Συμβολική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε στις 28 Απριλίου από το ΣΕΕΕΝ και το Συντονιστικό Εργατικών Σωματείων και φορέων Δυτικής Μακεδονίας ενάντια στο κλείσιμο του ΑΗΣ και του ορυχείου Αμυνταίου της  ΔΕΗ Α.Ε.

28 Απριλίου 2020
11:43

Η «πανδημία» της απολιγνιτοποίησης εξαπλώνετε με μελετημένα βήματα από το κεφάλαιο, την ΕΕ και την κυβέρνηση της ΝΔ και φέρνει νέα δεινά στο λαό  και τους εργαζόμενους της Δυτικής Μακεδονίας. Το κλείσιμο μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και ορυχείων προχωράει, οι χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων στην ΔΕΗ Α.Ε έρχονται με τον μανδύα της «εθελούσιας εξόδους». Άλλες τόσες χαμένες θέσεις εργασίας θα προστεθούν και από εργαζόμενους στα 8μηνα και τους εργολάβους που θα χάσουν την δουλειά τους. Τηλεθέρμανση και ρεύμα θα γίνουν ακόμα πιο πανάκριβο εμπόρευμα για τις εργατικές λαϊκές οικογένειες.

Κυβέρνηση και εργοδοσία αξιοποιούν την πανδημία για να επιταχυνθούν μέτρα και αναδιαρθρώσεις, επιδιώκοντας να σαρώσουν όποιο εργασιακό δικαίωμα έχει απομείνει. Οι έκτακτες αντεργατικές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που ψηφίστηκαν εν μέσω της πανδημίας, περιλαμβάνουν μέτρα που διευκολύνουν την ένταση της εκμετάλλευσης, παρέχοντας στους επιχειρηματικούς ομίλους και την εργοδοσία μια πρωτοφανή ασυλία για να εφαρμόζουν συνδυαστικά κάθε μέτρο ξεχαρβαλώματος των εργασιακών σχέσεων. Την ίδια στιγμή αίρουν κάθε περιορισμό για την πολιτική επιστράτευση και επίταξη απεργών, επιδιώκοντας να “νομιμοποιηθεί” στη συνείδηση των εργαζομένων η διευρυμένη καταστολή, να μπουν οι πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες στο “γύψο”!

Σχεδιάζουν για την “επόμενη μέρα” να μην αφήσουν τίποτα όρθιο! Θέλουν να αποδεχτούμε να ξαναπληρώσουμε “το μάρμαρο”, με νέες θυσίες, με ανεργία, με κακοπληρωμένα προγράμματα απασχόλησης βραχείας διάρκειας, με μεγαλύτερη συμπίεση των μισθών, με διάλυση των συλλογικών συμβάσεων, με τη γενίκευση της ελαστικής απασχόλησης, με το χτύπημα της συνδικαλιστικής μας οργάνωσης και δράσης.

Μένουμε ενωμένοι, δυνατοί, δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα δικαιώματά μας, τις διεκδικήσεις!

Με αλληλεγγύη, οργάνωση και συλλογική διεκδίκηση δίνουμε τη μάχη όλοι μαζί από κάθε κλάδο, για την προστασία της υγείας του λαού, για την υπεράσπιση όλων των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, μέσα κι έξω από τους χώρους δουλειάς, για την αναχαίτιση της εργοδοτικής και κυβερνητικής επίθεσης.

Η μόνη διέξοδος για να βγει ο εργαζόμενος λαός όρθιος από την πανδημία και την κρίση είναι ο δρόμος της οργανωμένης αντεπίθεσης.Οι ανάγκες, τα δικαιώματα και οι διεκδικήσεις μας δεν θα μπουν σε καραντίνα.

 

2 σχόλια

  • Αν η ΔΕΗ είναι λαϊκή περιουσία εγώ που είμαι άνεργος γιατί πληρώνω για το ρεύμα; Αν είναι και δική μου δεν θα έπρεπε να πληρώνω δεκάρα. Επίσης αυτοί οι τύποι που μαζεύτηκαν εκεί τι μισθό παίρνουν; Για δείξτε μας κανένα εκκαθαριστικό να ξέρουμε για τι μιλάμε;

  • Καημένο παιδί… και εσύ περιμένεις να σε βρει ο Κούλης δουλειά. Κοίταξε μόλις ανοίξουν τα σύνορα να το σφίξεις για καμιά Γερμανία γιατί σε βλέπω μια ζωή άνεργο.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.