O Λ. Ιωαννίδης για τη λειτουργία του αιολικού πάρκου στο Βέρμιο και τα ανταποδοτικά οφέλη στην κοινωνία του Πολυμύλου

30 Απριλίου 2020
11:54

Η λειτουργία του αιολικού πάρκου στο Βέρμιο, ξεκίνησε στις αρχές της περασμένης δεκαετίας. Ένας από τους όρους λειτουργίας αποτελούσε και αποτελεί η απόδοση ανταποδοτικών στην τοπική κοινωνία του Πολυμύλου σε ένα ποσό που ξεπερνά τις 50.000 ευρώ το έτος.

Τα πρώτα χρόνια τα χρήματα η απόδοση των ανταποδοτικών στην κοινωνία του Πολυμύλου δεν γινόταν.

Όταν αναλάβαμε το 2014, υποσχεθήκαμε στους πολίτες του Πολυμύλου ότι το απολύτως λογικό αίτημα, να αποδίδονται τα ανταποδοτικά του αιολικού στην ΤΚ Πολυμύλου, με συγκεκριμένα έργα, που θα πρότεινε η τοπική κοινωνία θα γινόταν πράξη.

Είναι αλήθεια πως τότε εισπράξαμε μεγάλη δυσπιστία από τους κατοίκους του Πολυμύλου.

Το 2017 η υπόσχεση μας όμως έγινε πράξη καθώς ξεκίνησαν να εκτελούνται έργα στον Πολύμυλο ύψους 170.000 ευρώ.

Συνολικά υπογράφηκαν συμβάσεις που ξεπερνούν τις 600.000 ευρώ.

Με τα χρήματα αυτά εκτελέστηκαν έργα όπως η συντήρηση και επισκευή για καλή λειτουργία του Αρδευτικού δικτύου στο Βέρμιο, η κατασκευή νέας αρδευτικής γεώτρησης αλλά και βελτίωση του οδικού δικτύου.

Δεν σταματήσαμε εκεί όμως. Ο Δήμος Κοζάνης τα επόμενα χρόνια μελέτησε και τελικά πέρυσι τον Ιούλιο, ως Δήμαρχος Κοζάνης, υπέγραψα τη δημοπράτηση νέων έργων προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, που περιλαμβάνουν επιστεγάσεις κτιρίων στις κατασκηνώσεις της Τοπικής Κοινότητας Πολυμύλου, πλακοστρώσεις στον κεντρικό δρόμο του οικισμού, εργασίες ηλεκτροφωτισμού, καθώς και κατασκευή κιοσκιών σε πάρκα της Τ.Κ. Πολυμύλου και του οικισμού Αγίων Θεοδώρων.

Σήμερα υπεγράφη η σχετική σύμβαση και τα έργα θα ξεκινήσουν σύντομα να εκτελούνται.

Όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να επιτευχθούν χωρίς τη βοήθεια και την πολύ δουλειά του πρώην Προέδρου του Πολυμύλου, του Apostolos Paulos Taiganidis, που του αξίζουν συγχαρητήρια.

Εύχομαι η καλή αυτή πρακτική να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.

5 σχόλια

  • ΠΟΙΟΙ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΟ ΒΕΡΜΙΟ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΜΕ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΟΚΑ ΤΕΛΗ; ΕΠΙ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΣΑΝΙΔΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Α.ΠΟΣΙΝΑΚΙΔΗ. ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ. ΔΕΝ ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΑ ΕΥΣΗΜΑ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΠΡΕΠΟΝΤΑ ΣΕΒΑΣΜΟ.

    • Μάλλον λίγο πιο πίσω αλλά δεν έχει και καμιά σημασία , γιατί τρώμε παραμύθι και τα οικολογικά αποτελέσματα άρχισαν ήδη να φαίνονται…..καληνύχτα Δυτική Μακεδονία…..

  • Επίσης στα χέρια σου κ.Λευτεράκη ολοκληρώθηκε η διαδικασία που είχαν ξεκινήσει οι προηγούμενοι από σένα. Άρα άλλοι τα διεκδίκησαν, άλλοι τα εξασφάλισαν κι εσύ απλά τα καπηλεύτηκες όπως πάντα.

    • Ποια διαδικασία που ξεκίνησαν οι προηγoύμενοι; Ποιός διεκδίκησε αφού τα ανταποδοτικά ήταν υποχρωτικά από το νόμο; Γιατί μέχρι να τα δώσει ο Λευτεράκης δεν δινόταν στον Πολύμυλο; Τι καπηλεύτηκε; Ότι πήρε τα χρήματα και αντί να τα βάζει στον κουβά χωρίς πάτο του Δήμου τα έδωσε για τον Πολύμυλο; Θες να συζητήσουμε πως έπρεπε να είναι ο Ελλήσποντος με όσα λεφτά διαχειρίστηκε απο τον πόρο ο τότε Δήμος Ελλησπόντου;

  • Πού τα βρήκε τα λεφτά η εταιρεία για “ανταποδοτικά τέλη”; Απ’ αυτά που της πληρώνουμε! Της δίνουμε 100, κρατά τα 97, δίνει 2 στο κράτος και 1 στον Πολύμυλο. Κι αυτά μετά από χρόνια. Χάντρες και καθρεφτάκια για ιθαγενείς!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.