Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Πάνω από 42 εκ. ευρώ για την αναβάθμιση και ενίσχυση των δομών δημόσιας υγείας της

23 Ιουνίου 2020
09:02

 

 

Το ποσό των 42.457.256 ευρώ δαπανήθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για την κάλυψη των αναγκών των νοσοκομειακών μονάδων της περιοχής. Συγκεκριμένα το ποσό αυτό κατανεμήθηκε στο Γ.Ν. Κοζάνης Μαμάτσειο (22.522.176), το Γ.Ν. Πτολεμαΐδας Μποδοσάκειο (3.518.500), το Γ.Ν. Φλώρινας (3.303.800), το Γ.Ν. Καστοριάς (3.678.190), το Γ.Ν. Γρεβενών (2.734.590) με σκοπό την έγκαιρη και αποτελεσματική οργάνωση των νοσοκομείων της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, την επάνδρωσή τους με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και την προμήθεια του απαραίτητου προστατευτικού αλλά και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

Επιπλέον, για την προμήθεια των αναγκαίων υλικών ατομικής προστασίας του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των νοσοκομείων της περιοχής δαπανήθηκε το ποσό των 700.000 ευρώ. Με την έξαρση της πανδημίας στη Δυτική Μακεδονία κατέστη αναγκαία η προμήθεια ειδικού μηχανήματος μοριακής βιολογίας για την ταχεία ανάλυση των δειγμάτων κορονοϊού, το οποίο τοποθετήθηκε στο Γ.Ν. Κοζάνης Μαμάτσειο με στόχο να εξυπηρετεί όλα τα νοσοκομεία της Περιφέρειας, αξίας 58.376 ευρώ. Εν συνεχεία, ακολούθησε η επιδότηση της πρόσληψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού καθώς και τραυματιοφορέων, ώστε να εξασφαλιστεί η επαρκής στελέχωση και η απρόσκοπτη λειτουργία των νοσοκομείων, με τη δαπάνη να ανέρχεται στο ποσό των 6.000.000 ευρώ.

Για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτηριακών εγκαταστάσεων δαπανήθηκε το συνολικό ποσό των 1.232.800 ευρώ το οποίο κατανεμήθηκε στο Γ.Ν. Κοζάνης Μαμάτσειο (952.800) και το Γ.Ν. Πτολεμαΐδας Μποδοσάκειο (280.000).

Τέλος για την κάλυψη των αναγκών του συνόλου των Κέντρων Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας δαπανήθηκε το ποσό των 2.368.250 ευρώ.

11 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.