Ένα κτήριο – αποθήκη στο κέντρο του χωριού

Μια ασχήμια που πρέπει να εκλείψει με την κατεδάφισή του

ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αποδέκτης: Λάζαρος Μαλούτας, Δήμαρχος Κοζάνης

Κ. Δήμαρχε,

Διαχρονικές καθυστερήσεις και ευθύνες όλων όσων εμπλέκονται με το συγκεκριμένο θέμα – ζήτημα, μας έχουν οδηγήσει να ζούμε αυτήν την ασχήμια – κατάντια. Επειδή όμως τόσο η παιδεία μας όσο και η αισθητική μας, δεν μας επιτρέπει να ανεχόμαστε αυτήν την κατάσταση, πήραμε την πρωτοβουλία να σας αποστείλουμε αυτήν την επιστολή την οποία και δίνουμε στην δημοσιότητα για να ενεργοποιηθείτε και να προχωρήσετε άμεσα στην επίλυση του προβλήματος.

Για εμάς, επίλυση του προβλήματος σημαίνει κατεδάφιση αυτού του παλαιού κτηρίου (βλέπε φωτογραφίες και το οποίο αποτελεί και εστία μόλυνσης) και αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου με συγκεκριμένες δράσεις. Για παράδειγμα μπορεί να γίνει ο χώρος αυτός ένα πάρκινγκ που θα βοηθήσει στην αποσυμφόρηση του κεντρικού δρόμου, αυξάνοντας κατά το πολύ την ασφάλεια των πεζών. Ακόμη μπορεί να γίνει μια παιδική χαρά που θα διασφαλίζει το παιχνίδι των παιδιών. Κάτι που σήμερα απουσιάζει από το χωριό και προβάλει μάλιστα ως επιτακτική ανάγκη. Οι προτάσεις είναι πάρα πολλές. Ενδεικτικά σας αναφέραμε μερικές.

Το οικονομικό κοστολόγιο αυτών των παρεμβάσεων για την Δημοτική Αρχή θα είναι έως και μηδενικό, ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι η Ιερά Πανήγυρη του χωριού κάθε χρόνο αφήνει ένα ποσό το οποίο κυμαίνεται από 25 έως και 40 χιλ. ευρω. Χρήματα ικανά να λύσουν πολλά από τα προβλήματα και κενά που έχει το χωριό στο σύνολο του. Αντί όμως να γίνει κάτι τέτοιο μας προκαλείται κάθε χρόνο με την αδιαφορία σας. Τα χρήματα δεν μένουν στο χωρίο και πηγαίνουν αλλού. Αλήθεια πού; Μήπως στην Κοζανίτικη Αποκριά; ή μήπως καλύπτουν τα έξοδα των συγκροτημάτων από τα Σκόπια που καλούνται ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια;

Αυτό και αν δεν είναι κοροϊδία μιας ολόκληρης κοινωνίας.

Κ. Δήμαρχε, περιμένουμε από εσάς, άμεσα να ανταποκριθείτε στην πρόταση μας και να αποκαταστήσετε – επανορθώσετε τις αδικίες που βιώνουμε σαν χωριό. Έναν τόπο που η Ιστορία και Γεωγραφία προικίσανε πλουσιοπάροχα αλλά οι άνθρωποι μερίμνησαν να χάσει την Αίγλη και την Κεντρικότητα του.

Δρέπανο 18 Ιουνίου 2020

Για τους Ενεργούς Πολίτες Δρεπάνου

Θεόφιλος Παπαδόπουλος

Δημοσιογράφος