Λαϊκή Συσπείρωση Εορδαίας: “Θεωρούμε ότι είναι υποκριτικό το σύνθημα “Δίπλα στη μητέρα” όταν ο δήμος Eoρδαίας είναι απών από τα τεράστια προβλήματα που βιώνουν οι άνεργες, οι εργαζόμενες, οι αυτοαπασχολούμενες”

6 Μαΐου 2020
21:00

 

Την ώρα που έχει αποδειχθεί περίτρανα ότι μόνο ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας είναι ικανό και μπορεί να αντιμετωπίσει την κάθε πανδημία, ο Δήμος Εορδαίας αλλού “τραβάει”.

Συγκεκριμένα:

Με αφορμή τη γιορτή της μητέρας την Κυριακή 10 Μαΐου απευθύνεται στις μητέρες και τις καλεί να δηλώσουν συμμετοχή σε κλήρωση για ιατρικές εξετάσεις (τεστ Παπανικολάου, Υπερηχογράφημα Μαστών κλπ) σε συνεργασία με ιδιώτες γιατρούς της πόλης.

Θεωρούμε ότι είναι υποκριτικό το σύνθημα “Δίπλα στη μητέρα” όταν ο δήμος είναι απών από τα τεράστια προβλήματα που βιώνουν οι άνεργες, οι εργαζόμενες, οι αυτοαπασχολούμενες, όπως αυτά που σχετίζονται με την υγεία, το εισόδημα, τις απολύσεις, το ωράριο “λάστιχο”, τη φοίτηση των παιδιών σε σχολεία που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των παιδιών.

Η λεγόμενη έξοδος από την καραντίνα και η επιστροφή των μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία βρίσκει τους γονείς να προβληματίζονται και να αγωνιούν αν θα παρθούν όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα που θα τους εξασφαλίσουν την υγιεινή και καθαριότητα στα σχολεία. Με δεδομένο ότι:

  • Οι περισσότερες καθαρίστριες είναι με μίσθωση έργου και δεν βρίσκονται στα σχολεία καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας τους.

  • Οι περισσότερες τάξεις είναι μικρές και δεν μπορούν να τηρηθούν οι αποστάσεις όπως μπαίνουν από τους ειδικούς.

Η επόμενη μέρα σηματοδοτεί τις μεγάλες ελλείψεις του δημόσιου συστήματος υγείας, ιδιαίτερα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ως αποτέλεσμα της χρόνιας υποχρηματοδότησης.

Η επόμενη μέρα θα βρει τους γονείς όπως και πριν να πληρώνουν τροφεία, δίδακτρα στο ωδείο, στο κολυμβητήριο και σε κάθε δομή του Δήμου.

Η επόμενη μέρα βρίσκει τις γυναίκες να αναμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα για υπέρηχο μαστού και άλλες εξετάσεις στα δημόσια νοσοκομεία.

Σαν Λαϊκή Συσπείρωση θεωρούμε ότι η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των γυναικών θα πρέπει να είναι υπόθεση της κοινωνίας και του κράτους και καλούμε για την επόμενη μέρα το λαό να δυναμώσει την πάλη για:

  • Καθολική Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλους, χωρίς αναμονές, με σύγχρονες υπηρεσίες, κάτι που είναι σήμερα δυνατό να συμβεί από την εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνικής. Και επειδή με την πανδημία του κορονοϊού δεν ξεμπερδέψαμε, το αίτημα για επίταξη του ιδιωτικού τομέα από το κράτος παραμένει αναγκαίο και επιτακτικό.

  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, είναι χαρακτηριστικό ότι λόγω έλλειψης προσωπικού οι αναμονές για υπερηχογράφημα μαστού είναι μεγάλες.

  • Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια των μαθητών με την επιστροφή στα σχολεία

ΥΓ: Ποια ακριβώς σχέση έχει η διαδικτυακή ομάδα “Γυναίκες της Πτολεμαΐδας” με το Δήμο;

Πτολεμαΐδα, 06/05/2020

4 σχόλια

  • Εκεί στο ΚΚΕ είστε στο βαθύ ύπνο
    Μόνο γαβ.γαβ η ουσία μακριά από εσας πάρε κυρά μου εσύ και το συναφισου μια προτωβουλια κάντε κάτι και εσείς ποια σας βαρέθηκε ο κόσμος με τα λόγια τα μεγάλα όλα σ ενοχλούν
    Μακριά από εσας όλα αλλά θεωρία ξέρουμε και κριτική Αϊ από εδω

  • «Κρείττον του λαλείν το σιγάν».Μιλάει το ΚΚΕ πού μηδενίζει τα παντα και αψηφά τους νόμους του κράτους και όλες τις συστάσεις.Αλλιώς πως εξηγείται ότι άπλωσε στο παλιό πάρκο στα δένδρα(!!!) τεράστιο πανώ ,χώρια που γέμισε και βρώμισε την πόλη με αφισες,θυμίζοντας αλλες εποχες.Αλλα ξεχασαμε,μεινατε 30 χρονια πισω!!

  • Για αυτό μείνατε μεταξεταστεοι αλλά ξέχασα δεν θέλετε να κυβερνήσετε.
    Είστε για τα μπάζα όλοι και όλες εταιροχρονισμενοι και άμυαλοι κουκουεδες

  • Κορίτσια
    Έρχεται το ΚΚΕ
    Από αύριο όλα τζάμπα παντου δεν δουλεύει κανείς όλοι πληρώνεστε και αυτοί ζήσαν καλύτερα ΚΚΕ το κόμμα σου λαε

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.