Καλλιόπη Βέττα: Κοινοβουλευτικές ερωτήσεις για αγρότες, κτηνοτρόφους και στήριξη της ΛΑΡΚΟ – Συνέντευξη στο Κανάλι 1

6 Απριλίου 2020
17:43

 

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα, συνυπέγραψε τις κοινοβουλευτικές ερωτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αφενός για την στήριξη των αγροτών και των κτηνοτρόφων και αφετέρου για την δυνατότητα ενίσχυσης  μεγάλων επιχειρήσεων όπως η ΛΑΡΚΟ, ενώ παραχώρησε συνέντευξη στο Κανάλι 1 για ζητήματα επικαιρότητας.

Συγκεκριμένα, για το πρώτο θέμα, γίνεται ειδική αναφορά στα αναγκαία μέτρα που χρειάζεται ο πρωτογενής τομέας για να στηριχθούν οι χιλιάδες παραγωγοί και καλλιεργητές ώστε να ενισχυθεί η ζήτηση, να απορροφηθούν τα αδιάθετα προϊόντα και να στηριχθεί ο εγχώριος αγροτοδιατροφικός τομέας. Ειδικότερα για την κτηνοτροφία γίνεται αναφορά στον έλεγχο και την αποτροπή των ελληνοποιήσεων, στην εύρυθμη λειτουργία των σφαγείων και την αναστολή των υποχρεώσεων των κτηνοτρόφων προς ασφαλιστικά ταμεία, φορολογικές αρχές και τράπεζες.

Στην ερώτηση για την στήριξη των επιχειρήσεων, τονίζεται η δυνατότητα που υπάρχει από τις 19/3 από την Ευρωπαϊκή Ένωση για αλλαγή του τρόπου διαχείρισης των κρατικών ενισχύσεων προς επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα, με την υιοθέτηση του προσωρινού πλαισίου υποστήριξης (temporary framework) λόγω της επείγουσας κατάστασης, υπάρχει πλέον η δυνατότητα για απευθείας κρατικές ενισχύσεις, ελαφρύνσεις, δάνεια,  εγγυήσεις και τραπεζικές δικλείδες ασφαλείας. Σε αυτό το πλαίσιο, τίθεται το ερώτημα για την ενίσχυση και την στήριξη στρατηγικών επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας, όπως είναι, εκτός των άλλων η ΛΑΡΚΟ, μια επιχείρηση που συμβάλει σημαντικά στην οικονομική δραστηριότητα της Δυτικής Μακεδονίας.

Τέλος, η κ. Βέττα παραχώρησε συνέντευξη στο Κανάλι 1, όπου τοποθετήθηκε για τα ζητήματα της επικαιρότητας, έκανε ειδική μνεία στο σχέδιο 30 δισεκατομμυρίων του ΣΥΡΙΖΑ για την στήριξη των επιχειρήσεων, των εργαζομένων και των ανέργων, ενώ αναφέρθηκε στην εξέλιξη της επιδημίας στην Κοζάνη.

Οι ερωτήσεις για την αγροτική παραγωγή και την κτηνοτροφία είναι :

https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/11241782.pdf

https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/11243549.pdf

https://www.hellenicparliament.gr/Koinovouleftikos-Elenchos/Mesa-Koinovouleutikou-Elegxou?pcm_id=c4bcda4f-de46-4460-8eb3-ab9500fc4fe9

Ενώ για την ενίσχυση των επιχειρήσεων που ανήκουν στο μετοχολόγιο του Δημοσίου, όπως η ΛΑΡΚΟ:

https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/11244209.pdf

2 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.