικά τον ρόλο του.

Η Καστοριά είναι μία από τις ΠΕ της χώρας με διακριβωμένα κρούσματα που μπορεί δυνητικά να αυξηθούν ακόμη περισσότερο. Απαιτείται από όλους υπευθυνότητα για την προστασία της ατομικής και της δημόσιας υγείας ακολουθώντας τις οδηγίες και τους κανόνες που έχουν προταθεί από την αρμόδια επιτροπή επιστημόνων.

Με αίσθημα ευθύνης, με ψυχραιμία και αλληλεγγύη μπορούμε να βγούμε νικητές από αυτήν την περιπέτεια.

Ολυμπία Τελιγιορίδου

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.