kozan.gr: Κ. Κύργιας στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης: “Τι γίνεται με τα μίσθια του κυκλικείου του ΔΑΚ Κοζάνης; Τα παιδιά χρωστούν γύρω στις 150.000 ευρώ κι ακόμη δεν έχει γίνει κάτι. Μέχρι πότε θα “τρέχει” και γιατί το αφήσαμε τόσα χρόνια χωρίς να εισπράττουμε;” (Bίντεο)

23 Ιουνίου 2020
08:51

 

Ο επικεφαλής του συνδυασμού “Αδέσμευτοι Πολίτες”, Κ. Κύργιας, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης έθεσε το ερώτημα τι γίνεται με τα μίσθια του κυλικείου του ΔΑΚ Κοζάνης, που δεν έχουν εισπραχθεί και ότι το χρέος, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, έχει φτάσει περίπου στις 150.000 ευρώ. Ο Πρόεδρος του ΟΑΠΝ, Ζ. Μάρας, απαντώντας συνοπτικά, χωρίς να εξηγήσει γιατί όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα δεν εισπράττονταν, κανονικά, τα μίσθια, καθώς η συγκεκριμένη υπόθεση αφορά και την προηγούμενη αυτοδιοικητική περίοδο, δεσμεύτηκε πως θα το κάνει αναλυτικά στην επόμενη συνεδρίαση όταν θα “έρθει” το θέμα προς συζήτηση. Ωστόσο σημείωσε ότι έχει λήξει η σύμβαση κι ότι ο Οργανισμός έχει “κινηθεί” νομικά κατά του ιδιώτη που λειτουργούσε το κυλικείο.

Για το ιστορικό της υπόθεσης, να σημειωθεί πως  το κυλικείο, που βρίσκεται στο χώρο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Κοζάνης (Δ.Α.Κ.), το οποίο διαχειρίζεται και λειτουργεί ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού και Νεολαίας Δήμου Κοζάνης, εκμισθώθηκε σε ιδιώτη στις 15/06/2017, με μηνιαίο μίσθωμα 4.000.00 € συν χαρτόσημο 144,00€, δηλαδή συνολικά 4.144€. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το συνολικό ποσό οφειλής έως 31-12-2019, ανερχόταν σε 113.624,00€. Ο Δήμος Κοζάνης θα διεκδικήσει δικαστικά τα οφειλόμενα.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, ο ιδιώτης που λειτουργούσε το κυλικείο είχε αποστείλει εξώδικο στην προηγούμενη διοίκηση του ΟΑΠΝ, ζητώντας να υπάρξει μείωση του ενοικίου και διευκόλυνση ως προς την πληρωμή των μισθωμάτων, με τo σκεπτικό – αιτιολογία  ότι στο χώρο του εξωτερικού γηπέδου μπάσκετ ήταν σε εξέλιξη έργα γεγονός που  είχε αρνητική επίπτωση στην προσέλευση του κόσμου, ενώ αργότερα το κλείσιμο και του κολυμβητηρίου λειτούργησε ακόμη περισσότερο αρνητικά.

kozan.gr

 

14 σχόλια

  • Πολλές περιπτώσεις τέτοιες υπάρχουν και είναι και αθέμιτος ανταγωνισμός σε σχέση με αυτούς που πληρώνουν.

    τελικά όποιος πληρώνει είναι κορόιδο

    κάποιο αναψυκτήριο με χρέη πάνω από 100 χιλιάρικα που ξαναδοθηκε στον ιδιο τι έγινε;

    Αποπληρωνονται τα χρέη;

    Άλλη επιχείρηση στο κέντρο που είναι κλειστή ζητήθηκαν τα χρέη;

    Αν εγώ δεν πληρώσω το νερό θα μου το κόψετε.

    Σε άλλους γιατί αφήσατε να συσωρευτουν σε τέτοια ύψη τα χρέη;

    Δεν μπορείς να αφήνεις κάποιον να χρωστάει 100.000

    Ήδη όταν τα χρέη φτάσουν το 10ρικο πρέπει να κινηθείς και να ζητήσεις να αποπληρωθούν.

    Το τανγκό θέλει…2

    • ακριβώς φίλε. όποιος πληρώνει είναι κορόιδο δυστυχώς. και τον αφήνανε να συμμετέχει στους διαγωνισμούς μίσθωσης χωρίς να ελέγχουν αν χρωστάει.

  • Είναι δυνατόν να χρωστάνε αυτά τα λεφτά και να συνεχίζουν χωρίς έξωση ?? Εγώ αν δεν πληρώσω νερό η τηλεθέρμανση θα την κόψουν ..Αυτό είναι αθέμιτος ανταγωνισμος σε σχέση με τους υπόλοιπους ιδιώτες διότι πολύ απλά αυτοί πληρώνουν ενοίκιο και αλλα πάγια

  • Δεν γίνεται κάποιος να φτάσει να χρωστάει 100.000 και να μην υπάρχει έστω κάποια ειδοποίηση πριν φτάσει ο λογαριασμός σε αυτό το σημείο.

    χαζοί δεν ειμαστε αλλά δυστυχώς ο κόσμος αν δεν αφορά την τσέπη του δε δίνει σημασία και έτσι δρουν κάποιοι ανενόχλητοι.

    ο Δήμος έχει να απαντήσει κάτι σε όλο αυτό όμως και στις άλλες περιπτώσεις;

    Έχει εισπράξει κάποιο ενοίκιο και από το άλλο αναψυκτήριο στον άγιο Δημήτριο;

    Υπάρχει έγγραφο που να ζητούνται τα χρέη σε χρόνο πριν φτάσουν στα ύψη;

    Έχουν γίνει ενέργειες εφόσον διαπιστώθηκε ότι δεν πληρώνει συστηματικά;

    Εφόσον δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο απλά μιλάμε για συγκάλυψη της όλης υπόθεσης και τίποτα άλλο

  • ΜΑΛΟΥΤΑ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΙΔΟΙ ΕΙΣΤΕ ..ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΑΦΗΝΕΤΕ ΕΝΟΙΚΙΑ ΣΕ ΕΜΑΣ ΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΜΑΣ ΤΟ ΚΟΒΕΤΑΙ,,ΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ

  • κατά τα άλλα ο Δήμος το μόνο που σκέφτεται είναι οι αυξήσεις στα δημοτικά τέλη… την υποβάθμιση της καθημερινότητας λόγω έλλειψης χρημάτων (από τα χρέη) την σκέφτεται κανείς;…

  • Άρα δεν θα πληρώσω τίποτα από εδώ και πέρα ούτε τηλεθέρμανση ούτε νερό και άμα θέλετε ελάτε να τα κόψετε …να χρωστάνε τόσα χρήματα και να μην τους κάνουν τίποτα να τους κατασχεθούν ότι έχουν στο όνομα τους θα πληρώνω εγώ τα χρεει τα δικά τους με αυξήσεις στα δημοτικά τέλη….

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.