Ποια μαγαζιά ανοίγουν, που φοράμε μάσκα

4 Μαΐου 2020
07:58
Κανένα σχόλιο

42 μέρες μετά, «χωρίζουμε» από το 13033 και βγαίνουμε από το σπίτι… πολύ προσεκτικά. Χέρια πλένουμε, αποστάσεις κρατάμε, μάσκες φοράμε που λέει και ο Νίκος Χαρδαλιάς. Τι ισχύει μετά την καραντίνα για τα μαγαζιά, τα μέσα μεταφοράς, που είναι υποχρεωτική η μάσκα και που όχι.

Η καραντίνα τελείωσε μετά από 42 ολόκληρες μέρες. Και η νέα κανονικότητα ξεκίνησε από τις 06:00 το πρωί της 4ης Μαΐου. Τίποτα δεν θα είναι ίδιο πια, αυτό είναι δεδομένο.

Η πρώτη αλλαγή μετά τις 42 αυτές μέρες της καραντίνας είναι πως καταργείται η αποστολή sms στο 13033. Η δεύτερη είναι πως ανοίγουν κάποια μαγαζιά, με κανόνες, άλλο ωράριο και… μάσκες. Η τρίτη πως στα μέσα μεταφοράς οι πολίτες θα είναι λιγότεροι, όλοι με μάσκες και τα δρομολόγια πιο πυκνά.

Η νέα φάση στην οποία μπαίνουμε πια είναι δύσκολη και απαιτεί προσοχή. Για να μην υπάρξει διασπορά του κοvωνοϊού στην κοινότητα. Πως θα γίνει αυτό; Με απόσταση και… ευλαβική προσοχή των κανόνων ατομικής προστασίας και υγιεινής. Χέρια πλένουμε, αποστάσεις κρατάμε, μάσκες φοράμε, που λέει συνεχώς ο Νίκος Χαρδαλιάς. Το επονομαζόμενο και σχέδιο… ΧΑΜ.

Έως τις 18 Μαΐου δεν επιτρέπεται να φεύγουμε εκτός νομού όπου βρίσκεται η πρώτη κατοικία, ούτε να μαζευόμαστε σε παρέες άνω των 10 ατόμων. Όπως υπογραμμίζουν οι ειδικοί ο ιός είναι εδώ και το στοίχημα των επόμενων εβδομάδων είναι πιο δύσκολο, πιο σύνθετο και εξαιρετικά σημαντικό.

Μετά την καραντίνα

Από σήμερα επαναλειτουργούν τα

βιβλιοπωλεία,
καταστήματα με γραφική ύλη,
καταστήματα υπολογιστών και λογισμικού,
τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού,
αθλητικών ειδών,
ανθοπωλεία,
ΚΤΕΟ,
κομμωτήρια,
κέντρα αισθητικής,
καταστήματα για γυάλισμα υποδημάτων,
οπτικά.,
καταστήματα πώλησης ακουστικών βαρηκοΐας.

newsit.gr

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.