Εορδαία: Λύκοι και αγριόχοιροι ρημάζουν κοπάδια και σπαρτά

26 Ιουνίου 2020
12:30

Εκτός ελέγχου η κατάσταση με τις επιθέσεις λύκων σε κτηνοτροφικές μονάδες, λίγο έξω από το Εμπόριο, αφού μετά τον  πρό τεσσάρων  ημερών αποδεκατισμό κοπαδιού, κατασπαράσσοντας τα 30 από τα 50 πρόβατα, το μεσημέρι της Τετάρτης  εμφανίστηκε αγέλη έξι λύκων στην ίδια περιοχή την οποία απομάκρυνε ένας κτηνοτρόφος με τους ποιμενικούς σκύλους και τη βοήθεια συγχωριανών του. Εν τω μεταξύ, ο Ομοσπονδιακός  Θηροφύλακας Γιώργος Τριανταφυλλίδης, αναφέρει ότι  οι επιδρομές αγριοχοίρων σε Πύργους, Άρδασσα, Αναργύρους και Βαρυκό  Φλώρινας, είναι καθημερινές προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις καλαμποκιών, με τους αγρότες να βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

6 σχόλια

  • Ας επέμβει επιτέλους κάποιος εισαγγελέας!!! Ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρχαν αυτά τα φαινόμενα με λύκους και αρκούδες. Θα θρηνήσουμε σίγουρα ανθρώπινα θύματα και αυτοί των ΜΚΟ θα μας συστήνουν να παριστάνουμε τους ψόφιους για να μην μας φάνε.
    Ας ασχοληθεί κάποιος σοβαρά επιτέλους με τον αριθμό των ζώων που απελευθερώθηκαν από τις ΜΚΟ τα τελευταία 10 χρόνια και να αποδώσει επιτέλους ευθύνες. Φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε. Καταντήσαμε κοινωνία Πακιστάν!!!

    • “Ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρχαν αυτά τα φαινόμενα με λύκους και αρκούδες.” Μάλλον είσαι νεαρός, αυτή ήταν η κατάσταση τις δεκαετίες του 1960 & 70. Η ζωή κάνει κύκλους. Κάποτε οι λύκοι έτρωγαν τα μουλάρια, που υπήρχαν ως μεταφορικά μέσα. Έτρωγαν πρόβατα, απ’ τα κοπάδια που υπήρχαν στις πλαγιές. Τώρα μουλάρια δεν υπάρχουν και τα πρόβατα σταβλίστηκαν. Οπότε;

      • Ο/Η Παραπληροφορείς σκόπιμα. Παρέθεσε επίσημα στοιχεία. Η καθημερινή ειδησεογραφεία της Δυτ. Μακεδονίας μιλάει από μόνη της λέει:

        Μάλλον και εσύ είσαι νεαρός και παραπληροφορείς σκόπιμα την κοινή γνώμη. Απόδειξέ το αυτό που λες καθώς ευτυχώς υπάρχουν εν ζωή ακόμη παππούδες και γιαγιάδες που το 60 και το 70 ήταν φοιτητές!!! Μπορείς μήπως να μας πεις πόσα άγρια ζώα από λύκους και αρκούδες έχουν απελευθερωθεί έναντι αδράς ευρωπαϊκής επιδότησης στην Δυτική Μακεδονία από τις ΜΚΟ και καταστρέφουν καθημερινά τις περιουσίες ολόκληρης ζωής κάποιων συνανθρώπων σου ενώ κινδυνεύουν και ανθρώπινες ζωές. Για να σε δούμε “παππούλη” τι γνώσεις έχεις… Ενημέρωσε την κοινή γνώμη με επίσημα στοιχεία γιατί η συγκεκριμένη κατάσταση είναι για εισαγγελική παρέμβαση όπως λέει ο φίλος παραπάνω.

        • Η πλάκα είναι πως τη δεκαετία του 70 κι εγώ ήμουν φοιτητής, οπότε δεν χρειάζεται να ψάχνω άλλους! Τότε οι αρκούδες γεννούσαν ένα, τώρα πια γεννούν δυο και τρία. Και για ένα διάστημα οι λύκοι είχαν εξαφανιστεί, όχι απ’ την Ελλάδα, απ’ τη μισή Ευρώπη. Ωστόσο καλό είναι να μας πεις, πού ακριβώς βρήκαν οι ΜΚΟ τις αρκούδες και τους λύκους και τα “απελευθέρωσαν”; Σε κανένα σούπερ μάρκετ;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.