Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Ν.Κοζάνης : Αναβολή εκδήλωσης , Ιδέες για  ευχάριστη παραμονή στο σπίτι

16 Μαρτίου 2020
16:15

 

Ο Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Ν.Κοζάνης, λαμβάνοντας υπόψη τα μέτρα πρόληψης του ΕΟΔΥ κατά του Κορωναϊού και με απόλυτο σεβασμό στη Δημόσια υγεία, αναβάλλει μέχρι νεοτέρας την εκδήλωση με τίτλο ‘’Μαραθώνιος Ανάγνωσης για τη Γαλλοφωνία’’, η οποία επρόκειτο να λάβει χώρα το Σάββατο 21 Μαρτίου στις 11πμ, στο 4ο ΓΕΛ Κοζάνης.

Με το σλόγκαν ‘’Restons chez nous’’ (Μένουμε σπίτι) προτείνουμε στους/στις μαθητές/τριες μας τις παρακάτω δραστηριότητες για να περάσουν ευχάριστα και δημιουργικά τον χρόνο τους στο σπίτι :

  • Exercices(ασκήσεις) και  Jeux  (παιχνίδια)

http://aesop.iep.edu.gr/node/12275  (En voyageant vers Eurodisney/Ταξιδεύοντας προς τη              Eurodisney)

Φωτόδεντρο  γαλλικά

www.ortholud.com

www.bonjourdefrance.com

liagallika.blogspot.com  (Γαλλικά στο σχολείο μας)

http://jeux.lulu.pagesperso-orange.fr/

  • Coloriages (ζωγραφιές)

https://coloriagesaimprimer.com/

https://www.hugolescargot.com/coloriages/coloriage-en-ligne/

  • Magazines pour ados  (περιοδικά για έφηβους)

www.1jour1actu.com  , www.caminteresse.fr , www.geoado.com , www.linternaute.com

  • Chansons (τραγούδια)

On écrit sur les murs, Kids United,L’oiseau et  l’enfant, kids United, Sur ma route  kids United  Black M, Dernière danse  Indila, SOS Indila, Je veux  ZAZ, Paris sera toujours Paris ZAZ, Papaoutai  Stromae, Ça va ça va  Claudio Capéo…               http://chansonfle.blogspot.com/

https://lecafedufle.fr/apprendre-le-francais-avec-chansons-fle/

  • Visite virtuelle des Musées (Διαδικτυακή  επίσκεψη  μουσείων)

https://artsandculture.google.com/partner/musee-dorsay-paris

https://artsandculture.google.com/partner/musee-de-lorangerie

https://artsandculture.google.com/project/loire-castles

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Γαλλοφωνίας , στις 20 Μαρτίου, μπορείτε να παρακολουθήσετε στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι TV5MONDE γαλλικές ταινίες, ντοκιμαντέρ και εκπομπές, αφιέρωμα στη γαλλοφωνία για να γνωρίσετε διάφορες χώρες του κόσμου όπου μιλάνε γαλλικά αλλά και για να διαβάσετε γαλλικά βιβλία. www.tv5monde.com

Όσα παιδιά δεν έχουν πρόσβαση στο ιντερνετ μπορούν να ανατρέξουν στα βιβλία γαλλικών του δημοτικού, στο τέλος κάθε κεφαλαίου θα βρουν παιχνίδια, συνταγές, κατασκευές για να κυλήσει πιο όμορφα ο χρόνος τους.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να απευθυνθείτε στο μέηλ του Συλλόγου:  [email protected]

    Restons chez nous ! Sauvons des vies ! Μένουμε στο σπίτι! Σώζουμε ζωές!

Εκ μέρους του ΔΣ

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.