kozan.gr: Xύτρα ειδήσεων: Διχάστηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Δημοτικής Κίνησης “Koζάνη – Τόπος να Ζεις”, στις ψηφοφορίες, για τις γνωμοδοτήσεις παραχωρήσεων εκτάσεων για τη δημιουργία φωτοβολταϊκών

11 Ιουνίου 2020
09:07

 

Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης εγκρίθηκαν, στο πλαίσιο γνωμοδότησης, μια σειρά από χρήσεις γης σε παραχωρούμενες κοινόχρηστες εκτάσεις, κυρίως στην περιοχή των Πετρανών, καθώς και σε κάποιες ακόμη σε Κοίλα, Σιδερά και Βατερό, για την ανάπτυξη φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων.  Λ. Ιωαννίδης & Χ. Κουζιάκης, γνωμοδότησαν θετικά, ωστόσο οι Κ. Δεσποτίδης, Μ. Κουτσοσίμος και Ι. Γρηγοριάδης γνωμοδότησαν αρνητικά, σύμφωνα με το σκεπτικό και την επιχειρηματολογία που εξέφρασε ο πρώτος εκ των διαφωνούντων. Όπως είπε ο πρώην Αντιδήμαρχος, ο Δήμος Κοζάνης θα πρέπει να επιδιώξει τη θεσμοθέτηση της φέρουσας ικανότητας (της κάθε περιοχής / ανά τοπική κοινότητα) για την ανάπτυξη φωτοβολταϊκών, κατά αναλογία των αιολικών, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: “Όσο περνάει ο καιρός και δεν γίνεται αυτό, τόσο θα έρχονται μεμονωμένα αιτήσεις κι αυτή η σαλαμοποίηση θα οδηγήσει σε πλήρη κάλυψη της γεωργικής γης της περιοχής. Είναι ορατός ο κίνδυνος τεράστιες εκτάσεις στην περιοχή να καλυφθούν με τέτοιες εγκαταστάσεις, οι οποίες πέραν της οπτικής όχλησης μπορούν να επηρεάσουν και το μικροκλίμα”.

Η Χύτρα

 

6 σχόλια

  • Να γιατί τελικά ο Στολτίδης είχε δίκιο
    Σταματήστε τα καθρεφτάκια τώρα δεν είσαστε ΑΕ, δεν είναι αυτός ο σκοπός που σας ψηφίσαμε, έγκλημα γίνεται,
    Σίγουρα αν περάσει αυτό θα μετανιώσετε

  • Τι σχέση έχει το θέμα φολτοβολταικων με το ζήτημα του απαράδεκτου χαρακτηρισμού του Δήμου και του Πανεπιστημίου ως Α Ε . Ο Στολτιδης διαφωνεί σ όλα γιατί αυτή την εντολή πήρε από το κόμμα αυτήν εκτελεί ..! Εσυ σαν σχολιαστής τόσο άσχετος είσαι η είσαι ο ίδιος ..!

  • Κατ αρχήν μην εξομοιώνουμε τα φωτοβολταικα με τα αιολικά . Η νομοθεσία προβλέπει για τα φωτοβολταϊκά ότι μπορούν να εγκατασταθούν μόνο σε άγονες εκτάσεις γης , τα δε αιολικά όχι μόνο δεν προχωρούν αλλά είναι πολυδάπανα και αντιπεριβαλλοντικά και ξηλώνονται πλέον στη Γερμανία και σ άλλες χώρες . Και δεύτερο και σοβαρότερο ο Δήμος Κοζανης πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία με τους άλλους δήμους να απαγορευτούν τ αιολικά και τα φ/κα να στήνονται μόνο σε άγονες γαιες..!!!!!

  • Επειδή ο Δήμος Κοζανης ανήκει στους ενεργειακούς Δημουσ να παρέμβει άμεσα ώστε να μη στηθούν φωτοβολταϊκά πάρκα σε γόνιμα εδάφη των απόκατεστημένων λιγνιτορυχειων όπως σχεδιάζεται από τους δήθεν επενδυτές με την ανοχή του κ Κασαπίδη . Διότι αυτές οι εκτάσεις πρέπει να δοθούν σε αγρότες για καλιεργεια / Εξ άλλου η νομοθεσία προβλέπει την εγκατάσταση φ/β μόνο σε άγονα εδάφη ..!!!

  • Τα Φ/Β για όσους δεν ξέρουν ,αλλά θέλουν να κρίνουν, να κράζουν και να έχουν δήθεν γνώμη,απαγορεύονται να γίνουν σε μέρη υψηλής παραγωγικότητας,ή σε εδάφη από αναδασμό. Γίνονται σε άγονα εδάφη.
    Και επειδή θα κλείσουν τα εργοστάσια, δεν μας είναι καθόλου άσχημα να δουλέψουμε αρκετοί απο εμας και διάφορα συνεργεία , κατά την εγκατάσταση αυτών των μεγάλων πάρκων. Δηλαδή επειδή θυμώνουν κάποιοι που κλείνουν τα εργοστάσια ,θα σαμποτάρουνν και όσε δουλειές θα προκύπτουν έστω και αν είναι για λίγο διάστημα; Εσείς εκεί στο Δήμο να κοιτάξετε ότι είμαστε και εμείς οι άνεργοι εργάτες που θέλουμε μεροκάματο.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.