Εορδαία: Περιπολίες πρωί- απόγευμα στο Δροσερό για τις Αρκούδες

19 Μαΐου 2020
15:53

Οι συνεχιζόμενες επιδρομές Αρκούδων στην Κοινότητα Δροσερού Εορδαίας,  προξενώντας ζημιές σε Μελισσοκομικές εγκαταστάσεις αλλά και φόβο στους κατοίκους για την αντιμετώπιση της κατάστασης αυτής,  βρέθηκαν στο επίκεντρο πρόσφατης επίσκεψης μελών του Δασαρχείου Κοζάνης στο χωριό,  προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση που επικρατεί.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Δροσερού Στέλιο Καλόγηρο οι οδηγίες, μετά το σεμινάριο, αφορούσαν στην περίφραξη με ηλεκτροφόρα καλώδια των Μελισσοτροφείων, στην τακτική, ει δυνατόν καθημερινά, αποκομιδή των απορριμμάτων, ενώ, τα μικρά παιδιά δεν θα πρέπει να κυκλοφορούν έξω μετά τις 9 το βράδυ. Επί πλέον ένας υπάλληλος του Δασαρχείου Κοζάνης και ένας θηροφύλακας πραγματοποιούν καθημερινά, πρωί και απόγευμα, περιπολίες γύρω από το χωριό. Τις τελευταίες ημέρες μία μεγαλόσωμη Αρκούδα μαζί με τα μικρά της περιφέρεται σε μικρή απόσταση από το χωριό, δείχνει απόλυτα εξοικειωμένη με το ανθρώπινο περιβάλλον, ενώ, διερχόμενοι οδηγοί στο δρόμο Δροσερού- Φούφα, σταμάτησαν, ώστε η Οικογένεια να περάσει στην απέναντι πλευρά του δρόμου.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

4 σχόλια

  • Μας έχετε δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα ΜΚΟ με την αλόγιστη απελευθέρωση αρκούδων εδώ και πολλά χρόνια. Η περιοχή γέμισε και πλέον τις έχουμε μέσα στα χωριά, στα κτήματα μας, στις πόλεις μας, στις επιχειρήσεις μας. Πρέπει να επέμβει εισαγγελέας και να αποδείξουν ότι δεν έχουν απελευθερώσει υπεράριθμο πληθυσμό άγριων ζώων σε δεδομένη επιφάνεια που δεν χωράει καλά καλά τους ανθρώπους. Ποτέ τα χωριά μας δεν είχαν πρόβλημα εδώ και αιώνες. Μόνο τώρα που μπλέχτηκαν στις ζωές μας οι ΜΚΟ των οικολόγων με τα αδρά κονδύλια από την Ε.Ε.

    • Ε ναι παλιά έβγαιναν οι κυνηγοί καί σκότωναν ότι κινούταν. Από πουλιά άχρηστα προς τροφή και άλλα θηράματα. Τα ζώα είναι στο φυσικό τους περιβάλλον. Όταν εμείς το καταστρέφουμε αυτά θα βλέπουμε και θα υποστούμε.

      • Υπάρχουν αυτοί που δεν καταλαβαίνουν και δεν μπορούν να ερμηνεύσουν τα δεδομένα στην πραγματική διάσταση λόγω iq και υπάρχουν και αυτοί που κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν λόγω ιδίων συμφερόντων και κονδυλίων, παριστάνοντας τους οικολόγους. Εσύ σε ποια από τις δύο κατηγορίες ανήκεις;

  • Άγρια ζώα που ζουν χρόνια στις οικολογικές οργανώσεις (Αρκτούρος) ταιζονται από ανθρώπους και γίνονται αξιοθέατο από τουριστες τι περιμένετε να κάνουν όταν αποφασίζετε να τα αμολισετε στο φυσικό τους περιβάλλον.Θα προσεγγίζουν τα χωριά για να βρουν τροφή έτσι μαθαν

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.