kozan.gr: Στο Εφετείο προσφεύγει ο Δήμος Κοζάνης κατά απόφασης του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Κοζάνης, που τον υποχρεώνει να καταβάλει, χρηματικό ποσό, ως ικανοποίηση (λόγω ψυχικής οδύνης), σε οικογένεια, θανόντος, που έχασε τη ζωή του, σε εργατικό ατύχημα, το 2009 – Η υπόθεση αφορά τον πρώην Δήμο Ελλησπόντου, καθολικός διάδοχος του οποίου είναι ο σημερινός Δήμος Κοζάνης

22 Ιουνίου 2020
08:07

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, στις 18/5/2020  κοινοποιήθηκε στο Δήμο Κοζάνης απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Κοζάνης, σχετικά με την αγωγή  επτά (7) εναγόντων (κατά του Δήμου Κοζάνης). Με την εν λόγω αγωγή οι ενάγοντες ζητούσαν να αναγνωριστεί η υποχρέωση του Δήμου Κοζάνης (ως καθολικού διαδόχου του πρώην Δήμου Ελλησπόντου) να τους καταβάλει: α) σε καθέναν από τους δύο πρώτους ενάγοντες το ποσό των 100.000 ευρώ, β) στον 3ο από αυτούς το ποσό των 79.956 ευρώ και γ) σε καθέναν από τους λοιπούς τέσσερις το ποσό των 80.000 ευρώ, ως χρηματική ικανοποίηση λόγω της ψυχικής οδύνης, που υπέστησαν από τον θάνατο του γιου των δύο πρώτων και αδελφού των υπολοίπων εναγόντων, που όπως υποστηρίζουν επήλθε από παράνομες πράξεις και παραλείψεις των οργάνων του τότε Δήμου Ελλησπόντου.

Να σημειωθεί ότι ο θανών εργαζόταν ως ανειδίκευτος εργάτης σε ανάδοχο εταιρεία που είχε αναλάβει να εκτελέσει για λογαριασμό του πρώην Δήμου Ελλησπόντου (και νυν Δήμου Κοζάνης) το έργο: «Εσωτερικά Δίκτυα Ακαθάρτων Ομβρίων και Ύδρευσης Νέου Οικισμού Κλείτου». Στις 23-04-2009, κατά τη διάρκεια εργασιών, συνέβη το εργατικό ατύχημα που είχε ως συνέπεια τον θάνατό του.

Η απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Κοζάνης έκανε εν μέρει δεκτή την αγωγή και αναγνώρισε την υποχρέωση του Δήμου Κοζάνης να καταβάλει στους γονείς του θανόντος, το ποσό των 50.000 ευρώ σε καθέναν από αυτούς και στους αδελφούς του θανόντος το ποσό των 17.000 ευρώ σε καθέναν από αυτούς, νομιμοτόκως από την επίδοση της αγωγής (18.11.2014) κι έως την πλήρη εξόφληση, με την αιτιολογία ότι η ευθύνη του Δήμου, είναι αντικειμενική κι αυτοτελής ανεξαρτήτως της ποινικής και αστικής ευθύνης της αναδόχου εταιρείας.

Ο Δήμος Κοζάνης προτίθεται ν’ ασκήσει έφεση στο Διοικητικό Εφετείο.

kozan.gr

2 σχόλια

  • Δεν ξέρω την υπόθεση και το διευκρινίζω. Έφεση γιατί? δεν μπορεί μια φορά να πληρώσει το Δημόσιο χωρίς καθυστέρηση? και για πιο λόγο? δεν είσαι υπευθυνος για τον κάθε ανάδοχο στον οποίο αναθέτεις ένα εργο? το ίδιο ισχύει και για τη ΔΕΗ.δηλαδή αν δίνεις το έργο με βάσει μόνο την τιμή και ο ανάδοχος δεν τηρεί κανένα μέτρο εσύ δεν έχεις καμία ευθύνη? τουλάχιστον ας σεβαστεί τον πόνο των ανθρώπων

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.