Το φιλοσκοπιανό παραλήρημα της Πέτης Πέρκα, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φλώρινας με αφορμή το μνημείο που στήθηκε στο Πισοδέρι από την ομάδα « ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΔΡΑΜΙΝΟΙ»,είναι αποκαλυπτικό της πολιτικής σύγχυσης στην οποία έχει περιέλθει η ίδια αλλά και ο πολιτικός της φορέας. Οι «απειλές» της προς την Κοινότητα Πισοδερίου αλλά και στο Δ.Σ. του Δήμου Πρεσπών για να ανακαλέσουν την απόφαση τους, είναι αντιδημοκρατική πράξη και μας οδηγεί σε άλλους δρόμους…

Εννοείται βέβαια ότι δεν πρόκειται να περάσουν. Ας σοβαρευτούμε επιτέλους.

Και επειδή στην πολιτική τα μαθήματα είναι απαραίτητα, της αφιερώνω ένα απόσπασμα από την ομιλία του Μιχάλη Χαραλαμπίδη στην Ξάνθη το 2018. Τίτλος της ομιλίας: ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΒΑΡΒΑΡΩΝ.

Ακολουθεί το κείμενο

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΒΑΡΒΑΡΩΝ

Ας δούμε την συμφωνία των Πρεσπών δια μέσου μιας κοσμοπολίτικης οπτικής. Να σας εκφράσω την γνώμη μου για την συμφωνία, όχι ως Έλληνας αλλά ως κοσμοπολίτης, ως διεθνιστής. Η ιστορία λέει ότι υπερασπίσθηκα, τίμησα τον ελληνικό διεθνισμό όπου οι απελευθερωτικές διαδικασίες απαιτούσαν να είναι παρών. Να είναι με τους αδύνατους, τους απροστάτευτους, τους καταπιεζόμενους, τους Λαούς. Στην Αφρική, την Νότια και Κεντρική Αμερική, την Ασία, την Ευρώπη, την Μεσόγειο, την Μεσοποταμία. Περιφερειακό και Νέο Διεθνισμό το ονόμασα (στο ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ – Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΩΣ ΑΝΩΤΕΡΗ ΤΕΧΝΗ ).

Από αγάπη προς την αλήθεια και την επιστήμη οφείλω επίσης να πω ότι στα πεδία αυτά, στους τόπους αυτούς δεν συνάντησα αυτό που στη χώρα μας αυτοπροβάλλεται ως διεθνιστικό. Αυτήν την ψευτοδιεθνιστική καπηλεία. Σε ορισμένες, σε πολλές, τις περισσότερες μάλιστα περιπτώσεις τους είχα απέναντί μου. Δεν ήταν με τους πολίτες, τους λαούς, την Δημοκρατία. Ήταν με τους καταπιεστές. Έφθασαν σε ακραίες ταυτίσεις. Ακόμη και με ιδεολογίες του θανάτου.

Ως κοσμοπολίτης λοιπόν, ως διεθνιστής, ως πολίτης του κόσμου όπως έλεγε ένας πατριώτης μου που μας χάρισε αυτήν την λέξη, θα πω ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι μια συμφωνία βαρβάρων ( στο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ – ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ).

Η ταυτότητα, τα χαρακτηριστικά των εδώ μισιονάριων που τους ανέθεσαν την βιαστική εργολαβία είναι αυτά αγράμματων, ανόητων, «μετανοιωμένων» σταλινικών. Ότι χειρότερο έβγαλε η μεταπολίτευση. Το χειρότερο προϊόν της. Μετά από πολλές υπόγειες διαδρομές κατέληξαν υπερπρόθυμοι δουλικοί νεοεθνικόφρονες. Παρόμοιοι , μάλλον χειρότεροι των παλαιοεθνικοφρόνων ( για τις έννοιες αυτές στο ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ- Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΩΣ ΑΝΩΤΕΡΗ ΤΕΧΝΗ ).

* Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης αποτέλεσε επί δεκαετίες μέλος του Εκτελεστικού

Συμβουλίου της Διεθνούς Ένωσης για τα Δικαιώματα και τη Απελευθέρωση

των Λαών. Μη κυβερνητικής οργάνωσης μεγάλου κύρους αναγνωρισμένης

από τον ΟΗΕ η οποία συγκέντρωσε ότι καλύτερο είχε να δείξει η παγκόσμια

διανόηση.

Δρέπανο 23 Ιουνίου 2020

Θεόφιλος Παπαδόπουλος

Δημοσιογράφος