Ο Σύλλογος Γυναικών Πτολεμαΐδας δηλώνει παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνουν η Ε.Λ.Μ.Ε και ο «Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης».

8 Ιουνίου 2020
18:58
Κανένα σχόλιο

 

Ο Σύλλογος Γυναικών Πτολεμαΐδας δηλώνει παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνουν η Ε.Λ.Μ.Ε και ο «Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης». Είναι καθήκον και χρέος μας, την Τρίτη 9 του Ιούνη στη 1:00 το μεσημέρι, να είμαστε στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαδας μαζί με τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας και τους αγωνιστές δασκάλους τους για να μην περάσουν τα αντιεκπαιδευτικά σχέδια της κυβέρνησης. Της κυβέρνησης, η οποία πήρε τη σκυτάλη από αυτή του ΣΥΡΙΖΑ χθες, και τις προηγούμενες κυβερνήσεις και κάνει ακόμα χειρότερο το Δημόσιο σχολείο, δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τη ζωή εκπαιδευτικών και μαθητών.

Σήμερα υπάρχουν όλες οι επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες, για ένα σχολείο που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών μας, που θα παρέχει σε όλα τα παιδιά ολόπλευρη μόρφωση και ομαλή σωματική, νοητική, συναισθηματική, αισθητική και κοινωνική ανάπτυξη.

Σήμερα υπάρχουν οι δυνατότητες προκειμένου, όλα τα παιδιά να μπορούν απρόσκοπτα να μαθαίνουν, να ερμηνεύουν τους νόμους της φύσης, της κοινωνίας και της οικονομίας, να συμβιώνουν αρμονικά, να λειτουργούν σαν ομάδες, να πειθαρχούν και να διεκδικούν.

Σήμερα, έχουμε ανάγκη από ένα σχολείο που θα παρέχει ενιαία, καθολική δημόσια και δωρεάν παιδεία, με μόνιμο προσωπικό. Ένα σχολείο που θα εξασφαλίζει τους απαραίτητους όρους και τις απαραίτητες προϋποθέσεις ασφάλειας και υγείας των μαθητών. Ένα σχολείο που με τη στάση τους οι εκπαιδευτικοί να αποδεικνύουν ότι τίποτα στη ζωή δεν χαρίζεται, τα πάντα κατακτιούνται. Να μαθαίνουν στους μαθητές να μην σκύβουν το κεφάλι, να διεκδικούν μια καλύτερη ζωή, όσα δηλαδή δικαιούνται. Να τους μαθαίνουν στην πράξη, να μην ζουν υποταγμένοι. Να μην λένε «Σφάξε με αγά μου να αγιάσω».

Την Τρίτη συμμετέχουμε μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση μαζί με τους εκπαιδευτικούς γιατί ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ σε:

  • Κάμερες στις αίθουσες, παγίωση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που θέλει να χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση προκειμένου να κόψει και άλλα από τη Δημόσια Εκπαίδευση.

  • Αύξηση αριθμού μαθητών σε Δημοτικό – Νηπιαγωγείο!

  • Χιλιάδες απολύσεις συμβασιούχων εκπαιδευτικών, και παράλληλα χιλιάδες ακάλυπτα κενά που θα παραμένουν ακάλυπτα καθώς αυτά θα καλύπτονται μόνο κατά προτεραιότητα .

  • Αλλαγές στο Αναλυτικό Πρόγραμμα με έμφαση στις δεξιότητες σε Δημοτικό και Νηπιαγωγείο και εισαγωγή Αγγλικών στο Νηπιαγωγείο (!) την ίδια ώρα που η καθολική εφαρμογή της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής είναι ζητούμενο και οι σχολικές τάξεις κλουβιά, κοντέινερ, ακατάλληλοι χώροι.

  • Γυμνάσιο – Λύκειο – εξεταστική αρένα. Επανέρχεται η τράπεζα θεμάτων από την Α΄ Λυκείου, που, όταν εφαρμόστηκε, άφησε μεταξεταστέους το 40% των μαθητών!

  • Κατηγοριοποίηση σχολικών μονάδων και μαθητών με τη βούλα των «κανονισμών» και της «αξιολόγησης». Ατέρμονος ανταγωνισμός με στόχο τη συγκάλυψη της κρατικής ευθύνης.

  • Στην προσπάθεια της κυβέρνησης να μεταθέτει και αυτήν την ευθύνη, καθώς δεν διασφαλίζει την ασφαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων! Κρύβεται και δεν παίρνει κανένα μέτρο (μονιμοποίηση καθαριστριών, αναλώσιμα, κλπ) βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία μαθητών, εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΗΔΗ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ!

ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.