Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία της Π.Ε. Κοζάνης εν όψει της θερινής αντιπυρικής περιόδου που ξεκίνησε από την 1η Μαΐου   και θα διαρκέσει έως την 31η Οκτωβρίου 2020

15 Μαΐου 2020
14:21
Κανένα σχόλιο

Ο Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για τη λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου 2020», ήταν το αντικείμενο της προγραμματισμένης συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ. Κοζάνης , που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Κοζάνης Γρηγόρη Τσιούμαρη, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής Ασφάλειας.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Κοζάνης Πρόδρομος Ασλανίδης, η Γενική Διευθύντρια ΠΑΟΚ κ. Κοντογούνη Ιωάννα, από την Διεύθυνση Υγείας κ. Βογιατζής Γεώργιος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κάτανας Ηλίας, από τον Δήμο Κοζάνης ο κ. Δουγαλής Γεώργιος, από τον Δήμο Εορδαίας ο κ. Σιδηρόπουλος Κοσμάς, από τον Δήμο Σερβίων ο κ. Ποντίκης Χρήστος, από τον Δήμο Βελβεντού ο Δήμαρχος κ. Στεργίου Μανώλης από τον Δήμο Βοΐου ο Δήμαρχος κ. Ζευκλής Χρήστος και ο Αντιδήμαρχος Σαμαράς Φώτιος. Από την Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης ο Αναπληρωτής Διευθυντής κ. Τρευλόπουλος Βασίλης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Πυροσβεστικής κ. Ράπτης Ιωάννης. Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Εορδαίας ο κ. Σπυρίδης Χρήστος. Από την Διεύθυνση Δασών Κοζάνης κ. Τσιμπλίνας Δημήτριος, από την Διεύθυνση Τεχνικών έργων η κ. Καλογεράτου Βίβιαν, από το ΕΚΑΒ Δυτ. Μακεδονίας ο κ. Γιάσσας Σάββας, από το Λ.Κ.Δ.Μ. ο κ. Κακαλής Αθανάσιος, από τον ΑΗΣ Καρδιάς ο κ. Βασιλειάδης Θεόδωρος, από τον ΥΗΣ Πολυφύτου ο κ. Γατόπουλος Νίκος, από τον Κρατικό αερολιμένα ο κ. Αναστασίου Γεώργιος, από την διεύθυνση Β’θμιας Εκπαίδευσης ΠΕ ο κ. Καπέλλας Διονύσιος και ο κ. Κατσουλέας Παναγιώτης. Από την λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Κοζάνης ο κ. Σκετόπουλος Κωνσταντίνος και από την Ελληνική ομάδα διάσωσης ο κ. Λάζος Φώτιος.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν θέματα σχετικά:

  • Με έργα και δράσεις προληπτικού καθαρισμού της βλάστησης στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Κοζάνης

  • Με μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας από όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες

  • Με τον Έλεγχο Πυροσβεστικών Υδροστομίων
  • Με την Πληρότητα Υδατοδεξαμενών Πυρόσβεσης
  • Προληπτικά μέτρα και δράσεις αντιπυρικής προστασίας των εγκαταστάσεων-πόλεων –οικισμών-δασικών εκτάσεων
  • Συντήρηση οδικού δικτύου-καθαρισμός βλάστησης
  • Καθαρισμός αστικών και Περιαστικών δασών
  • Εντοπισμός ιδιοκτητών οικοπέδων και ενημέρωση ιδιοκτητών για τον καθαρισμό τους.
  • Συμμετοχή εθελοντικών οργανώσεων
  • Ενημέρωση κατοίκων-αγροτών-κτηνοτρόφων-μελισσοκόμων
  • Ετοιμότητα προσωπικού Μέσων

Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Κοζάνης Γρηγόρης Τσιούμαρης ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την συμμετοχή τους και τόνισε ότι «η πρόληψη, η συνεργασία και η έγκαιρη προετοιμασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς μπορεί να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα σε έκτακτες καταστάσεις».

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.