Αιανή Κοζάνης: Έλαμψαν τα μάτια της από το δώρο που της έκαναν! Η πιο όμορφη ιστορία της ημέρας

17 Ιουνίου 2020
13:21

Tο βλέμμα μιας μικρής από τη Σομαλία, γεμάτο λαχτάρα για ένα παιδικό ποδήλατο, είδε ένας κάτοικος της Αιανής Κοζάνης, του χωριού που φιλοξενεί αυτή την περίοδο περί τους 60 μετανάστες σε ξενοδοχείο της περιοχής. Το τριών ετών κοριτσάκι διέσχιζε μαζί με τη μητέρα του το κέντρο της Αιανής. Δεκάδες παιδάκια του χωριού έπαιζαν με τα ποδήλατά τους στον μεγάλο κι ασφαλή χώρο της πλατείας εκτός από τη μικρή Μαπσού.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο Γρηγόρης Γκουρτζιούμης, κάτοικος του χωριού και 35χρόνια ταχυδρόμος, διηγείται την ιστορία με πρωταγωνιστές την ανθρωπιά και τη δοτικότητα. «Είδα το μικρό κοριτσάκι να τραβά τη μητέρα του δείχνοντας τα άλλα παιδάκια με τα ποδήλατα. Η μαμά πήρε τη μικρούλα λίγο πιο πέρα, πήγαν μαζί στο περίπτερο, μα τα ματιά της τρίχρονης ακολουθούσαν τα ποδήλατα. Έτσι έκανα στο Facebook την εξής ανάρτηση: “Ένα παιδικό ποδήλατο αδέλφια, από κάποιον που δεν το χρειάζεται πια. Ο,τι κι αν πιστεύετε ένα μην ξεχνάτε: Τα παιδιά είναι παντοτινά. Είναι εύκολο να το βρείτε”».

Η ανάρτηση του κ. Γκουρτζιούμη κοινοποιήθηκε κι από άλλα άτομα και ενημερωτικές σελίδες της περιοχής και μέσα σε λίγες ώρες έγινε το… θαύμα των ανθρώπων, καθώς μια άλλη μητέρα και η μικρή της κόρη, από την Κοζάνη, μέσα σε λίγες ώρες έριξαν το… τείχος.

Ένα τεράστιο χαμόγελο σχηματίστηκε στο πρόσωπο της τρίχρονης Μάπσου από την προσφορά αγάπης της δεκάχρονης Ανθής, που δίχως δεύτερη σκέψη παραχώρησε το ροζ ποδηλατάκι της και μια σειρά από παιχνίδια. Τα δώρα καρδιάς της δεκάχρονης παρέδωσε σε ρόλο …ταχυδρόμου ανθρωπιάς αυτή τη φορά, ο κ. Γκουρτζιούμης.

«Άστραψαν τα καστανόμαυρα μάτια της μικρής Σομαλής από χαρά. Όταν παρέλαβα τα δώρα, η Ανθή είχε ένα χαμόγελο από εδώ ως το… Αφγανιστάν. Μεγαλοπρέπεια! Ομορφότατη μ ένα πλατύ χαμόγελο… Μου είπε πως τα ετοίμασε από χθες βράδυ. Η μητέρα της μου τηλεφώνησε. Εξαιρετική! Εξακολουθούν να υπάρχουν άνθρωποι με τη σημασία της λέξης. Να ‘σαι καλά Ανθή. Η Μάπσου μού είπε να σου δώσω μια μεγάλη αγκαλιά. Η τεράστια μοναδική Ανθή. Τα παιδιά είναι παντοτινά…», περιγράφει τη σκηνή, μιλώντας στο «Πρακτορείο FM» ο κ. Γκουρτζιούμης.

 

Το είδαμε στο newsit.gr – Η φωτο του ποδηλάτου είναι τυχαία/γενική

6 σχόλια

  • Μπράβο σαν κίνηση…Αλλά πόσα ελληνόπουλα εδώ στην κοζανη χρειάζονται ποδήλατο η ρουχισμό και δεν τους τα προσφέρει κανένας αυτά γιατί δεν τα βοηθάτε…. Μήπως γιατί η ΜΚΟ δεν έχουν κέρδος από τα ελληνόπουλα…

  • Ιντιάνε κάνε και στ μια έκκληση ανθρωπιάς για ελληνόπουλα που ξερεισ ότι δεν έχουν και να δεις ποσά ποδήλατα και παιχνίδια θα μαζευτούν ..!

  • Όποιο παιδάκι έχει την ανάγκη από ότι δηποτε δεν είναι κακό να το ζητήσει… Δεν είναι κανείς γνώστης στο πόσα παιδιά έχουν την ανάγκη από κάτι… Ξέρουμε το τι συμβαίνει γύρω μας και νομίζω πως κανείς δεν βγήκε χαμένος στο να ζητήσει κάτι… Ζητήστε και είμαι σίγουρη ότι θα βρεθούν πολλά…. Είναι καλό να μην μιλάμε έτσι στο ότι αφορά ένα παιδί… Είτε ελληνόπουλο είτε από το Αφγανιστάν.. Από όπου και να είναι δεν παύει να είναι παιδί

  • Στη γυναίκα από τη Σομαλία, έταξαν μια καλλίτερη ζωή.
    Σε εμάς, τον ερχομό επενδυτών, φθηνών εργατικών χεριών, κάλυψη της υπογεννητικότητας κ.α.
    Τελικά, ούτε η Σομαλή (όπως η πλειοψηφία των μεταναστών) βρήκαν την “Εδέμ”, ούτε εμείς τους επενδυτές.
    Όσο για τα φθηνά εργατικά χέρια, τι να τα κάνεις όταν δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.