Πτολεμαΐδα: O πρώτος ιστότοπος για την κατασκευή Ποντιακής Λύρας

14 Μαΐου 2020
20:44
Κανένα σχόλιο

Tον πρώτο ιστότοπο- web site- πανελλαδικά ίσως και διεθνώς, με την παρουσίαση κατασκευής της ποντιακής λύρας προετοιμάζει ο οργανοποιός και Λυράρης Βασίλης Παπαδόπουλος διατρέχοντας όλα τα στάδια της διαδικασίας αυτής αλλά και των ιδιαιτεροτήτων της, όπως το είδος του ξύλου, το σχήμα, τις χορδές, με στόχο να αναδείξει το δημοφιλέστερο όργανο αλλά και στοιχείο της ποντιακής μουσικής παράδοσης. Ιδιαίτερη θέση στον ιστότοπο θα έχουν οι 150 και πλέον ποντιακές Λύρες που την τελευταία δεκαετία κατασκεύασε και φιλοτέχνησε στο εργαστήριο του το «Κοκκίμελον» δίδοντας τη δυνατότητα στους πολυάριθμους Ιντερνετικούς φίλους του να τις προμηθευθούν. Εν τω μεταξύ ο πολυτάλαντος Βασίλης συνεχίζει τα δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα, εκμάθησης της ποντιακής λύρας που παραδίδει από την αρχή της πανδημίας του Κορωνοϊού, με αποδέκτες μικρούς και μεγάλους, επίδοξους «Κεμετζετζήδες» από όλο τον πλανήτη, Πόντιους και μη στην καταγωγή, καθώς επίσης και μαθητές του στην Πτολεμαίδα και στην ευρύτερη περιοχή οι οποίοι εξαναγκάστηκαν λόγω των συνθηκών να παρακολουθούν την εξ αποστάσεως διδασκαλία. Ο ιστότοπος θα λειτουργήσει το επόμενο τρίμηνο.


ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.