Ανησυχία από τους Κροκό-παραγωγούς της Κοζάνης και το συνεταιρισμό τους – Λόγω κορωνοϊού παγκοσμίως έπεσε η ζήτηση από επιχειρήσεις εστίασης, αλλά κι από τα νοικοκυριά σε χώρες της Ευρώπης, όπως η Ισπανία και η Ιταλία

27 Ιουνίου 2020
22:28

 

Ανησυχία  από τους Κροκό-παραγωγούς της Κοζάνης και το συνεταιρισμό τους.

Σε αδιέξοδο έχουν περιέλθει εκατοντάδες κροκοπαραγωγοί από το νομό Κοζάνης, καθώς η έξαρση του κορωνοϊού παγκοσμίως έχει περιορίσει τη ζήτηση για το προϊόν, ενώ έχουν ακυρωθεί και παραγγελίες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για όλο τον κλάδο.

Όπως δήλωσε μιλώντας στον ΑγροΤύπο η κα Ιωάννα Αντωνοπούλου, παραγωγός κρόκου από το νομό Κοζάνης, η κατάσταση είναι δύσκολη και η επίσημη πολιτεία δεν έχει συμπεριλάβει στους πληττόμενους ΚΑΔ, ούτε τους ίδιους τους παραγωγούς, ούτε και τον Συνεταιρισμό, που το εμπορεύεται στις αγορές, με αποτέλεσμα να μην έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ ενίσχυσης… παρά τα όσα μάλιστα λέγονται ότι ο αγροτικός κλάδος ενισχύεται.

Τη γενικότερη δύσκολη κατάσταση της παραγωγικής αυτής τάξης επιβεβαίωσε μιλώντας στον ΑγροΤύπο και ο πρόεδρος του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών Κοζάνης, κ. Βασίλης Μητσόπουλος. Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει μεγάλη δυσχέρεια λόγω της καραντίνας σε Ελλάδα, ΕΕ και όχι μόνο, με αποτέλεσμα να πέσει η ζήτηση από επιχειρήσεις εστίασης, αλλά και από τα νοικοκυριά σε χώρες της Ευρώπης, όπως η Ισπανία και η Ιταλία.

Συνολικά ο Συνεταιρισμός Κροκοπαραγωγών απορροφά από 1.100 περίπου αγρότες που καλλιεργούν γύρω στα 5.000 στρέμματα την ετήσια παραγωγή που φθάνει τους 3-4 τόνους και τώρα ζητούν βοήθεια από την πολιτεία.

agrotypos.gr

4 σχόλια

  • Επί προεδρίας Πατσουρα ο κάθε παραγωγός πήρε αποζημίωση 150€ ανά στρέμμα για την ξηρασία . Φέτος με τον κορωνοιο η νέα διοίκηση κοιμάται τον υπνο του δικαίου

  • Εντάξει τρολάκια αβαντάρετε τον Πατσιούρα με τα τσάγια!!!
    Σας πείραξε που νέος άνθρωπος είναι στο τιμόνι τού συναιτερισμού.
    Δεν πειράζει θα συνιθήσετε!!!

  • Δεν νομίζω να μην υπάρχει κάποια αποζημίωση για τους παραγωγούς.
    Η κυρία Αντωνόπουλου το έχει ψάξει?

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.