Η εξομολόγηση της πωλήτριας της διπλανής πόρτας (Για την αντιγραφή Βασίλης Μαρκόπουλος)

14 Απριλίου 2020
14:24

Είμαι πωλήτρια σε μεγάλο Σουπερ Μάρκετ σε επαρχιακή πόλη.Στις μέρες της κρίσης με τον περιβόητο κορονοϊό δεν έχω κλείσει μάτι από την κούραση , την αγωνία , το άγχος.Στη δουλειά που αυξήθηκε δεν προσλήφτηκαν νέα πρόσωπα , δουλεύουμε με μερική απασχόληση ( τετράωρο ) , η κατανάλωση αυξήθηκε μα ο μισθός έμεινε ίδιος , στο Ταμείο με τη μάσκα μοιάζω σα ζώο με φίμωτρο , με τα γάντια στα χέρια μοιάζω σαν χειρούργος γιατρός , βλέπω τον κάθε πελάτη σα ‘’ λεπρό ‘’ μη με κολλήσει και ντρέπομαι που το λέω.Οι τιμές ανεβαίνουν με εντολές των αφεντικών που το δικαιολογούν στο νόμο της προσφοράς και της ζήτησης. Η κερδοσκοπία είναι ανεξέλεγκτη. Ο άνδρας μου σταμάτησε τη δουλεία γιατί έκλεισε το εργοστάσιο και περιμένει να πάρει τα 800 Ε για να ψωνιστούμε , μένει αναγκαστικά στο σπίτι και προσέχει τα παιδιά. Πέρα από τη δουλειά πρέπει να μαγειρέψω , να πλύνω , να σκουπίσω , να σιδερώσω και να ετοιμαστώ για την επόμενη μέρα. Τα παιδιά δεν προλαβαίνω να τα δώ και με τον άνδρα μου κοιμόμαστε σε χωριστά δωμάτια. Ο Προϊστάμενος μας συστήνει να χαμογελάμε , όμως πίσω από το χαμόγελο κρύβεται πόνος , κούραση , απελπισία. Πότε επι τέλους θα γυρίσουμε στην κανονικότητα ;

Για την αντιγραφή Βασίλης Μαρκόπουλος

5 σχόλια

  • που να βρεις δικιο η αισχοκερδια παει και ερχεται κανε υπομονη δυστυχως δεν τους νοιαζει,την δουλια τους να κανουν

  • ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ, ΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΩΛΗΤΡΙΑΣ: ” ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΟΝΟΣ,ΚΟΥΡΑΣΗ,ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ”.ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΑΣ,ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΜΑΣ, ΤΗΣ ΑΔΕΡΦΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥ ΜΑΣ.ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΜΑΣ .ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ.ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ,ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.Κ.Κ.

  • Γι αυτό το λόγο να ψωνιζουμε όσο πιο λίγα και λίγες φορές. Επίσης να μην τσιμπαμε στις τιμές. Ο σύζυγος να βοηθήσει στις δουλειές σπιτιού πλύσιμο σφουγγαρισμα απλωμα σιδερωμα και φροντίδα παιδιών όπως κάνω εγώ που δεν εργάζομαι. Ευγένεια και χαμόγελο και εμείς οι πελάτες.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.