Ο Χρήστος Σάββας, πρώην μέλος της ΚΕΔ, κατέθεσε και εκείνος μπροστά από την Επιτροπή Δεοντολογίας στο Εφετείο Αθηνών. Τι είπε για Μαρινάκη, διοίκηση ΕΠΟ και πίνακες.

Το άλλοτε μέλος της ΚΕΔ, Χρήστος Σάββας, τοποθετήθηκε σχετικά με την επίμαχη υπόθεση της κατάρτισης των πινάκων διαιτησίας. Μεταξύ άλλων είπε: «Τους πίνακες τους είχαν έτοιμους και δεν ήθελαν να το ξέρω. Με κάποιους διαιτητές συμφωνούσα. Οι πίνακες βγήκαν από τον Δούρο και τον Μπριάκο. Υπάρχει επιστολή από τον Βασάρα ότι δεν συμμετείχε στην κουβέντα και τη λήψη της υπόθεσης, μετά έκανε κωλοτούμπα και είπε άλλα.

Ήταν μια ομάδα από Κουρίδη, Παπακωνσταντίνου και Σταθόπουλο που είχαν τον έλεγχο του χώρου. Δεν ξέρω αν πουλούσαν εκδούλευση σε προέδρους ΠΑΕ. Σε προέδρους Ενώσεων ναι. Δεν ήθελα να γίνουν οι αξιολογήσεις πριν από τις εκλογές για να μην τις επηρεάσουν, με τους διαιτητές δεν είχα πρόβλημα. Μπορεί να τους επέλεγα και εγώ. Ήμουν πρόεδρος Ένωσης και έχω υποστεί τα πάνδεινα από αυτή την ομάδα.
Κάποια στιγμή τελείωσαν αυτοί και είχαν το κουμάντο άλλοι. Αφού μου έκαναν εμένα τη ζωή μαύρη, σαν Ένωση και σαν το πρόσωπό μου μετά έφυγαν…
Δεν έχω να πω τίποτα για τον κύριο Μαρινάκη. Από την εμπειρία που έχω, οι διαιτητές μπορεί να κάνουν λάθη αλλά δεν μπορώ να πω αν είχαν σκοπιμότητα. Οι αλλαγές στους πίνακες δεν συνέβαλαν στην αλλοίωση αποτελέσματος κάποιου αγώνα.  Αν οι αξιολογήσεις γινόντουσαν στην ώρα τους, μπορεί να τους επέλεγα κι εγώ.
Στην συνάντηση στο Hilton δεν υπάρχει κάτι επιλήψιμο που να μπορώ να πω για τον κ. Μαρινάκη. Είχε συγκεκριμένα παράπονα για τον Πιλάβιο: για την προεδρία του, κάποια παράπονα, δεν θυμάμαι συγκεκριμένα τι παράπονα. Διοικητικής φύσεως. Είχε κάποια παράπονα, μας είπε ‘αν πρέπει να παραιτηθεί’ και εμείς είπαμε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει. Όλοι ξέραμε ότι δεν μπορεί να φύγει ο πρόεδρος. Όλοι το είπαμε, όσοι ήμασταν εκεί.
Δεν πήραμε καμία απόφαση και απλά μια κουβέντα έγινε. Την περισσότερη ώρα τη κουβέντας εγώ παρακολουθούσα μια συνέντευξη που έδινε ο Πιλάβιος εκείνη την ώρα. Όταν γίνονται συνωμοτικές συναντήσεις γίνονται στα υπόγεια, όχι στο Hilton φάτσα κάρτα. Ο Βασάρας πάντως δεν υπέγραψε τους πίνακες το καλοκαίρι του 2012. Έχω την επιστολή και κακώς δεν την έφερα μαζί μου που λέει ότι δεν συμμετείχε στην επιστολή.
Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο για αγώνες. Η συνάντηση δεν είχε κάτι συνομωσιολογικό. Το λέω καθαρά, ο Γιώργος Σαρρής ήταν το θύμα της ιστορίας και δεν είχε ιδέα από όλα αυτά και έκανε ότι του έλεγαν ο Κουρίδης, ο Παπακωνσταντίνου και ο Σταθόπουλος. Ο Προύντζος ήταν αναπληρωματικό κομμάτι.
Υπάρχουν και κάποια πράγματα που δεν μπορώ να πω και έχω βαρεθεί τα δικαστήρια. Ήμουν κατηγορούμενος. Θέλετε να ξαναβρεθώ; Μπορώ να το ξαναπώ ότι ο Σαρρής ήταν το θύμα αυτής της ιστορίας και το πλήρωσε ακριβά.  Ο Σπάθας δεν είχε καμία σχέση με όλα αυτά. Η άποψή μου για τον Ηλία Σπάθα ήταν αρίστη. Πολύ καλός διαιτητής. Έχω αρίστη εντύπωση για τον άνθρωπο και διαιτητή Σπάθα. Είμαι κατηγορηματικός».
gazzetta.gr