Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κοζάνης διοργάνωσε τη διαδικτυακή ημερίδα «ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ»

11 Ιουνίου 2020
15:02
Κανένα σχόλιο

Σε μια προσπάθεια αναστοχασμού γύρω από τις εκπαιδευτικές προκλήσεις που γέννησε η υγειονομική κρίση του κορωνοϊού, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κοζάνης διοργάνωσε τη διαδικτυακή ημερίδα «ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ», την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020, με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης.

Οι φιλόλογοι της Π.Ε. Κοζάνης επικοινώνησαν και μοιράστηκαν τις διδακτικές πρακτικές τηλεκπαίδευσης που εφάρμοσαν το τελευταίο διάστημα, τις απόψεις, τις δυσκολίες και την εμπειρία τους από την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Η ψηφιακή πλατφόρμα της ημερίδας του Συνδέσμου Φιλολόγων Κοζάνης έγινε ο άυλος τόπος συνάντησης συναδέλφων από όλη την Ελλάδα και από σχολεία του εξωτερικού. Παρουσιάστηκαν και σχολιάστηκαν πρωτότυπες και ευρηματικές προτάσεις διδασκαλίας, με στόχο την ενεργοποίηση της κριτικής σκέψης και της δημιουργικότητας των μαθητών. Συζητήθηκαν ενδιαφέρουσες απόψεις και προβληματισμοί γύρω από το παρόν και το μέλλον της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Η διαδικτυακή ημερίδα ανέδειξε το σημαντικό εκπαιδευτικό έργο που επιτελέστηκε κατά την περίοδο του αναγκαστικού εγκλεισμού, παρά τις δυσκολίες, τα τεχνικά προβλήματα και την ελλιπή δια ζώσης επιμόρφωση των συναδέλφων. Ωστόσο, οι φιλόλογοι και γενικότερα οι εκπαιδευτικοί ανταποκρίθηκαν στις δυσκολίες, με προσωπικό μεράκι και υψηλό βαθμό ευσυνειδησίας, παράγοντας ένα αξιόλογο έργο, όχι μόνο με ποσοτικά αλλά και με ποιοτικά κριτήρια. Γι’ αυτό και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κοζάνης προτίθεται να ανεβάσει όλες τις παρουσιάσεις σε μόνιμο αποθετήριο στην ιστοσελίδα του, ώστε να μπορεί ο καθένας να τις αξιοποιήσει. Παράλληλα, θα εκδοθούν και τα πρακτικά της διαδικτυακής ημερίδας.

Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες, τους/τις εισηγητές/ -τριες, καθώς και τους φορείς που στήριξαν την ημερίδα. Ευχόμαστε αυτή η πρωτοπόρα πρωτοβουλία του Συνδέσμου Φιλολόγων Κοζάνης να έχει και συνέχεια.

Για το ΔΣ του Συνδέσμου Φιλολόγων Κοζάνης

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.