Ερωτήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Εορδαίας για “Το Κέντρο Φροντίδας ΑμεΑ” & τον “Καθαρισμό δρόμων στα χωριά”

14 Μαΐου 2020
22:32
Κανένα σχόλιο

 

Προς τον Δήμαρχο Εορδαίας και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο

Κατά την καλλιεργητική περίοδο (από Απρίλιο έως τον Οκτώβριο) στα χωριά του Δήμου μας, που ασχολούνται με εντατικές καλλιέργειες (κυρίως οπωροφόρα δέντρα), η κυκλοφορία των καλλιεργητικών μηχανημάτων και η ίδια η αγροτική δραστηριότητα προκαλούν ρύπανση στους δρόμους (λάσπη, φυτοφάρμακα για ράντισμα που χύνονται στους δρόμους, ό,τι πέφτει από τις καρότσες των τρακτέρ και των φορτηγών κλπ), η οποία επειδή δεν καθαρίζονται οι δρόμοι ανακυκλώνεται και δημιουργεί αφόρητη και επικίνδυνη για την υγεία των κατοίκων κατάσταση.

Ρωτάμε:

Τι μέτρα προτίθεται να πάρει ο Δήμος για να αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα, τα οποία αφορούν την υγεία των κατοίκων, άμεσα;

Πτολεμαΐδα 14/05/2020

Για τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Χόλμπα Αντωνία

Με λουκέτο απειλείται για άλλη μια φορά το Κέντρο Φροντίδας Συλλόγου Παιδιών ΑμεΑ

Στην εποχή μας, που είναι εποχή των επιστημονικών και τεχνολογικών επιτευγμάτων, θα μπορούσε να εξασφαλιστεί η πρόληψη, η θεραπεία, η ανακούφιση και η άνετη καθημερινότητα για τα άτομα με αναπηρία καθώς και η πλήρη ένταξή τους στην κοινωνία και την εργασία.

Η μη υλοποίηση των παραπάνω “σκοντάφτει” στο γεγονός ότι οι μέχρι τώρα πολιτικές, μηδενός εξαιρουμένου των κομμάτων που κυβέρνησαν μέχρι σήμερα αντιμετώπισαν τα άτομα με αναπηρία στη λογική του “κόστους – οφέλους”. Δηλαδή όπου δεν υπάρχει όφελος δεν το συζητάμε.

Πατώντας στην ανυπαρξία ενός ολοκληρωμένου δημόσιου και δωρεάν δικτύου υπηρεσιών που θα εξασφάλιζε τη ζωή και την εκπαίδευση των ατόμων με αναπηρία σ’όλη τη διάρκεια της ζωής τους και των οικογενειών τους, δημιουργήθηκε το Κέντρο Φροντίδας Συλλόγου Παιδιών ΑμεΑ στην Πτολεμαΐδα. Η συγκεκριμένη δομή προσφέρει υπηρεσίες σε 28 παιδιά, ενίοτε και 30 με βαριές αναπηρίες, όπως αυτισμό, παραπληγίες, τετραπληγίες κλπ. Στηρίζεται στους “ίδιους πόρους”, που προέρχονται από συνδρομές γονέων, από διάφορες εκδηλώσεις και φιλανθρωπίες και εθελοντές. Η έλλειψη πόρων, επιδεινώθηκε λόγω του κορονοϊού με αποτέλεσμα να απειλείται για άλλη μια φορά με λουκέτο.

Δεν μπορεί στον 21ο αιώνα η φροντίδα των ατόμων με αναπηρία να επαφίεται σε φιλανθρωπίες και στον εθελοντισμό. Υπάρχει ανάγκη από ουσιαστική κρατική φροντίδα ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες και οι απαιτήσεις τους που βγάζει η σκληρή καθημερινή πραγματικότητα.

Απαιτείται η κάλυψη των αναγκών για δημιουργική απασχόληση, σ’ένα χώρο που θα τους παρέχει τη δυνατότητα συγκέντρωσης, υποστήριξης και κοινωνικής ένταξης.

Θα πρέπει επίσης να επισημάνουμε ότι είναι συνειδητή επιλογή απ’ όλες τις κυβερνήσεις η μη απογραφή των ατόμων με αναπηρία για να μην αναδεικνύεται το μέγεθος του προβλήματος καθώς και η αναντιστοιχία των αναγκών, με τα όσα γίνονται για την πρόληψη της αναπηρίας, την εκπαίδευση, την παραγωγική ένταξη των ατόμων με αναπηρία, των μεγάλων ελλείψεων στην πρόσβαση στην ειδική αγωγή, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την ανεργία.

Επομένως χρειάζεται:

  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία, υγεία και πρόνοια με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

  • Στελέχωση με το απαραίτητο προσωπικό, το οποίο θα έχει μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Τα παραπάνω πρέπει να αποτελέσουν στόχο πάλης όλων μας, των ατόμων με αναπηρία, των οικογενειών τους για να ασκηθεί πίεση.

Ερωτάται ο κος Δήμαρχος:

Τι μέτρα θα πάρει και ποιες δράσεις θα αναλάβει ώστε να υλοποιηθούν οι παραπάνω στόχοι;

Πτολεμαΐδα 14/05/2020

Για τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Χόλμπα Αντωνία

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.