Συνδυασμός “Ανατροπή – Δημιουργία”: Πρόταση έκδοσης ψηφίσματος από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτ. Μακεδονίας, για την προστασία της πρώτης κατοικίας

27 Απριλίου 2020
12:25

 

Σε λίγες ημέρες στα τέλη Απριλίου, παύει να ισχύει το καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας με ότι αυτό σημαίνει για χιλιάδες δανειολήπτες και τις οικογένειες τους. Όταν μάλιστα όλοι οι πολίτες καλούνται λόγω των μέτρων να μείνουν στο σπίτι, ξαφνικά προκύπτει ζήτημα άρσης της προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Δεν είναι δυνατόν να προχωρήσει ένα τέτοιο αντικοινωνικό μέτρο σε μια χώρα που επί χρόνια, σχεδόν ο ένας στους τρείς πολίτες ήταν άνεργος και χωρίς εισοδήματα, λόγω των σκληρών μνημονιακών πολιτικών λιτότητας. Πολύ περισσότερο σήμερα,  όταν λόγω και της πανδημίας του κορωνοϊού οι δείκτες της ανεργίας  άρχισαν να ανεβαίνουν με τις εκατοντάδες χιλιάδες νέες απολύσεις, με τους υποαπασχολούμενους, αλλά και με εργαζόμενους που παίρνουν ψίχουλα αντί κανονικού μισθού.  

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας καλεί την Κυβέρνηση,

να μην προχωρήσει στην άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας,

να παραταθεί η προστασία τουλάχιστον έως το τέλος του έτους και

να επεξεργαστεί άμεσα ένα συνεκτικό πρόγραμμα που θα αφορά την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους, που θα περιλαμβάνει και την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Γραφείου Τύπου

Ανατροπή – Δημιουργία’

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.