Koζάνη: Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών οργανώνει Πρόγραμμα Εξειδίκευσης, με τίτλο «Εκπαίδευση συνοδών ατόμων με αναπηρία», διάρκειας 100 διδακτικών ωρών

15 Ιουνίου 2020
10:22
Κανένα σχόλιο

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών οργανώνει Πρόγραμμα Εξειδίκευσης, με τίτλο «Εκπαίδευση συνοδών ατόμων με αναπηρία», διάρκειας 100 διδακτικών ωρών το οποίο θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο και τον Ιούλιο

ΣΚΟΠΟΣ

Σκοπός του προγράμματος είναι η εκπαίδευση συνοδών/ εκπαιδευτών σε θέματα που αφορούν τόσο τα χαρακτηριστικά και τις υποχρεώσεις του συνοδού/ εκπαιδευτή όσο και σε θέματα αναφορικά με τις δεξιότητες ζωής, κοινωνικές δεξιότητες, δεξιότητες αυτοεξυπηρέτησης, δεξιότητες ελεύθερου χρόνο των ατόμων με αναπηρία. Μέσα από το πρόγραμμα αυτό ο μελλοντικός συνοδός/ εκπαιδευτής θα μπορέσει να αποκτήσει βασικές γνώσεις σε θέματα διαχείρισης κρίσεων και προβλημάτων συμπεριφοράς καθώς και αντιμετώπισης θεμάτων σεξουαλικής συμπεριφοράς. Θα δοθούν μελέτες περίπτωσης προς συζήτηση και ανάπτυξη προγραμμάτων ή/ και ανάλυση καταστάσεων. Παράλληλα οι εκπαιδευόμενοι θα συμμετέχουν και σε διαπεραστικές ασκήσεις και εργαστηριακού τύπου εκπαίδευση.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Απευθύνεται σε όλους τους ενδιαφερόμενους, που, είτε έχουν κάποια εκπαίδευση είτε όχι στην ειδική αγωγή, θέλουν να συμμετέχουν ως συνοδοί σε κατασκηνώσεις ή/και σε άλλους χώρους παροχής υποστήριξης σε άτομα με αναπηρία.

Το πρόγραμμα καλύπτει το φάσμα των κάτωθι θεματικών ενοτήτων:

  1. Η θεωρία του αυτοπροσδιορισμού (επιλογές και λήψη αποφάσεων)
  2. Ο ρόλος του συνοδού/ εκπαιδευτή
  3. Υποχρεώσεις και χαρακτηριστική του συνοδού/ εκπαιδευτή
  4. Αναγνώριση βασικών χαρακτηριστικών των ΑμεΑ
  5. Δημιουργική απασχόληση και παιχνίδι
  6. Δεξιότητες ζωής ατόμων με αναπηρία
  7. Διαχείριση κρίσεων και προβλημάτων συμπεριφοράς
  8. Σεξουαλική εκπαίδευση ατόμων με αναπηρία
  9. Κοινωνικές δεξιότητες ατόμων με αναπηρία

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΥΤΟ

Οι εκπαιδευόμενοι, μετά την ολοκλήρωση της φοίτησης μπορούν να εργαστούν άμεσα

  • στις θερινές κατασκηνώσεις ΑμεΑ
  • που οργανώνουν οι δήμοι
  • στα προγράμματα Θερινών Σχολείων / εκδρομών ΑΜΕΑ που διοργανώνει η Ένωση Ελλήνων Φυσικών
  • ως ιδιωτική παράλληλη στήριξη μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στα σχολεία
  • ως ιδιωτική συνοδεία σε εξωσχολικές δραστηριότητες κοινωνικού /ψυχαγωγικού χαρακτήρα ή/κατ οίκον διδασκαλία .

Οι εισηγητές του Σεμιναρίου είναι μέλη του Διδακτικού και Επιστημονικού Προσωπικού της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών καθώς και εξωτερικοί συνεργάτες και στελέχη με πολύχρονη εμπειρία, αλλά και εξειδικευμένη θεωρητική γνώση.

ΕΝΤΥΠΟ ΥΛΙΚΟ / ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ

Στους συμμετέχοντες θα διανεμηθούν σημειώσεις σε ηλεκτρονική μορφή καθώς και συμπληρωματικό υλικό (π.χ. διαφάνειες διαλέξεων και σχετική με το αντικείμενο και τον κλάδο ελληνική και ξένη αρθρογραφία / βιβλιογραφία).

Οι εκπαιδευόμενοι για την απόκτηση του πιστοποιητικού, υποβάλλονται σε προφορική αξιολόγηση με συζήτηση στο τέλος του προγράμματος. Μετά την επιτυχή αξιολόγηση παρέχεται στους συμμετέχοντες Πιστοποιητικό Εξειδίκευσης, διαφορετικά λαμβάνουν Βεβαίωση Παρακολούθησης.

ΚΟΣΤΟΣ

Το κόστος συμμετοχής είναι 150 €

Πληροφορίες: κ. Πάτρα Κατερίνα τηλεφ: 6987672869

email: kozanieef@gmail.com

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.