Μ. Παπαδόπουλος: “Οι πρώτες χρηματοδοτήσεις από το Πράσινο Ταμείο για την Δίκαιη Μετάβαση αποδεικνύουν την ετοιμότητα της Κυβέρνησης και την απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να πάρει το έργο της απολιγνιτοποίησης πάνω του”

7 Ιουνίου 2020
07:39

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με ξεχωριστή σημασία για το Ν. Κοζάνης και την Δυτική Μακεδονία. Οι πρώτες χρηματοδοτήσεις από το Πράσινο Ταμείο για την Δίκαιη Μετάβαση αποδεικνύουν την ετοιμότητα της Κυβέρνησης και την απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να πάρει το έργο της απολιγνιτοποίησης πάνω του. Από την άλλη πλευρά η πρόταση της Κομισιόν που θα φέρει 32 δισ για επενδύσεις στη χώρα, πραγματώνει την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Είναι μοναδική ευκαιρία για την υλοποίηση των κυβερνητικών σχεδιασμών για ανάπτυξη και απασχόληση.

Για εμάς στη Δυτική Μακεδονία, έχει ιδιαίτερη αξία γιατί μέρος αυτής της επιχορήγησης μπορεί να χρηματοδοτήσει εμπροσθοβαρώς την Δίκαιη Μετάβαση. Πρωτίστως να χρηματοδοτήσει την αποκατάσταση των ορυχείων εξασφαλίζοντας δουλειά σε χιλιάδες συμπατριώτες μας αλλά και να προσελκύσει ιδιωτικά κεφάλαια για επενδύσεις που θα παρέχουν νέες ευκαιρίες για το τόπο μας.

 

17 σχόλια

  • Το ” να βρουν κάτι άλλο να κάνουν ” που δήλωσε σε συνέντευξη σε τουρκικών συμφερόντων γερμανική εφημερίδα ο Μητσοτάκης τα λέει όλα. Τώρα οι δηλώσεις του βουλευτή είναι απλά λόγια χωρίς νόημα. Απλά προσπαθεί,όπως και οι υπόλοιποι, να παραμείνει συμπαθείς στον αρχηγό του κόμματος του.

  • Εσένα τι σε ενδιαφέρει η μετάβαση;
    Στο Πικέρμι ζείς και δραστηριοποιησε.
    Οι κάτοικοι τής Δυτικής Μακεδονίας τι θα κάνουν ;
    Βέβαια θα μού πεί κάποιος καλά να πάθουν αφού σε ψήφισαν!!

  • Η κυβέρνηση εκπροσώπει τα συμφέροντα των Γερμανών, εσύ μπορείς να εκπροσωπήσεις τα συμφέροντα της περιοχής και να μείνεις στην ιστορία ?

  • Θα πρέπει να ντρέπεται ο Παπαδόπουλος! Η περιοχή είχε θέσεις εργασίας στη ΔΕΗ κι εξασφάλιζε πολλά λεφτά, με τα οποία ζούσαν πολλά επαγγέλματα έξω απ’ τη ΔΕΗ. Τώρα η περιοχή χάνει τα λεφτά της ΔΕΗ, χάνει θέσεις εργασίας και παίρνει κάτι ψίχουλα ελεημοσύνης, που θα τα φάνε κι αυτά οι ξένοι.

  • ΕΙΚΟΣΙ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ,Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΡΕΧΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ.Ο ΛΑΟΣ ΤΟΝ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ.ΜΙΧΑΛΗ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΚΑΙ ΑΣΕ ΝΑ ΛΕΝΕ.

    • Τους μισους τους βολεψε και οι άλλοι μισοί περιμένουν, αυτοί είναι η εκλογική σας βάση ή μήπως νομίζετε ότι σας ψηφίζουν ιδεολογικά.

      Οι ΔΕΗ και οι θέσεις εργασίας δεν ανήκουν στους βολεμένους εργαζόμενους αυτε στους βουλευτές, ανήκουν στην περιοχή.

  • Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΛΛΟΝ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟΔΥΚΝΥΕΙ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ΤΙΝΟΣ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ,ΠΑΝΤΩΣ ΟΧΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.ΜΑΛΛΟΝ ΔΕ ΤΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ.

    • γιατί είναι νταβατζήδες οι του φυσικού αερίου;

      Για μένα νταβατζήδες είναι όλοι όσοι θέλουν να κρατήσουν με το ζόρι σε λειτουργία μια δημόσια επιχείρηση που λειτουργεί ασύμφορα και χρυσοπληρώνει τους πιστούς διαχρονικα ψηφοφόρους .

      εσύ όταν ψωνίζεις ένα προϊόν πως θα σου φαινόταν με το ζόρι να σε αναγκάσουν να το πάρεις από το ακριβοτερο μαγαζί;

      Για μένα και την υπόλοιπη Ελλάδα πλην νομού Κοζάνης η ΔΕΗ είναι μια σπατάλη, κομματική διαχρονικά επιχείρηση.

      Ας έκανε επενδύσεις όταν δεν υπήρχαν ούτε ιδιωτες ούτε εργολάβοι.

      Αλλά τότε κάνατε απεργίες μόνο για την τσέπη σας.

      Και αυτοί σας έδιναν ότι θέλατε.

      Για αναβαθμίσεις ούτε κουβεντα

      Τώρα είναι αργά για δάκρυα

      Άλλη μια ολυμπιακή.

      Χίλιες φορές στον ιδιωτη.

      Αλλού μπορεί να είμαι πιο ακριβός από το δημόσιο.

      Εδώ κάθε τι δημόσιο κοστίζει στην τελική πολλαπλάσια.

  • Ούτε ένα μέτρο στήριξης για τις μικρομεααίες επιχειρήσεις της Κοζάνξς που επιβάλατε να μείνουν 2 Μήνες κλειστές επειδή το σύστημα υγείας παραπέει. Τα 800 ευρώ δε φτάνουν ούτε για το ρεύμα. Τα δάνεια απο την αναπτυξιακη τράπεζα δόθηκαν με τη σεσουλα μόνο σε κάτι λίγους και εκλεκτους των τραπεζων. Υπάρχει όμιλος που πήρε δανεια 500.000 και απο τις 4 τραπεζες ενω χρωστα εκ. στο δημόσιο!

  • Δεν θέλουμε τα κονδύλια που έρχονται στην περιοχή μας, να ξοδεύονται για δήθεν υποδομες…και για φαγοποτια. Ήρθε η ώρα στην περιοχή να γίνουν επενδύσεις δημιουργίας θέσεων εργασίας. Η περιοχή έχει να αναπληρώσει 5000 έως 8000 θέσεις εργασίας που θα χαθούν έως το 2023.,Ποτέ θα έρθει η πρώτη επένδυση? Και δεν εννοώ τα Φωτοβολταϊκά..διότι αυτά παράγουν ελάχιστες θέσεις εργασίας.

  • Ποιος μιλάει ποιός …. ρε πάρτε το χαμπάρι οι πολιτικοί περνάνε ζωαρα και όλοι οι άλλοι ας …… !!!! ποιος ο Παπ που έχει βολεψει όλους τους γύρω του σε θέσεις μια χαρα και τώρα κάνει πολιτική και κριτική και δεν ξέρω και εγώ τι ….. Ελλαδαρα

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.