kozan.gr: Χ. Ζευκλής: “Το έργο του περιφερειακού δρόμου Σιάτιστας, μετά από 30 χρόνια, είναι “ελεύθερο” κι έχει ανοίξει ο δρόμος για την υλοποίησή του”

6 Μαΐου 2020
19:51
Κανένα σχόλιο

Στο ραδιοφωνικό σταθμό της Σιάτιστας siera fm μίλησε, το απόγευμα της Τετάρτης 6/5, ο Δήμαρχος Βοΐου Χ. Ζευκλής. Σχολιάζοντας τα της πανδημίας ο κ. Ζευκλής ανέφερε: “Oι πολίτες του Βοΐου ανταποκρίθηκαν, κατανόησαν τη σοβαρότητα της πανδημίας του κορωνοϊού και νομίζω ότι ανταμειφθήκαμε όλοι, χωρίς βέβαια να ξεχνάμε ότι χάσαμε 10 ανθρώπους συνολικά. Ήταν βαρύ το τίμημα. Βέβαια όλα λειτούργησαν στο καλύτερο βαθμό που μπορούσαν να λειτουργήσουν σε μια τόσο σοβαρή και πρωτόγνωρη κρίση και μη έχοντας μια προηγούμενη εμπειρία για να μιμηθούμε κάτι. Αναγκαστήκαμε να εφεύρουμε πολλά πράγματα από μόνοι μας”.

Μιλώντας για το έργο του περιφερειακού δρόμου Σιάτιστας ο κ. Ζευκλής ανέφερε πως “ξεμπλοκάρει”, καθώς όπως είπε  απευθύνθηκε στους ιδιοκτήτες  13 διαφορετικών  ιδιοκτησιών – τεμαχίων γης, οι οποίες/τα οποία αντί να απαλλοτριωθούν με ό,τι αυτό θα συνεπαγόταν για τις χρονοβόρες διαδικασίες που θα ακολουθούσαν, ορίστηκε, μεταξύ Δήμου – ιδιοκτητών, ένα σχετικά χαμηλό τίμημα εξαγοράς, συνολικής έκτασης περίπου 1 στρέμματος, έτσι ώστε, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε: “Μπορούμε να λέμε ότι το έργο του περιφερειακού δρόμου Σιάτιστας, μετά από 30 χρόνια, είναι “ελεύθερο” κι έχει ανοίξει ο δρόμος για την υλοποίησή του. Κανένα πλέον εμπόδιο. Σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση την επιδιώκουμε από την Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας αλλά ταυτόχρονα έχουμε προβλέψει κονδύλια στον Τοπικό Πόρο αν κολλήσει η προσπάθειά μας με την Περιφέρεια. Το συγκεκριμένο έργο είναι της τάξεως των 150.000 με 160.000 ευρώ, για να “κουμπώσει” μέχρι την αστυνομία”.

Ο Δήμαρχος προτείνοντας λύση και για το Σχέδιο Πόλεως Σιάτιστας  είπε: “Κάποια οικοδομικά τετράγωνα, έστω και αργά, τα οποία μπορούν να ρυμοτομηθούν και δεν έχουν πρόβλημα τροποποιήσεων,  μπορούμε να να τα προχωρήσουμε, με στόχο να δημιουργήσουμε, μέσα στη θητεία μας, 300 – 400 νέα οικόπεδα μέσα στην πόλη της Σιάτιστας. Επίσης έχουμε λάβει πολύ σοβαρά το θέμα της διανομής οικοπέδων (περίπου 160) μέσα στην Νεάπολη”, σχολίασε.

O κ. Ζευκλής εστίασε και στα πάρα πολλά λειτουργικά έξοδα που έχει ο Δήμος Βοΐου,  σημειώνοντας πως για να λειτουργήσει λείπει ένα ποσό της τάξεως τού 1.300.000 ευρώ. Αναφερόμενος, στο εν λόγω θέμα, μεταξύ άλλων, σημείωσε: “Ο Δήμος για να λειτουργήσει έχει χρήματα μέχρι τέλη Ιουλίου. Έχω επικοινωνήσει με το Υπουργείο γιατί όλα αυτά τα ελλείμματα τις τελευταίες δεκαετίες ήρθαν στο σήμερα.  Για να σας δώσω ένα παράδειγμα η διαχείριση της καθαριότητας στο Δήμο Βοΐου μας βάζει μέσα, κάθε χρόνο, κατά 500.000 ευρώ. Οι προηγούμενοι δήμαρχοι, αυτό το ζήτημα, το αντιμετώπισαν με κάποιο δάνειο.  Δάνειο, δάνειο, δάνειο, ο δήμος πληρώνει κάθε χρόνο 500.000 ευρώ σε αποπληρωμή δανείων. Είναι τεράστιο ποσό, που παρακρατείται από τους ΚΑΠ. Όλα αυτά συσσωρεύτηκαν.  Ζητήσαμε, με δύο επιστολές , από τον Υπουργό να μπορέσει να παρέμβει για να βρούμε μια διέξοδο για να μπορέσουμε να λειτουργούμε.  Παράλληλα θα πρέπει να εισπράξουμε κι από τους πολίτες. Θα πρέπει, σε συνεννόηση με το δημοτικό συμβούλιο, να χαράξουμε μια πολιτική για να αυξήσουμε και τις εισπράξεις του δήμου. Δεν ειναι τόσο ευχάριστο αυτό άλλα αλλιώς δε μπορεί ο δήμος να λειτουργήσει”.

Ο Δήμαρχος Βοΐου, αν και δε μπήκε σε λεπτομέρειες, αποκάλυψε και μέρος των ενεργειών του έτσι ώστε οι δύο οικισμοί της Σιάτιστας και της Νεάπολης να μπορούν, στο μέλλον, να ζεσταίνονται με μεταφερόμενο φυσικό αέριο. Όπως είπε: “Είναι ένα έργο άκρως αναπτυξιακό. Έχουμε έρθει σε συνεννόηση με εταιρεία που έχει την τεχνογνωσία για αυτό το έργο. Έχουμε κάνει δύο σημαντικά βήματα άλλα δεν θα πω, αυτή τη στιγμή, κάτι παραπάνω. Όταν έχω κάτι συγκεκριμένο να πω, θα ενημερωθείτε”.

Ταυτόχρονα μια ακόμη σημαντική εξέλιξη, για την πόλη της Σιάτιστας πρόκειται να λάβει χώρα την επόμενη εβδομάδα (Πέμπτη ή Παρασκευή), καθώς η DIGEA θα εκπέμψει ψηφιακό σήμα στην πόλη της Σιάτιστας, που σε σχέση με άλλες πόλεις, βρίσκεται ακόμη στην αναλογική φάση. Παράλληλα ο κ. Ζευκλής επισήμανε και τη σημαντική βελτίωση στην αποδοτικότητα των υπηρεσιών του δήμου Βοΐου και το γεγονός ότι πλέον πάρα πολλά πράγματα τα εκτελούν οι υπηρεσίες, ενώ σε ό,τι αφορά τις αποδόσεις της Δημοτικής Αρχής είπε πως: “Δεν υπάρχει τίποτα από το προεκλογικό μας πρόγραμμα με το οποίο δεν έχουμε ασχοληθεί, συζητήσει, προτείνει κτλ.. Mέσα σε μια θητεία 8 μηνών βρήκαμε λύση σε 4 σημαντικά θέματα που “λιμνάζουν” περίπου 30 χρόνια”.

kozan.gr

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.