Οι τοπικές Αρχές μάλλον βρέθηκαν απροετοίμαστες (Από τον επικεφαλής του Δημοτικού Συνδυασμού ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΗΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ Κώστα Κύργια)

17 Απριλίου 2020
23:39

 

 

Φίλες και Φίλοι, Συνδημότες και Συνδημότισσες

Η Γιορτή του Πάσχα και η Ανάσταση του Ιησού Χριστού, αποτελεί για εμάς τους Ορθόδοξους Χριστιανούς θεμέλιο της πίστης μας. Μια γιορτή με τόσο απλά αλλά και τόσο πολύ σημαντικά  μηνύματα. Μας υπενθυμίζει το χρέος που πρέπει να έχουμε για την αγάπη προς τον συνάνθρωπο και την ελπίδα για την ζωή που μέσα από τις δυσκολίες ανασταίνεται.

Αξίες τόσο διαχρονικές και τόσο επίκαιρες ιδιαίτερα αυτή την περίοδο. Τώρα χρειαζόμαστε όσο ποτέ άλλοτε να έχουμε πίστη και ελπίδα.

Ας δούμε την πανδημία ως μια δοκιμασία που θα πρέπει να μας προβληματίσει για να επανεξετάσουμε τρόπους και συμπεριφορές.

Ο ιός το ανθρώπινο αυτό κατασκεύασμα που έσπειρε την πανδημία ,αργά η γρήγορα θα νικηθεί από τον ίδιο τον άνθρωπο, εξάλλου δεν είναι η πρώτη πανδημία στο διάβα των ετών.

Η σημερινή όμως κατάσταση που ζούμε, πέραν των άλλων δοκιμάζει και την ανθεκτικότητα των θεσμών και των μηχανισμών του κράτους. Ασφαλώς δεν είναι η ώρα της ψηλάφησης για το ποια θα ήταν η καταλληλότερη προσέγγιση ως προς την αντιμετώπιση της κρίσης.

Το Κράτος επέδειξε καλά ανακλαστικά και από την αρχή πήρε με συνετό βηματισμό τα μέτρα για την ασφάλεια του πληθυσμού.

Οι τοπικές Αρχές μάλλον βρέθηκαν απροετοίμαστες και δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν τον ίδιο βηματισμό. Έχουμε όμως και εμείς ατομική ευθύνη, για αυτό εάν εφαρμόσουμε πιστά την εφαρμογή των μέτρων και την υποχρέωση να διαφυλάξουμε τον συνάνθρωπό μας ,άσχετα εάν ανήκει η όχι σε ευπαθείς ομάδες ,τότε σύντομα θα βγούμε νικητές.

Φίλες και φίλοι, η νέα δεκαετία θα είναι μια δύσκολη, αναθεωρητική περίοδο ,που όμως δεν πρέπει να μας λυγίσει γιατί μέσα από κάθε δυσκολία βγαίνουμε ποιο δυνατοί και ποιο σοφοί.

Εξάλλου σημασία δεν έχει πόσες φορές πέφτουμε, αλλά το πόσες φορές σηκωνόμαστε.

Αν σταθούμε δυνατοί, αλληλέγγυοι, με πίστη και αισιοδοξία σύντομα θα βρούμε διέξοδο από την όποια δοκιμασία.

Από εμένα , από τους συνοδοιπόρους, την επιτροπή διαχείρισης και συντονισμού καθώς και το γραφείο τύπου του συνδυασμού ευχές για ένα ήρεμο και καλό Πάσχα.

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Κύργιας Κωνσταντίνος

Επικεφαλής συνδυασμού

2 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.