Ασυνείδητοι έσπειραν φόλες μέσα στον οικισμό της Ασβεστόπετρας με αποτέλεσμα να θανατωθούν, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τέσσερις αδέσποτοι και δεσποζόμενοι σκύλοι καθώς επίσης και γάτες, ενώ, εικάζεται ότι ο αριθμός των νεκρών ζώων είναι μεγαλύτερος.

Σύμφωνα με τον εντεταλμένο σύμβουλο του Δήμου Εορδαίας για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων Τάσο Λόφτσαλη το φαινόμενο εκδηλώθηκε το τελευταίο δεκαήμερο με τα δηλητηριασμένα τετράποδα να εντοπίζονται σε διάφορα σημεία του χωριού, το ένα μάλιστα εξ αυτών στην πλατεία και τα υπόλοιπα σε μικρότερες η μεγαλύτερες αποστάσεις, ενώ κατά το μέλος της Φιλοζωικής Πτολεμαΐδας Βάσω Σαμαρά, σκύλοι βρέθηκαν με «την τροφή στο στόμα», εκτιμώντας ότι το μείγμα του υλικού που εμπεριείχαν οι φόλες ήταν εξαιρετικά δραστικό.

Αναφέρουν ακόμη ότι ,το αποτρόπαιο θέαμα της ομαδικής θανάτωσης ζώων συμβαίνει κατά τους δέκα τελευταίους μήνες, για πρώτη φορά στην Ασβεστόπετρα αλλά και ευρύτερα στον Δήμο Εορδαίας , ενώ, μεμονωμένα περιστατικά καταγράφηκαν και κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Η πενταμελής επιτροπή διαχείρισης αδέσποτων του Δήμου Εορδαίας πρόκειται να καταθέσει μήνυση κατά αγνώστων.

EΡΤ Κοζάνης