Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις»: “Aπουσία της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης από το 1ο φεστιβάλ βιβλίου” – Τι απαντά ο συνδυασμός της “Ενότητας” του Λ. Μαλούτα

4 Ιουλίου 2020
22:14

Η Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις» συμμετέχει και στηρίζει το 1ο φεστιβάλ βιβλίου που θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία Κοζάνης και εύχεται η δράση αυτή να έχει επιτυχία έτσι ώστε να γίνει θεσμός.

Παρόλα αυτά δεν μπορούμε να μην παρατηρήσουμε την απουσία της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης από μια τέτοια εκδήλωση. Ο κατ΄ εξοχήν φορέας προστασίας και ανάδειξης του βιβλίου και θεματοφύλακας της ιστορίας της πόλης και της περιοχής δεν μπορεί να λείπει από ένα φεστιβάλ βιβλίου έχοντας μάλιστα την εμπειρία από την συμμετοχή της σε αντίστοιχες εκδηλώσεις όπως η έκθεση βιβλίου Θεσσαλονίκης.

Ευχόμαστε το γεγονός αυτό να οφείλεται σε αντικειμενικούς λόγους αδυναμίας συμμετοχής και όχι σε παράλειψη ή ακόμη χειρότερα σε εσκεμμένη υποβάθμιση του ρόλου της Βιβλιοθήκης όλων μας.

Η απάντηση της “Ενότητας”

Η Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη τόπος να ζεις» θεωρεί προφανώς πως με το να δηλώνει κανείς παρών μέσω των social media, συμμετέχει λιγότερο ή περισσότερο από άλλους, και δη φορείς και νομικά πρόσωπα του δήμου μας- άρρηκτα συνδεδεμένους όχι μόνο με τα βιβλία αλλά γενικότερα με τον πολιτισμό του τόπου μας.

Καλό θα ήταν κύριε Ιωαννίδη, την επόμενη φορά, προτού προβείτε σε δηλώσεις που μειώνουν και σκοπό έχουν να πλήξουν μια σημαντική δομή του Δήμου μας, να ενημερωθείτε ορθώς! Αυτές είναι κινήσεις εντυπωσιασμού, στις οποίες προτιμούμε να απαντάμε με πράξεις. Η ΚΔΒΚ σαφώς και συμμετέχει στην συγκεκριμένη δράση- αποτελεί άλλωστε έναν εκ των συνδιοργανωτών – όπως έχει ήδη απαντηθεί και διευκρινιστεί σε συνεντεύξεις προώθησης του φεστιβάλ στα τοπικά μέσα.

Να σας θυμίσουμε εδώ, πως η ΚΔΒΚ, είναι νομικό πρόσωπο που ανήκει στον Δήμο Κοζάνης, είναι αναπόσπαστο κομμάτι αυτού, και επομένως δεν υπάρχει καμία ανάγκη διαχωρισμού της. Προς επιπλέον υπενθύμιση σας, αναφέρουμε πως η παράταξη της Ενότητας ήταν αυτή που ανέδειξε και υλοποίησε το βαρυσήμαντο έργο της ανέγερσης της Βιβλιοθήκης, έργο που έδωσε προστιθέμενη αξία στην πόλη μας.

Τέλος, καθώς προτρέχετε και αποφασίσατε να προδικάσετε κάτι προτού καν να έχετε πλήρη εικόνα αυτού, να σας ενημερώσουμε πως η ΚΔΒΚ συμμετέχει στο φεστιβάλ μέσω της παρουσίας των εκδόσεων της στον χώρο- με σκοπό την ανάδειξη και προώθηση τους- καθώς επίσης και μέλος του ΔΣ, είναι ένας εκ των ομιλητών της εκδήλωσης.

Σας καλούμε επομένως -μιας και όπως δηλώσατε στηρίζετε την συγκεκριμένη δράση- να έρθετε την Κυριακή 12/07 στο Open Book Festival, στην κεντρική πλατεία της πόλης και αφού αποκτήσετε πλέον μια ολοκληρωμένη εικόνα, να αποφασίσετε για τον ενισχυμένο ρόλο της ΚΔΒΚ στα δρώμενα του Δήμου – τον οποίο προς αποφυγή παρεξηγήσεων τονίζουμε ξανά πως αποτελεί μέρος του Δήμου και θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται ανάλογα.

14 σχόλια

  • Δήμαρχε για να τον ταπωσεις εντελώς, δώσε το έγγραφο στη δημοσιότητα που ζητά από την Βιβλιοθήκη να πάρει μέρος στις εκδηλώσεις. Αλλά με ημερομηνία έστω και μια μέρα πριν την εκδήλωση.

  • Η ΚΔΒΚ θα συνεχίσει να ανοίγει Σαββατοκυριακα μόνο για εκδηλώσεις του Δήμου;;; Τελικά είναι οπότε μας βολεύει για να φανούμε ή όποτε το χρειάζονται οι πολίτες;;;;

  • Το χειρότερο δεν είναι ότι κάνετε λάθη. Αυτό μπορεί να συμβεί σε όλους. Το χειρότερο είναι η έπαρση και ότι δεν το παραδέχεστε

  • Η παράταξη Ενότητα απαντά τώρα και για τη βιβλιοθήκη…όσο πάει γίνεται και καλυτερο. Ειναι που έχει ενισχυμένο ρόλο η βιβλιοθήκη…Εσείς τους απαξιώνετε με κάτι τέτοια κείμενα

  • Εγώ νομίζω Λαζο ότι δεν θέλατε να φανεί ο Μυροφοριδης (γιατί άραγε???) γι αυτό και δεν υπάρχει πουθενά.

  • Η Ενότητα το μόνο που της μένει είναι να παραιτηθεί… Δεν πείθει πλέον και κούρασε να δικαιολογεί… Ολες τις άστοχες τοποθετήσεις σε καίριες θέσεις τώρα τις πληρώνουμε…

  • Προφανώς Δήμαρχε δεν θα ξαναβάλετε στις αφίσες, όπως κάνατε μέχρι σήμερα, τις δομές που συνδιοργανώνουν τις εκδηλώσεις!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.