2,4 εκατομμύρια ευρώ για βελτίωση προσβασιμότητας 113 Επιχειρήσεων σε κεντρικούς οδικούς άξονες από την Π.Ε. Κοζάνης

9 Ιουνίου 2020
10:42

Ένα σπουδαίο έργο-ανάσα σε 113 Επιχειρήσεις της Π.Ε. Κοζάνης ψήφισε το περιφερειακό συμβούλιο στην συνεδρίαση της 4ης Ιουνίου, ύστερα από πρόταση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κοζάνης Γρηγόρη Τσιούμαρη.

Πρόκειται για ένταξη στο μέτρο 2,1 του Ε.Α.Π. για «Υποδομές στήριξης επιχειρηματικότητας» και αφορά την βελτίωση της οδοποιίας 113 Επιχειρήσεων της Π.Ε. που η πρόσβασή τους στους κεντρικούς οδικούς άξονες γίνονται μέχρι σήμερα από προβληματικούς χωματόδρομους με όλες τις συνέπειες της καθημερινής και συνεχούς φθοράς των οχημάτων, την καθυστέρηση στην πρόσβαση επεξεργασίας πρώτων υλών και προϊόντων, αλλά και στην ταχύτερη διοχέτευση των προϊόντων στην αγορά.

Για την υλοποίηση του έργου συμπεριλήφθηκαν όλες οι αιτήσεις με απόλυτη σειρά πρωτοκόλλου ημερομηνίας που διαθέτουν πρόσβαση στα μηχανήματα με σχετικά ομαλό περιβάλλον.

  • 1 του 2014

  • 12 του 2016

  • 29 του 2017

  • 40 του 2018

  • 11 του 2019

  • 20 του 2020

Αφορούν κυρίως κτηνοτροφικές μονάδες, αγροτικές και εμπορικές επιχειρήσεις και γεωγραφικά κατανέμονται ως εξής:

 

Επιχειρήσεις

Προϋπολογισμός

40 στον Δήμο Κοζάνης

917.450 ευρώ

42 στον Δήμο Σερβίων

889.259 ευρώ

22 στον Δήμο Εορδαίας

413.928 ευρώ

9 στον Δήμο Βοΐου

179.362 ευρώ

Σύνολο

2.400.000 ευρώ

 

Το έργο μπορεί σ’ένα ποσοστό να συμπεριλάβει και νέες αιτήσεις που κατατέθηκαν πρόσφατα και πρόκειται να συνεχιστεί και σε 3η φάση δίνοντας την δυνατότητα ακόμα και του εξηλεκτρισμού και ύδρευσης σε σημεία πλησίον των επιχειρήσεων.

Για την ωφελιμότητα του έργου αρκεί να αναφέρουμε πως στο Λιβαδερό για παράδειγμα, 16 ποιμνιοστάσια πάνω στον ίδιο χωματόδρομο που η συχνή του χρήση αλλά και οι φθορές που προκαλούνται από τα καιρικά φαινόμενα της βροχής, των χιονοπτώσεων και των παγετών δυσκολεύουν πολύ τους κτηνοτρόφους στην καθημερινή τους εργασία. Το ίδιο φυσικά συμβαίνει και με τις άλλες συγκεντρωμένες ή απομονωμένες επιχειρήσεις.

Για την ολοκλήρωση της ένταξης στο Ε.Α.Π. αναμένεται και η λήψη απόφασης των δημοτικών συμβουλίων για να εγκριθεί προγραμματική Σύμβαση του έργου, κάτι που αναμένεται μέχρι το τέλος του μηνός να ολοκληρωθεί.

10 σχόλια

  • OΡΙΜΑΓΔΟΣ ΑΠΟ ΕΡΓΑ,ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΣΕ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΗΡΑΤΕ ΧΑΜΠΑΡΙ.ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ.

  • Κανένα τεχνικό, να μαζέψουν τα νερά, προβλέπεται; Ή θα ρίξουν λίγη άσφαλτο όπως-όπως, για να εμφανίσουν “απορροφητικότητα” στο ΕΣΠΑ; Συνηθισμένοι είμαστε από έργα-βιτρίνες …

    • Εσείς εκεί στην Αιανή μεγάλη σιγουριά αισθάνεστε από τον κομματισμό! Αλλά δεν έχετε καταλάβει ότι ο κομματισμός είναι και αυτός μία είδους παρασιτική Α.Ε. και ενδιαφέρεται μόνο για το ιδίο όφελος των μετόχων-πολιτικών του και διόλου για το καλό των πολιτών! Αναρωτηθείτε λιγάκι, πότε είδε η Αιανή καλό από τον κομματισμό; Εκτός από κάτι πάρκα και πλατείες και λίγα δώρα στους φίλους προκειμένους, που και αυτά έχουν συγκεκριμένη χρήση από τον κομματισμό, πότε είδατε κάποια ουσιαστική λύση στα προβλήματα του τόπου σας; Στα προβλήματα των κτηνοτρόφων, των αγροτών σας και των λιγοστών επιχειρηματιών σας που έχουν απομείνει; Που η Αιανή, από πόλη που όριζε την τύχη της με δικό της Δήμαρχο, κατάντησε να γίνει, με την χείρα του κομματισμού, ένα παρατημένο κουτσοχώρι του Δήμου Κοζάνης;

      Ξυπνήστε! Η ψήφος του Έλληνα αξίζει πολλά εκατομμύρια ευρώ στον κομματισμό! Γι’ αυτό εξάλλου, καίγονται όλοι για να σας την πάρουν! Αντιθέτως, ο κομματισμός δεν έχει καμία αξία στον Έλληνα, και διαχρονικά του δημιουργεί τροχοπέδη στην καθημερινή του ζωή! Αρπάξτε πάλι την τύχη στα χέρια σας και απαγκιστρωθείτε από τους καιροσκόπους βουλευτές και τους κομματικοποιημένους Περιφεριάρχες! Αυτοί ποτέ δεν νοιάστηκαν για εσάς. Εσείς γιατί τους θεοποιείτε καθημερινά;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.