kozan.gr: A. Tερζοπούλου: “”Σε καμία περίπτωση η Πολιτική Προστασία δε λειτούργησε εκδικητικά προς το Δήμο Εορδαίας στο θέμα του κλεισίματος της λαϊκής αγοράς. Eξάλλου για το θέμα του κλεισίματος του εργοταξίου της 5ης μονάδας δεν πρωτοστάτησε ο Δήμος Εορδαίας – Ένα άλλο θέμα που προέκυψε από την πανδημία του κορωνοϊού είναι ότι σα Δήμος Εορδαίας δεν είμαστε ψηφιακά μετασχηματισμένοι” (Ηχητικό)

4 Μαΐου 2020
11:25

 

Στο kozan.gr μίλησε, σήμερα Δευτέρα 4/5, η επί κεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας κα Αθηνα Τερζοπούλου. Η κα. Τερζοπούλου σχολιάζοντας τα της πανδημίας και το τι, κατά την άποψή της, θα συμβεί την επόμενη, κρίσιμη, περίοδο ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως: “Μετά από όλα αυτά που ζήσαμε, η “καταιγίδα” πιστεύω  ότι θα περάσει, η κοινωνία μας θα επιβιώσει, οι περισσότεροι θα είμαστε ζωντανοί, αλλά νομίζω σε έναν αρκετά διαφορετικό κόσμο”. Σχετικά με τις “επιδόσεις” της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Εορδαίας  στη διαχείριση αυτής της επιδημιολογικής κρίσης, στο βαθμό που της αναλογούσε, βάσει των αρμοδιοτήτων της, σημείωσε τα ακόλουθα: Σε γενικές γραμμές κατεβλήθησαν φιλότιμες προσπάθειες απ’ όλους τους συναρμόδιους. Θα μπορούσαν να γίνουν και καλύτερα, αλλά επιφυλάσσομαι να τοποθετηθώ πληρέστερα,επί αυτού του ζητήματος, μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας. Πιστεύω ότι οι απολυμάνσεις που έπρεπε να γίνουν …έγιναν, από τον  αρμόδιο αντιδήμαρχο, ενώ το νοσοκομείο μας, αν και δεν ήταν πανεπιστημιακό νοσοκομείο, λειτούργησε πάρα – πάρα πολύ καλά με τις κατευθύνσεις του κ. Διοικητή αλλά κυρίως με το έμψυχο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό. Είχαμε κρούσματα αρκετά, αλλά αντιμετωπίσθηκαν με πολλή ανθρωπιά”.

Σχολιάζοντας την άποψη τού επί κεφαλής του συνδυασμού «Μπροστά για την Εορδαία» Γ. Καραβασίλη, ο οποίος εξέφρασε τη θέση ότι το δεκαήμερο κλείσιμο της λαϊκής αγοράς Πτολεμαίδας ήταν μια εκδικητική απόφαση της κυβέρνησης, γιατί η Δημοτική Αρχή πρωτοστάτησε στο κλείσιμο του εργοταξίου της υπό κατασκευή νέας λιγνιτικής μονάδας “Πτολεμαίδα 5”, είπε:  “Σε καμία περίπτωση η Πολιτική Προστασία δε λειτούργησε εκδικητικά προς το Δήμο Εορδαίας. εξάλλου για το θέμα του κλεισίματος του εργοταξίου της 5ης μονάδας δεν πρωτοστάτησε ο Δήμος Εορδαίας. Βεβαίως εκφράστηκε υπέρ του κλεισίματος, αλλά αρκετά νωρίτερα κι άλλοι αρμόδιοι παράγοντες εκφράστηκαν υπέρ του κλεισίματος. Σε ό,τι αφορά το κλείσιμο της λαϊκής αγοράς τα ακούσματα που έχω είναι ότι η δημοτική αστυνομία άργησε να πάει  εκείνη την ημέρα της λαϊκής αγοράς (πήγε κατά τις 11) και μέχρι τότε είχαν αναπτυχθεί κάποιοι πάγκοι με παραγωγούς, που δεν είχαν δικαίωμα να συμμετάσχουν με βάση τη λίστα που είχε “κυκλοφορήσει”.

Η κα. Τερζοπούλου, στο πλαίσιο της συνέντευξής της στο kozan.gr, επισήμανε γι’ ακόμη μια φορά την αναγκαιότητα ο Δήμος Εορδαίας να προχωρήσει σε απαλλαγές, σε πληγείσες επιχειρήσεις και πολίτες, στο Δήμο Εορδαίας, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, προτάσεις του συνδυασμού της, που παραθέτονται, αναλυτικά, εδώ.

Στις αιχμές μελών κι υποστηρικτών της συμπολίτευσης ότι ο συνδυασμός της κάνει “αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση”,  χωρίς να έχει κάτι ουσιαστικό να πει, απάντησε: “Είμαστε βέβαιοι ότι ασκούμε μια γόνιμη αντιπολίτευση με επιχειρήματα. Η οργάνωση, η μεθοδικότητα κι ο προγραμματισμός είναι στοιχεία της ίδιας μας της ζωής. Νομίζω ότι αυτοί οι χαρακτηρισμοί (ότι ασκούμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση) άλλα πράγματα εξυπηρετούν κι όχι την αλήθεια”.

Τέλος, όπως, είπε: ” Ένα άλλο θέμα που προέκυψε από την πανδημία του κορωνοϊού είναι ότι σα Δήμος Εορδαίας δεν είμαστε ψηφιακά μετασχηματισμένοι. Θα πρέπει να δώσουμε μεγάλη βαρύτητα σε αυτό τον τομέα. Εμείς σαν δήμος θα έπρεπε να κάνουμε τηλεδιασκέψεις”.

Aκούστε τη συνέντευξη:

6 σχόλια

  • ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΕΣΥ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΑ ΕΙΧΕΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΝΤΕΤΕ ΕΔΩ ΓΕΛΑΝΕ,ΚΑΙ ΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ Η ΟΧΙ ΕΚΔΗΚΙΤΙΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ,ΑΣΕ ΛΟΙΠΟΝ

  • Αν δεν έκαναν κινητοποίηση ο Δήμαρχος με τον Τσιλφιδη, ακόμη θα δούλευε η 5η μονάδα. Συνεχίστε να λέτε ότι θελετε, μήπως τελικά βρείτε τον ρόλο σας στο ΔΣ.

  • επειδη ο δημαρχος δεν δεχτηκε να γινει τσιρακι του κουλη γι αυτο κατ εντολη χαρδαλια κατεστρεψαν την λαικη της πτολεμαιδος για να το χρεωσουν μετα στον δημαρχο τα αλλα λεγονται για μικροπολιτικα παιχνιδια

  • Για οσους ενδιαφερονται μονον για την διαχειριση του δημοσιου χρηματος γιατι εχουν ωφελη και μπουκωνουν στοματα δεν τους αρεσουν αυτα που λεει η κα Τερζοπουλου…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.