«Όχι» Χατζηδάκη σε μισθολογικά αιτήματα της ΓΕΝΟΠ – Τι ειπώθηκε στη συνάντηση με τον Υπουργό ΠΕΝ

29 Ιουνίου 2020
17:02

Τα θέματα των μετακινήσεων των εργαζομένων των λιγνιτικών και πετρελαϊκών μονάδων της ΔΕΗ που πρόκειται να κλείσουν συζήτησε αντιπροσωπεία της ΓΕΝΟΠ με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη.

Παράλληλα, και σύμφωνα με πληροφορίες, η ΓΕΝΟΠ ζήτησε από τον υπουργό την άρση του πλαφόν στα μισθολόγια (υπερωρίες) αλλά και την επαναφορά της έκπτωσης 70% στα τιμολόγια ρεύματος που απολάμβανε το προσωπικό.

Πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Χατζηδάκης αρνήθηκε την ικανοποίηση των σχετικών αιτημάτων, ενώ αντίθετα ήταν θετικός στο να εξεταστούν ζητήματα που αφορούν στην ευελιξία για τις μετακινήσεις προσωπικού από τις λιγνιτικές και πετρελαϊκές μονάδες των νησιών που θα κλείσουν προς τον ΔΕΔΔΗΕ.

Στο ίδιο πλαίσιο, η ΓΕΝΟΠ φέρεται να ζήτησε την επαναφορά των δύο εταιριών Λιγνιτική Μελίτης και Λιγνιτική Μεγαλόπολης στον όμιλο της ΔΕΗ προκειμένου να υπάρχει ευκολία στη μεταφορά των εργαζομένων.

Ο Κωστής Χατζηδάκης με δήλωση του μετά το τέλος της συνάντησης τόνισε: “Απάντησα στα αιτήματα της ΓΕΝΟΠ με την ίδια την πολιτική της κυβέρνησης και τα αποτελέσματά της στη ΔΕΗ. Και αυτή είναι θετική για τους εργαζομένους΄. Πέρυσι η ΔΕΗ, συνέχισε ο υπουργός, “ήταν αντιμέτωπη με το φάσμα της χρεοκοπίας. Πήρε το πιστοποιητικό βιωσιμότητας, επανέρχεται στην κερδοφορία και η μετοχή της αυξάνεται σημαντικά. Η ΔΕΗ είναι στο σωστό δρόμο”, κατέληξε ο κ. Χατζηδάκης.

(του Χρήστου Κολώνα, euro2day.gr)

18 σχόλια

  • Ρε δεητζηδες εχετε απυθμενο θρασος,η συμετοχη του λιγνιτη στην παραγωγη ρευματος με το ζορι ειναι 6% και απαιτειται αυξησεις,αυτα που ξερατε με τον τσιριζα ξεχαστετα,κοιταξτε να προσγειωθητε στην πραγματικοτητα και μην προκαλειτε αλλο το κοινο αισθημα!!! Παρτακι τελος!!!!

  • ΜΠΡΑΒΟ στον υπουργο ΠΟΥ ΔΕΝ ικανοποιησε ΤΑ αιτηματα γιατι πρωτη φορα σκεφτηκε και ΤΟΥΣ φτωχους ΤΗΣ περιοχης που ειναι υποχρεωμενοι να ζουν με υψηλομισθους οπου το κοστος ζωης ειναι σαν στη ΜΥΚΟΝΟ.

  • Χωρις να ειμαιυπαλληλος της ΔΕΗ,συμφωνεις οτι τοσα χρονια προσφεραν και προσφερουν στην οικονομικη ανασα της περιοχης;τωρα που θα κλεισουν την ΔΕΗ θα δουμε ανθιση της κοζανης;τοσο μισος!τοση απαξιωση!μεταξυ μας;

  • Εσυ που κατηγορεις τους εργαζομενους στην ΔΕΗ,δουλεψες ποτε στην ζωη σου;χωρις να ειμαι της ΔΕΗ,ξερω οτι οι συνθηκες εργασιας ειναι δυσκολες!και πολλοι ανθρωποι λογω των δυσκολων συνθηκων απεβιωσαν μεσα στην δουλεια τους!και εγω που σας τα λεω δεν ειμαι κοζανιτης ειμαι βολιωτης!πρεπει να ειδαι ξενος για να πεις την αληθεια;

  • Μπράβο! !!!!!!!η τοπική κοινωνία απο τη δεη έπαιρνε ανάσα τόσα χρόνια. Ντροπή να ψοφησει η κατσίκα του γειτονα τέτοιοι είμαστε όλοι

  • Εσυ που δεν εισαι στην δεη και κατηγορεις,που δουλευεις;μηπως περιμενεις την συνταξη της μανας σου;μηπως ηθελες κσι εσυ να εισαι στην δεη,αλλα σε κοψαν λογω πολυ μυαλου που ειχες;

  • Κάντε υπομονή πατριώτες. Οι Κυβέρνηση έβαλε στο παιχνίδι τους παρόχους ρεύματος. Ήδη έχουμε μεγάλο κύμα αποχώρησης από την ΔΕΗ που θέλει πλέον το μεγαλύτερο ποσοστό του λαού, που ήταν και η δύναμη της, να αφανιστεί. Θα δείτε ο “τσάμπα” ρεύμα που θα σας δίνουν οι πάροχοι σε βάθος 6μηνου. Κάντε λιγο υπομονη και θα δείτε τον…καταγαλανο ουρανό που περιμένετε…χωρις επιστροφή…θα σας δέσουν με συμβόλαια διετίας Μην και τους φύγετε στην διαδρομή. Απολαύστε την!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.