Ένας οικισμός… φάντασμα, στη λίμνη Πολυφύτου | Ο Οικισμός της ΔΕΗ (Bίντεο από drone)

11 Απριλίου 2020
00:17

 

Στις όχθες της λίμνης Πολυφύτου λίγο μετά το χωριό Ίμερα βρίσκονται σήμερα τα ερείπια  του οικισμού των εργαζομένων στην κατασκευή του υδροηλεκτρικού σταθμού Πολυφύτου και στη συνέχεια για ένα διάστημα των εργαζομένων της ΔΕΗ.

 

Πηγή βίντεο G. Traveller

9 σχόλια

  • Πρόκειται για ένα διαμάντι!
    θα μπορούσε να είναι νούμερο ένα παραθεριστικός οικισμός της Δυτικής Μακεδονίας αλλά ποιος ξέρει ποια μικροσυμφέροντα τον άδησαν στο περιθώριο…
    Τι κρίμα…
    Πλέον είναι αργά…
    Ίσως η επόμενη γενιά…

  • Ο ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΚΟΣΜΗΜΑ. ΜΕ ΤΟ ΛΙΜΑΝΑΚΙ ΤΟΥ, ΜΕ ΠΛΟΙΑΡΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟ, ΓΗΠΕΔΑ,ΕΣΤΑΤΟΡΙΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΜΕΝΟΝΤΕΣ ΕΚΕΙ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΔΕΗ ΤΟ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΙ ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΝ ΤΙΠΟΤΑ.ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ ΣΚΕΠΕΣ,ΚΑΛΩΔΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ,ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΣΗΜΕΡΑ Ο ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΧΡΕΙΣΙΜΟΠΟΙΕΙΘΕΙ ΚΑΙ ΣΑΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ.

  • Για αυτό το εργο (οπως και για πολλααλλα) εχουν πληρωθει μελετες στην ΑΝΚΟ που ποτε δεν εγιναν πραξη Για πολλοστη φορα

  • Ο ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ, ΑΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΥΠΑΓΟΤΑΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ,ΑΝ ΚΑΙ ΑΝΗΚΩ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ. ΤΟ ΛΕΩ ΑΥΤΟ ΔΙΟΤΙ ΠΟΝΕΣΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ. ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΟΥΤΕ ΤΟ ΥΔΡΑΓΟΓΕΙΟ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΝ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΙΜΕΡΩΝ.

  • Συμφωνώ ότι έπρεπε με κάποιο τρόπο να συντηρηθούν κάποιες από τις εγκαταστάσεις. Είμαι σίγουρος οτι αν βρισκόταν από την άλλη μεριά της Λίμνης θα ήταν αλλιώς. Ωστόσο να μην παραβλέπουμε οτι οι τοίχοι των οικίσκων ήταν απο αμίαντο.Επίσης αν ο οικισμός ήταν σε καλή κατάσταση δεν υπήρχε περίπτωση να μένουν εκεί Έλληνες.

  • Η έκταση αυτή,εκτός από ένα μικρό μέρος της στην είσοδο που περιλαμβάνει και τρία κτήρια, έχει πωληθεί από την ΔΕΗ, έναντι συμβολικού τιμήματος, στην Περιφέρεια. Έγινε προσπάθεια να πωληθεί και η υπόλοιπη έκταση με το ίδιο συμβολικό τίμημα, αλλά η προσπάθεια δεν ολοκληρώθηκε

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.