Σταθάκης: Δεδομένη η πράσινη μετάβαση – Η Πτολεμαΐδα 5 πρέπει να μείνει ανοικτή έως το 2038

11 Ιουνίου 2020
07:08

Ο πρώην Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, κατά τη διάρκεια της συζήτησής του με τον Τάσο Τέλλογλου στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ανέφερε ότι η πράσινη μετάβαση η οποία είναι δεδομένη θα γίνει το 2030 οπότε θα παράγουμε το 60% – 70% της ενέργειάς μας από ΑΠΕ.

Μέχρι το 2050 θα έχει ολοκληρωθεί ένας τεράστιος μετασχηματισμός της οικονομίας, όπως είπε. Είναι μία μεγάλη ευκαιρία για την παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας της Ελλάδας αφού αφορά στην βιομηχανική ανασυγκρότηση και στον τουρισμό. Αυτό προϋποθέτει χρηματοδότηση, θεσμικές μεταρρυθμίσεις και στήριξη των παραγωγικών – τεχνολογικών δυνάμεων που θα κάνουν αυτή την αλλαγή, δήλωσε ο κ. Σταθάκης.

Σχετικά με τον λιγνίτη, ο κ. Σταθάκης είπε ανέφερε ότι η διαφωνία με τη Κυβέρνηση αφορά στην μονάδα Πτολεμαΐδα 5, η οποία κατά τη γνώμη του μπορεί να μείνει έως το 2038. Μέχρι τότε τα σχέδια και της προηγούμενης και αυτής της κυβέρνησης είναι παρόμοια, όπως είπε. “Η απάντηση είναι η ανάπτυξη των ΑΠΕ ενώ θα πρέπει να φτιάξουμε και μονάδες φυσικού αερίου οι οποίες θα πρέπει πιθανότατα να αποσυρθούν επίσης το 2030” δηλωσε.

Ο κ. Σταθάκης συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε ξεκινήσει πιλοτικά προγράμματα για να γίνουν 7 νησιά 100% ΑΠΕ με αποθήκευση. Παράλληλα, με τις ενεργειακές κοινότητες όλοι μπορούν να γίνουν δυνητικά παραγωγοί ενέργειας μέσω ΑΠΕ σε ένα αποκεντρωμένη μοντέλο πράσινης μετάβασης, είπε κλείνοντας.

energypress.gr

4 σχόλια

  • Η ΑΡΚΕ Σπάρτακος αυτά που λέει ο Κ Σταθακης για τον λιγνίτη αλήθεια τί έχει να μας πει; Θα βγάλει μήπως λέω μήπως βαρυσήμαντο διάγγελμα –
    . καταγγελία !!!

  • ΠΙΚΑΣΟ ΑΛΛΟ Η ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Η ΒΙΑΙΗ ΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΟΧΟ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΕΞΥΠΗΤΕΤΗΘΟΥΝ ΝΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΞΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ.

    • Ελσχιστε διάβασε σε παρακαλώ τί δήλωσε για τόν λιγνίτη ο τέως υπουργός ενέργειας τού ΣΥΡΙΖΑ και ότι δεν υπάρχει απολύτως καμμία διαφορά εκτός της μονάδας πέντε όσο για τα υπόλοιπα αφορούν όλη την Δ Μακεδονία και τούς κατοίκους της και ας ξυπνήσουν από τόν λήθαργο που έχουν πέσει…

  • οχι απλως δεν ειναι βιαιη η απολιγνιτοποιηση αλλα αργησαμε κιολας,δεν πειραζει ομως καλιο αργα παρα ποτε!!!!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.