Xύτρα ειδήσεων: Ο Περιφερειάρχης κάνει ότι δεν καταλαβαίνει

7 Απριλίου 2020
08:23

 

Η προτροπή του Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας, στους ΔυτικοΜακεδόνες, να βάλουν “κηπάκο και 5 κοτούλες”, ήταν, κατά κοινή ομολογία, ατυχής. Ούτε τρόμο προκάλεσαν οι δηλώσεις του, όπως προσπάθησαν οι πολιτικοί του αντίπαλοι να του χρεώσουν, ούτε πανικό έσπειραν. Ωστόσο, ο ίδιος, κάνει ότι δεν καταλαβαίνει, διότι δεν θέλει να αποδεχτεί το ατόπημά του. Εστιάζει αποκλειστικά και μόνο στο σκέλος της λογικής υπόθεσης, που κι ο ίδιος εξέφρασε, πως, αν δεν παράγουμε (καλλιεργώντας τη γη), κάποια στιγμή, δεν θα έχουμε να καταναλώσουμε (τρόφιμα), ξεχνώντας τεχνηέντως ή αλλιώς προσπερνώντας, το άλλο σκέλος, δηλαδή, την προτροπή του, για τις κοτούλες και τον κηπάκο. Η προτροπή του  “βάλτε έναν κηπάκο και 5 κοτούλες” ήταν εκείνη που προκάλεσε τα αρνητικά – ειρωνικά & χλευαστικά – σχόλια  κι όχι η διατύπωση μιας λογικής υπόθεσης σε μια απευκταία εξέλιξη, μακροπρόθεσμης περιόδου της πανδημίας. H παρατεταμένη εφαρμογή των μέτρων για έλεγχο των μετακινήσεων, θα έχει επιπτώσεις σε όλους τους τομείς της παραγωγής (πέραν των τροφίμων). Όταν, για παράδειγμα, σημειώθηκε έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κίνα κι επιβλήθηκαν αυστηρά μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας, οι  φαρμακοβιομηχανίες εξέπεμψαν “σήμα κινδύνου” για την απειλή σοβαρής διατάραξης της παγκόσμιας παραγωγής τους, αφού η Κίνα παρασκευάζει βασικά συστατικά στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού για τα αντιβιοτικά, τα αντιδιαβητικά φάρμακα, τα παυσίπονα και τα αντιρετροϊκά Συνεπώς, μια προτροπή, στους Δυτικομακεδόνες, του τύπου: “Κρατήστε κανένα deponaki (αντίστοιχης διατύπωσης με τον “κηπάκο”)  και μην καταναλώνετε αντιβιοτικά για «ψύλλου πήδημα» αλλά κρατήστε τα για ώρα ανάγκης ή ξεψαχνίστε το σημειωματάριο της γιαγιάς με τα θαυματουργά γιατροσόφια όταν βρεθείτε στο κρεβάτι του πόνου”, θα μπορούσε να κριθεί ως “προφητική” και “σωτήρια”, αντίστοιχη με την περίφημη (προτροπή) του Περιφερειάρχη, για τον κηπάκο και τις κοτούλες. Ακόμη όμως κι αν θέλεις να μπεις στη δοκιμασία (διότι περί δοκιμασίας πρόκειται) να αποκωδικοποιήσεις – με καλοπροαίρετη προσέγγιση – την προτροπή, με τις κοτούλες και τον κηπάκο, αδυνατείς, εκ των προτέρων, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των ΔυτικοΜακεδόνων, για πρακτικούς λόγους, που σχετίζονται με τη ζωή στην πόλη, δε θα μπορούσε να έχει τίποτα από τα δύο.

Συμπερασματικά, ο Περιφερειάρχης κάνει ότι δεν καταλαβαίνει, όμως, καταλαβαίνουν οι υπόλοιποι. Δεν αρκεί να κάνεις σκέψεις, λογικές υποθέσεις ή ακόμη και προβλέψεις, πρέπει να ξέρεις και να τις εκφράσεις και σ’ αυτό μάλλον κάτι δεν πήγε όπως θα έπρεπε.

Η Χύτρα

36 σχόλια

  • Είναι απολύτως σωστό αυτό που λέτε. Σκεφτείτε το εξής απλό. Να το παίρναμε τις μετρητοίς και όσοι έχουν λεφτά να πήγαιναν σούπερ μάρκετ και να στοκαραν φαγητό για ένα χρόνο…Για αυτό οι ειδικοι λένε μην δημιουργείται πανικό, γιατί την έλλειψη μπορούμε να τη δημιουργήσουμε μόνοι μας. Συμπερασματικά, ατυχεστατη δήλωση, τρίτη κατά σειρά μετά από αυτές για τη γέφυρα και για τον άνθρωπο στην Καστοριά

  • Ας κοιταξουμε τα δικα μας λαθη και τα σοβαρα τρεχοντα αντι αναλυσεων εσκεμμενης δυσφημισης,στρεβλωσης και λασπολογιας. Εγω δεν τον ψηφισα ομως το κινητρο ηταν το νοιαξιμο γιατι οντως θα υπαρξουν δυσκολιες κι οσοι ζουμε με 500 ευρω κι ερθουν οι τσεκουρωσεις μισθων κ συνταξεων και αυξησεις τιμων το φθινοπωρο δεν θα τα βγαλουμε περα. Εσεις που γραφετε τα παραπανω και 5 ευρω ναχουν τα μακαρονια θα τα αγοραζετε.

    • Πατριωτη το νοιαξιμο δεν ερχεται με το να μας πει βαλτε κοτουλες γουρουνάκια και πατατες. αν ηταν ετσι το νοιαξιμο καλυτερα να μασας παρα να μιλας.

    • Κανείς δεν είπε ότι το έκανε επίτηδες ούτε ότι είναι παράλογο αυτό που λεει. Αυτό που λέμε ότι υποχρεωση του είναι μαζί με την κυβέρνηση να το αντιμετωπίσουν και οχι να προκαλούν ανησυχα

  • Ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΩΣ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ,ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΧΝΑΕΙ ΟΤΙ ΑΡΧΗ ΑΝΔΡΑ ΔΕΙΚΝΥΣΗ ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΩΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΩΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΩΣ ΜΕΤΡΙΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΟ ΤΟΤΕΜ.

  • Το πρόβλημα είναι ότι αν κωδικοποιήσεις τις κινήσεις του Περιφερειάρχη θα καταλάβεις ότι κάνει και λίγο αγγαρεία. Τι θέλω να πω.
    Ο περιφερειάρχης είχε μάθει τόσα χρόνια ως βουλευτής να κρύβεται και να τον καλύπτει το κόμμα του σε κεντρικό επίπεδο. Σε τοπικό οκ ήταν το πρώτο όνομα , αγαπητός, κοντά στην εκκλησία, το καλο παιδί που έτρεχε στα χωράφια, και έπαιζε μπάλα. Αλλά το βασικότερο, δεν μπορούσε να παράξει έργο γιατί ως γνωστόν ο βουλευτής δεν παράγει ουσιαστικότερο. Για να μην παρεξηγηθω, ουσιαστικό έργο παράγει η τοπική αυτοδιοίκηση γιατί πρέπει να πάρει αποφάσεις εκείνη τη στιγμή. Ο βουλευτής δεν . πορεί να παράξει έργο επί το έργο παρά μόνο νομοθετικό έργο. Ως περιφερειάρχης του έπεσαν όλα μαζί ταυτόχρονα και είχε μάθει σε άλλους ρυθμούς. Μόνο σε αυτό το κομμάτι τον δικαιολογώ, στο ότι ήρθαν πολλοί κεραυνοί απανωτά. Γέφυρα, μετά λιγνίτη εποχή, υγειονομική βόμβα από Καστοριά. Κανείς δεν θα μπορούσε να αντιδράσει καλύτερα η χειρότερα. Αλλά σε τελική άποψη του καταλογίζω ότι γενικότερα βαριέται λίγο. Ίσως επειδή είχε μάθει σε άλλους ρυθμούς.

  • Τεράστια η επιθυμία ορισμένων κύκλων να αποδομήσουν τον Κασαπίδη…Ηγέτης είναι αυτός που δεν φοβάται να εκφραστεί ελεύθερα και ενίοτε να πει αλήθειες που ενοχλούν ή δυσαρεστούν. Είδαμε και τις φανφάρες άλλων πολιτικών που χάιδευαν τα αυτιά του κόσμου για σειρά ετών αλλά όταν ήρθε η ώρα της αλήθειας…μεταλλάχθηκαν…

    • Δεν ξερω για την επιθυμια που λετε παντως την κοτσανα του για τις κοτουλες και τους κηπακους την πεταξε ο κυρ Γιωργος

      • Ας μην αρχίσουμε τον σχολιασμό για τις διάφορες “κοτσάνες” που ειπώθηκαν – και ειδικά στην περιοχή μας – κατα καιρούς. Όσον αφορά στην “τρομοκράτηση” του κόσμου, αν ο κόσμος ή ο “λαός” τρομοκρατείται τόσο εύκολα όσο εύκολα “αγανακτεί” ή “επαναστατεί” ή “δεν πληρώνει” τότε είναι άλλο το θέμα…πολύ πιο σοβαρό απο αυτό της “έμπνευσης”…

    • Δυστυχώς για εκείνον την αποδόμηση την κάνει μόνος του δεν θέλει βοήθεια. Κάθε φορά το μόνο που κάνει είναι να βγάζει συμπεράσματα ή προβλέψεις από έργα κατόπιν εορτής.

  • Πολύ βαριέται και είναι και πολύ κουρασμένος λόγω των σχετικά πρόσφατων οικογενειακών του υποχρεώσεων!!

  • Ανύπαρκτος… σε μια περιοχή που δοκιμάζεται σκληρά από τον κοροναϊό… τους περισσότερους θανάτους σε όλη την Ελλάδα έχει η Δυτική Μακεδονία… τυχαίο;…

  • Η αλήθεια είναι ότι ο περιφερειαρχης είναι πιο αργός και από την καθυστέρηση.. Τώρα αυτό με τις κοτουλες και τα γουρουνάκια ε δε νομίζω ότι είναι κάτι το φοβερό αλλά γιατί το συνεχίζει μόνος τι να πω…. από εκεί και πέρα νομίζω ότι ποτέ δεν ήταν ηγετική μορφή ούτε τεχνοκρατης αλλά όταν είχαν την ευκαιρία για τεχνοκρατη πέταξε χαρταετό η ΝΔ υπομονή ….

  • Κασαπίδη ευτυχώς για μας δεν αποφασίζουν για τον τόπο αυτοί που κουβαλάνε εμπάθεια.Αποφασίζουμε εμείς που αγαπάμε τον τόπο μας με ανιδιοτέλεια γιαυτό κύριε Κασαπίδη είσαι πάντα πρώτος.

  • Αν οι νομοι Κοζανης και καστοριας έχουν αναλογικά τα περισσότερα θύματα στη χώρα οφείλεται στην ολιγορια του Περιφεριάρχη να πάρει έκτακτα μέτρα όταν επέστρεψαν οι 300 περίπου γουναράδες πριν ένα μήνα από το Μιλανο . Τα υπόλοιπα ατοπήματα η καθυστερήσεις λίγο μας επηρέασαν …

    • Ναι,δεν διαφωνώ.Έπρεπε να βρίσκεται στα αεροδρόμια επιστροφής Καστοριάς ,Θεσσαλονίκης και να τους έθεται σε καραντίνα όλους μηδενός εξαιρουμένου.Θα υπήρχαν βέβαια κάποιοι που θα διαφωνούσαν με την επιχείρηση ,όπως καλή ώρα έγινε με το καρναβάλι .Συμφωνείς;

  • Μπορει να μας δηλώσει ο κ Κασαπίδης αν γνωρίζει πόσοι και ποιοι (χωρίς ονόματα) επέστρεψαν από το Μιλανο στην Καστοριά Σιατιστα και Γαλατινη και αν ελέγχεται η κατάσταση και οι επαφές τους ..! Διότι πέρα από την προσωπική τους ευθύνη , η συλλογική κοινωνική και πολιτική ευθύνη ανήκει στον Περιφεριάρχη για τη μη περαιτέρω εξάπλωση των νοσημάτων στη Δ Μ …

  • Πρεπει ολοι να βαλουμε μπαχτσε και κοτουλες..καλα τα ειπε ο περιφερειαρχης..αλλα πεσατε ολοι σαν τα κορακια πανω του.μην βάζετε εσεις ναδω τι θα φατε οταν γινει καποιο μπαμ.

  • Γιατι δεν δεχτηκε ΔΩΡΕΑ ο Κασαπιδης απο μεγαλη εταιρεια για το ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ και ευτυχως την δεχθηκε ο Γκανατσιος φυσικα χωρις να γνψριζει την αρνηση Κασαπιδη? Τα συμπερασματα δικα σας……..

  • Άλλωστε είπε σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου: να κλείσουμε την τηλεθέρμανση για κανα δυο μερες για να καταλάβει ο κόσμος τι τον περιμένει και να κινητοποιηθεί. Ευτυχώς η Ζεμπιλιαδου πετάχτηκε όρθια, διαμαρτυρόμενη. Αυτό ειπωθηκε σε συζήτηση για την μεταλιγνιτική εποχή. ΜΑΣ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ!!!!

  • Μάθε ρε τετραπέρατε να διαβάζεις σε τί να δικαιωθεί σε αυτό που φοβόμαστε όλοι και είναι πιθανό να συμβεί αν παραταθεί η πανδημία. για τις κότες και τον κηπακό θα μας πεις κάτι;;οι κότες που είπε που κολλούσαν μπορούμε να βάλουμε κότες και εμείς που ζούμε στην πόλη

  • Εσείς εκεί στην Περιφέρεια με τις μεγάλες αυλές γύρω στα κτίρια φτιαξτε έναν λαχανόκηπο μέχρι το Πανεπιστήμιο να φτάνει. Γεωπόνο έχετε μπορεί να δίνει οδηγίες για την σωστή καλλιέργεια.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.