Σε σημερινό της άρθρο, στο site capital.gr, που τιτλοφορείται “Υδρογόνο: Το καύσιμο της νέας εποχής χρειάζεται χρηματοδότηση και υποδομές”, η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μ. Σπυράκη αναφέρεται στη σημαντικότητα του Υδρογόνου καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι το υδρογόνο μπορεί να εγγυηθεί το ενεργειακό μέλλον της ΕΕ με ασφάλεια, επάρκεια και προσβάσιμες τιμές για τους καταναλωτές. Λίγους μήνες νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 20 Σεπτεμβρίου 2019 κατά τη διάρκεια της 3ης μέρας του Συνεδρίου Ενέργειας, που διεξήχθη στα Κοίλα Κοζάνης, όταν ο Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας Γ. Κασαπίδης παρουσίαζε το φιλόδοξο σχέδιο του , για την επόμενη μέρα στην Περιφέρειά μας, με κύριο ενεργειακό στοιχείο το υδρογόνο, τόσο εκείνη όσο και ο κ. Φάμελλος, χαμογελούσαν έκαναν γκριμάτσες κι εν τέλει σχόλια αμφισβήτησης. Διαβάστε το άρθρο της και δείτε το παρακάτω βίντεο για να δείτε τι έλεγε τότε η κα. Σπυράκη και πως αντιμετώπιζε την “ιστορία” με το υδρογόνο.
Η κα. Σπυράκη στο άρθρο της τονίζει: Το βέβαιο είναι πως η αναβάθμιση της υπάρχουσας υποδομής για τη μεταφορά μεγαλύτερων ποσοτήτων ανανεώσιμων αερίων και υδρογόνου είναι απαραίτητη. Επίσης είναι εμφανώς υπερβολικά κοστοβόρα η κατασκευή νέων υποδομών που χρειάζεται για τη μεταφορά του, το καθαρό υδρογόνο. Προκειμένου να περάσουμε σταδιακά από την έγχυση υδρογόνου σε καθαρό υδρογόνο, πρέπει να διαθέτουμε ως ΕΕ ισχυρά εργαλεία χρηματοδότησης.
Όσο και να προσπαθεις να το σωσεις δεν σωζεται. Πέρα από τον τίτλο της το συνολο του αρθρο αλλά και το συμπέρασμα της ότι το υδρογόνο μπορεί να εγγυηθεί το ενεργειακό μέλλον της ΕΕ με ασφάλεια, επάρκεια και προσβάσιμες τιμές για τους καταναλωτές και τη βιομηχανία, δες το βιντεο πως εκανε γκριμαστες όταν εβαζε το θιεμα ο Κασαπίδης. Και ο Κασαπίδης όταν το εβαζε το θεμα ηξερε ότι χρειαζεται να επενδυσει σε αυτό η Ε.Ε. δεν λεει κατι η Σπυρακη. το περιεργο είναι πως κατι το οποιο αμφισβητουσε τοτε ότι μπορει να συμβει τωρα λέει ότι μπορει να γινει βαζοντας και τις προϋποθέσεις.
Η Σπυράκη γέλασε γιατί τότε δεν ακουγόταν τιποτα για το Υδρογόνο στην ευρώπη παρά μόνο από κάτι σαν τον Χατζημαρκάκη στον οποίο ο Κασαπίδης διαρκώς αναφερόταν.
ΕΠΕΙΔΗ ΡΩΤΗΣΑ ΚΑΙ ΕΜΑΘΑ ΑΠΟ ΧΗΜΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟ,ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΡΑΓΕ ΟΙ ΘΙΑΣΩΤΕΣ ΤΟΥ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ ΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ,ΑΛΛΑ ΤΙ ΛΕΩ Ο ΑΦΕΛΗΣ ΑΠΕΤΑΞΑΜΗΝ ΤΟΝ ΛΙΓΝΙΤΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ.
Μετά Χριστών προφήτες κ. Σπυράκη!! Συγχαρητήρια στον κ. Κασαπίδη!!
η Επιτροπή της ΕΕ πρέπει να αναπτύξει ελάχιστα πρότυπα ανάμειξης για το υδρογόνο τόσο για το δίκτυο αερίου όσο και για τις τελικές χρήσεις, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες κάθε χώρας καθώς και τα ειδικά συμφέροντα του τελικών καταναλωτών βάσει μελέτης επιπτώσεων.
ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΚΡΙΒΕΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ . ΗΜΟΥΝΑ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ Η ΚΥΡΙΑ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΟΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΤΑΝ ΑΣΧΕΤΗ ΜΕ ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ .
ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΣΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ
Προς τιμήν της που άλλαξε γνώμη, μπράβο στον Κασαπίδη που βλέπει μπροστά!
Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες στο υδρογόνο σε επίπεδο ΕΕ, μακάρι να είμαστε σε κάτι πρωτοπόροι στη Δυτική Μακεδονία…
Σωστός ο Κασαπιδης, πιστεύω ότι καλύτερο θα μπορούσαμε να έχουμε στη περιφέρεια μας.
Ο Σπυρακη είναι ένα από τα φάουλ του Μητσοτάκη, οπότε καλό θα είναι να επιστρέψει στο πασοκ η κυρία…
Η Σπυράκη στο ΑΠΘ όπου σπούδαζε χημικός, ήταν φανατική ΠΑΣΟΚΤΣΟΥ! …Τωρα μας κάνει μαθήματα περι ΝΔ κλπ.
Υδρογόνο: καύσιμο των Γερμανών, εγκαταλείφθηκε το 1937 ως επικίνδυνο. Κατά τα λοιπά, είναι “του μέλλοντος”.
Είτε τα λένε ο Κασαπίδης με το Χατζημαρκάκη, είτε τα λέει η Σπυράκη, η επικινδυνότητα του υδρογόνου δεν αλλάζει, είναι θέμα χημείας. Ήδη η Μερσεντές εγκατέλειψε τα σχέδια για αυτοκίνητα υδρογόνου, δεν βγαίνει ούτε τεχνολογικά ούτε οικονομικά.
Εγω εχω να πω οτι ευτυχως για μας στην καστορια που εχουμε το διδυμο Κασαπιδη-Σαββοπουλου.Ηδη τρεχει η σηραγγα της κλεισουρας,προχωρα το θεμα φυσικο αεριο και απο οτι ακουγεται συντομα ξεκινα το φραγμα νεστοριου που εχουν σταματησει οι εργασιες σχεδον 5 χρονια,μακαρι να πανε ολα κατ ευχη.Εχουμε αναγκη αυτα τα εργα και για λογους εργασιας ανθρωπων της περιοχης μας.
Στη Γερμανία η οποία διέθεσε πολλά κονδύλια για το υδρογόνο διεπιστωσε την επικινδυνοτητα και τη δαπανηροτητα του εγχειρήματος και το εγκατελυψε. Νομίζω ότι το μέλλον είναι οι ΑΠΕ και το φυσικό αέριο. Για την πλεοναζουσα δε ενέργεια εννοούμε την ηλεκτρική που θα παράγεται από τις ΑΠΕ θα πρέπει να προχωρήσουμε στην Αποθήκευση της, μπαταρίες δηλαδή. Για την πόλη μας θα πρέπει να διασφαλιστεί η τηλεθερμανση πάνω από όλα.
Με ποιο τρόπο θα διασφαλιστεί η τηλεθέρμανση; Με ΑΠΕ;
Αλήθεια θα μας εξηγήσει κάνεις τι θα απογίνει η τηλεθερμανση Κοζάνης; Η Καστοριά θα έχει φυσικό αέριο. Τα Γρεβενά θα έχουν φυσικό αέριο. Η ΔΕΣΦΑ.. Θα προχωρήσει άμεσα για την κατασκευή σταθμών εξόδου στη Πορια. Στον Πέρδικα κ. Λ. Π. Με τη Κοζάνη τι θα γίνει;