Στον κάμπο της Τοπικής Κοινότητας Αγίας Παρασκευής, οι θεριζοαλωνιστικές μηχανές τις τελευταίες ημέρες, “αλωνιζουν” τα 3.000 στρέμματα της περιοχής. Με τον ιδρώτα του προσώπου σου να τρως το ψωμί σου …έξω από τον κήπο της Εδέμ. Παλιότερα , πριν μπουν στη ζωή των αγροτών τα σύγχρονα μηχανήματα , ο θερισμός αποτελούσε την κορύφωση του μόχθου τους.

Ήταν η συνάντηση του καλοκαιριού στα σιταροχωραφα και στα αλώνια, με το χωριό όλο να δουλεύει και να γλεντα.

Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Το αλώνισμα είναι μια εύκολη διαδικασία ωστόσο προβλήματα υπάρχουν και εστιάζονται στην παραγωγή και την τιμή του προϊόντος. Αγρότες μιλάνε για το αλώνισμα των σιτηρών τους, που δεν έχει δρεπάνια, μουλάρια και θημωνιές αλλά έχει κόπο!

Από τον προσωπικό λογαριασμό στο fb της δημοσιογράφου Κατερίνας Μαρκοπούλου