Σημαντική διάκριση του ΕΝΕΕΓΥΛ Κοζάνης στον μαθητικό διαγωνισμό καινοτομίας «Κοζάνη-Έξυπνη πόλη»

24 Ιουνίου 2020
10:51
Κανένα σχόλιο

 

Την Τετάρτη 17 Ιουνίου βραβεύτηκε η μαθήτριά μας Βασιλική Βαλιάκα η οποία συμμετείχε στο Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα «Κοζάνη:Έξυπνη Πόλη». Διοργανωτές του διαγωνισμού ήταν η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας και ο Δήμος Κοζάνης, με την υποστήριξη του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Οι προτάσεις της Βασιλικής Βαλιάκα εντάσσονται στον άξονα προτεραιότητας Κινητικότητα – Μεταφορές και στον Άξονα προτεραιότητας Έξυπνη Διαβίωση (SmartLiving) και ήταν οι εξής:

  • Η δημιουργία εφαρμογής στο κινητό, για ανίχνευση ελεύθερων θέσεων σταθμεύσεις γενικά και θέσεων στάθμευσης ΑΜΕΑ ειδικά, όχι μόνο για τους ντόπιους κατοίκους αλλά και για τους επισκέπτες, ώστε να μην τριγυρνάνε με τις ώρες αναζητώντας κενές θέσεις. Με αυτόν τον τρόπο θα μειωθούν και οι εκπομπές καυσαερίων.

  • Η δημιουργία εφαρμογής κινητού για εντοπισμό της θέσης του χρήστη, ώστε να παρέχει πληροφορίες για το σημείο στο οποίο βρίσκεται: τα ιστορικά γεγονότα, τα ιστορικά μνημεία, τα μουσεία, τα σημεία ενδιαφέροντος που υπάρχουν κοντά στο σημείο, πληροφορίες για την προσβασιμότητά τους και την προσβάσιμη προς αυτά διαδρομή.

  • Η πρόσθεση στους πλοηγητές GPS της δυνατότητας επιλογής -από τον κάθε ενδιαφερόμενο- της διαδρομής προς τον προορισμό με αμαξίδιο όπως υπάρχει για το αυτοκίνητο, τη συγκοινωνία ή τους πεζούς.

  • Ένα άλλο ζήτημα είναι τα αρχαιολογικά και ιστορικά μνημεία τα οποία πολλές φορές δεν είναι προσβάσιμα γιατί είναι σε πολύ παλιά κτίρια ή είναι ερείπια και έτσι επειδή δεν μπορεί να το προσεγγίσει το άτομο που έχει κινητικό πρόβλημα, δεν το επισκέπτεται όλη η οικογένεια. Η πρόταση αφορά στη δημιουργία χώρων όπου θα γίνεται εικονική περιήγηση για τους συμπολίτες με κινητικό πρόβλημα, όσο οι υπόλοιποι επισκέπτες βλέπουν το αξιοθέατο δια ζώσης.

Ευχόμαστε να συμπεριληφθούν οι προτάσεις της Βασιλικής Βαλιάκα στα σχέδια των αρμοδίων και συγχαίρουμε όλους τους μαθητές για τη συμμετοχή με τις πρωτότυπες ιδέες τους αλλά και τους διοργανωτές που μέσω του διαγωνισμού, έδωσαν το έναυσμα στους μαθητές να καταθέσουν προτάσεις, στο πλαίσιο της Στρατηγικής του Δήμου Κοζάνης για την προώθηση του μοντέλου της Έξυπνης Πόλης.

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του

ΕΝΕΕΓΥΛ Κοζάνης

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.