Ολυμπία Τελιγιορίδου: Ανάγκη ενίσχυσης του Νοσοκομείου Καστοριάς για την αντιμετώπιση του Covid19

13 Μαρτίου 2020
11:00
Κανένα σχόλιο

Κύριε Υπουργέ,

Αντιλαμβανόμενη το συνολικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα, ως βουλευτής Καστοριάς, οφείλω να σας επιστήσω την προσοχή για την κατάσταση που επικρατεί στην Καστοριά με τον covid19.

Η Καστοριά είναι μία από τις ΠΕ της χώρας με διακριβωμένα κρούσματα που μπορεί δυνητικά να αυξηθούν πολύ.

 Ήδη υπάρχουν 9 επιβεβαιωμένα κρούσματα, ποσοστό πολύ υψηλό σε σχέση με τον πληθυσμό, και πολλά ύποπτα κρούσματα για τα οποία περιμένουμε τα αποτελέσματα.

Το Νοσοκομείο Καστοριάς βρίσκεται σε πορεία κατάρρευσης, καθώς μεγάλος αριθμός ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού είτε ασθενεί είτε βρίσκεται σε καραντίνα.

Με αίσθημα ευθύνης, ζητώ να μεριμνήσετε άμεσα,

1ον. Να υπάρξει από την κατανομή των προβλεπόμενων διορισμών των 2000 ατόμων, η κάλυψη σε προσωπικό και για το νοσοκομείο Καστοριάς, με τις αναγκαίες ειδικότητες σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

2ον. Να γίνει αύξηση των κονδυλίων προς το νοσοκομείο Καστοριάς από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης.

3ον. Καθώς βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης να γίνει μεταφορά, για το απαραίτητο χρονικό διάστημα, ιατρικού προσωπικού αναγκαίων ειδικοτήτων για τον covid19 από άλλα νοσοκομεία της 3ης ΥΠΕ που δεν παρουσιάζουν πρόβλημα.

Επίσης θα ήθελα να τονίσω την αναγκαιότητα να λυθούν τα προβλήματα που υπάρχουν στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο, νοσοκομείο αναφοράς, ώστε να υπηρετήσει αποτελεσματικά τον ρόλο του.

Με τιμή

Ολυμπία Τελιγιορίδου

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.